Club Sidera bölgenin en iddialı tesisi haline geldi

Club Sidera bölgenin en iddialı tesisi haline geldi
Kirman Hotels Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Çelik, Club Sidera otelini yaklaşık 3 milyon Euro'luk bir yatırımla yenilediklerini belirtti. Çelik, "Yenilemenin ardından otel bölgenin en iddialı tesisi durumuna geldi" dedi.


TurizmGüncel

Antalya'ya gelen turistin yüzde 22'sinin çocuk olduğunu belirten Şükrü Çelik, bunun da sektör için ayrıca bir gelir kaybı yarattığını kaydetti. Acentelerle yapılan sözleşmelerde ikinci çocuğun “ücretsiz” konakladığını ifade eden Çelik, bu nedenle Antalya'ya gelen çocuklu aile sayısının da sürekli arttığına dikkat çekti. Çelik, Antalya'nın ihtiyacını karşılayacak kadar chartet uçuşu bulunmadığını, artan yatak kapasitesinin ise arz – talep dengesini bozduğunu vurguladı.

2014'TE 2013 SEVİYESİNİ YAKALADIK

Kirman Hotels olarak 4 tesisle hizmet verdiklerini ifade eden Şükrü Çelik, 2014 sezonunu hem doluluk hem de ciro anlamında 2013'teki seviyelerde kapattıklarını ifade etti. Çelik, “Avrupa pazarlarında yoğunluklu olarak TUI, Thomas Cook ve Der Turistik ile çalışıyoruz. Az miktarda da Rus ve yerli müşterimiz var” dedi.



CLUB SIDERA BÖLGENİN EN İDDİALI TESİSİ OLDU

Alanya'daki otellerinden Club Sidera'yı baştan aşağı yenilediklerini belirten Şükrü Çelik, “Otelin dış cephesi, odaları, havuz ve bahçesi tamamen yenilendi. Yenileme için ise yaklaşık 3 milyon Euro harcama yapıldı. Tesisimiz şu anda bölgenin en iddialı tesisi durumuna geldi. Ayrıca 2008 yılından bu yana dünyanın en prestijli turizm ödüllerinden TUI Holly ödülünü 9. kez alan Kirman Otellerimiz yine konukların seçimi ile bu sezon sonunda da 10. kez Kirman Hotels Arycanda olarak ödüle layık bulundu. Şu anda dört otelimizde 3 bin 200 dolayında yatağımız var.” dedi.

SAYI HEDEFİ TUTTURULSA DA GELİR KAYBI YAŞANIR

Erken rezervasyonların geçen yılın aynı dönemine kıyasla düşük seyrettiğini ifade eden Şükrü Çelik, yapılacak aksiyonlarla açığın kapanabileceğini ancak bunun da gelir kaybına neden olacağını vurguladı. Çelik, “31 Ocak itibariyle elimizde daha net bir fotoğraf olacak. Bunun ardından 28 Şubat'a kadar devam edecek olan ikinci erken rezervasyon dönemi var. 28 Şubat itibariyle her şey tam olarak netleşecek. Otelcilerin satışları dikkatli takip etmesi ve tur operatörleri ile yakın ilişki içinde olması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.


Bu Haber 15.01.2015 - 19:37:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.