Cirosunu %40 arttırdı, 2018 erken rezervasyon kampanyasını başlattı

Cirosunu %40 arttırdı, 2018 erken rezervasyon kampanyasını başlattı
Jolly Tur, düzenlediği basın toplantısı ile 2018 erken rezervasyon kampanyasını başlattı. Toplatında konuşan Jolly tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, acentelerin hakkını savunurken yalnız kaldıklarını ifade ederek, ''Sadece seçim dönemlerinde değil, yılın 365 günü acentelerin hakkını savunuyoruz.'' dedi.


TurizmGüncel

Hilton Bosphorus Hotel'de düzenlenen toplantıya Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Figen Erkan ile tüm departman müdürleri katıldı.

VARDAR: SEKTÖR ORTALAMASININ ÜZERİNDE BÜYÜDÜK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Jolly Tur'un 2017'ye ilişkin tüm hedeflerini yakaladığını açıkladı. Jolly Tur'un sektörün üzerinde bir büyüme kaydettiğini ifade eden Vardar, ''Bununla birlikte yazılım şirketine yaptığımız yatırımlarla  tüm sektör için katkı sağlayacak bir portalı da hayata geçiriyoruz.'' dedi.

2018 KONTRATLARI BİTMEK ÜZERE

''Tüm olumsuz şartlara rağmen Jolly Tur'un gösterdiği başarı önemsenmeli'' diyen Vardar, ''Jolly Tur olarak 32 yıllık tecrübe ile pazara verdiğimiz değer ortada. İç pazarın korunması için çok önemli adımlar atıyoruz. 2018 kontratlarımızı bitirmek üzereyiz. Geçen yıla kıyasla fiyatlarda yüzde 8-10 arasında bir artış söz konusu.'' değerlendirmesini yaptı.



''ERKEN REZERVASYON BU SENE SADECE FİYAT AVANTAJI ANLAMINA GELMİYOR''

Geçtiğimiz yıl iç pazarın öneminin daha iyi anlaşıldığını kaydeden Mete Vardar, ''Erken rezervasyon her sene fiyat avantajı gibi görülürdü ama bu sene ayrıca yer sorunu açısından da öne çıkacak. Misafirlrimize, en geç ocak ayına kdar planlamalarını yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bu sene her kampanya arasında fiyatlar yüzde 5 artacak.'' şeklinde konuştu.

''GOLDMAN SACHS'IN JOLLY'YE YETIRIMI SEKTÖRE DUYULAN GÜVENİN GÖSTERGESİ''

Goldman Sachs ile hayata geçirdikleri partnerlik ile ilgili de değerlendirme yapan Vardar, ''İyi bir partnerlik yaptık. Bu yatırım sektöre duyulan güveni gösteriyor. Son iki senede yaşanan olumsuzluklara rağmen dünyanın en büyük yatırım şirketinden birinin Jolly Tur'a yatırım yapması oldukça önemli.'' dedi.



''SADECE SEÇİM DÖNEMİ DEĞİL, 365 GÜN ACENTELERİN HAKKINI SAVUNUYORUZ''

Acentelerin hakkını savunma konusunda yalnız kaldıklarını ifade eden Mete Vardar, şu değerlendirmeyi yaptı:

Biz Jolly Tur olarak seyahat acentelerinin hakkını kendi hakkımız gibi koruyoruz. Sadece seçim dönemlerinde değil yılın 365 günü bunu yapıyoruz. Ankara'da Turizm Şurası yapıldı. 27 kişilik iç turizm komitesinde sadece Jolly Tur vardı. Bazı konuları karara bağlamak için büyük uğraşlar verdik. Yurt dışı tur operatörlerine sağlanan desteğin yerli acentelere de verilmesini istiyoruz. Uçak şirketleri, incoming acentelerinin hepsi şuradaydı ama iç turizm acenteleri yoktu. Biz orada yalnız kaldık.

BİR CESARET ÖRNEĞİ GÖSTRİLMELİ

TÜRSAB başta olmak üzere, iç pazar hareketlilğini sağlayabilmek adına bir cesaret örneği gösterilmesi gerekiyor. Bir plan programla 4-5 milyon olan acectelerle seyahat eden insan sayısının 20 milyona çıkarılması lazım. Biz bu konuda hep miğfer olduk.''

DEVELİOĞLU: JOLLY TUR'UN 2017 VERİLERİNİ PAYLAŞTI

Jolly Tur Pazarlama Direktörü Yasemin Develioğlu ise, Jolly Tur'un 2017 verilerini ve yapılan yenilikleri anlattı. Develioğlu, sunumunda şu noktaların altını çizdi:

**Jolly Tur'un 2017 verilerini paylaşan Jolly Tur Pazarlama Müdürü Yasemin Develioğlu şu bilgileri verdi:

*Jolly tur'un cirosu yüzde 40, paks sayısı ise yüzde 25 oranında arttı. Bu büyüme tüm departmanlarda gerçekleşti.

*İç turizm departmanında yüzde 40'lık ciro büyümesi oldu. En çok tercih edilen nokatalar, Bodrum yüzde 14.5, Side yüzde 14 ve Alanya yüzde 11.5 oldu.

*2017 erken rezervasyonlarında yüzde 50'nin üzerinde bir büyüme kaydettik. 2018 yılında erken rezervasyonun önemi daha da arttı.

*Yurt dışında ise yüzde 32 ciro büyümesi sağlandı. Büyümede pazara sunduğumuz 30 yeni turun etkisi büyük oldu. İtalya, Balkanlar ve Orta Avrupa turları en çok tercih edilenler oldu.

*Kültür turlarında yüzde 54'lük ciro, yüzde 50 de paks artışı kaydedildi. Jolly Tur'un operasyonlarında GAP turlarının çok önemli yeri var.



*Sene başından bu yana 1774 tane tur düzenledik, 2.8 milyon km yol yaptık.

*Kültür turlarındaki artışın arkasında operasyonun kuvvetli olması var. 32 ilden direkt kalkan turlar düzenledik. 78 kokartlı rehber ve 103 rehber adayı ile eğitim gezileri yapıldı.

*KKTC'de yüzde 41'lik bir ciro, yüzde 20 ise paks artışı gerçekleşti.

*Gemi turlarında ciro büyümesi yüzde 10, nehir tularında ise yüzde 35 oldu. Kruvaziyerdeki kriz nedeniyle nehir turlarına ağırlık verdik.

*Müşterilerin gözünden Jolly'i ve gittiğimi yerleri anlattık.

*Jolly Tur'da 2018 yılında büyük değişiklikler var. Hedefimiz yüzde 50 büyüme. Mevcut iş kollarında yüzde 35, yeni iş kollarında ise yüzde 500 büyüme hedefliyoruz.

*Hayata geçecek yeni teknoloji şirketimiz global arenada büyük bir oyuncuya dönüşecek. Uzun yllar yapılan yatırımların meyveleri toplanmaya başlayacak.

*Tüm seyahat araçlarına tek noktadan erişim sağlanacak.

*Kullanıcı dostu arayüzlerle acente partnerlerine ve kullanıcılara iyi bir kullanım denyimi yaşatacağız. Dinamik paketlerler kolay ve uygun fiyatlaı alternatifler sunacağız.

*Yurt içi ve yurt dışından 400 bin civarında otele erişim sağlanacak.

*Yeni bir kurumsal modülle kurumsal şirketlere online hizmet sağlayacağız.

*Tüm bu teknolojinin getirdikleri ile bu alanda yüzde 500, kurumsal alanda ise yüzde 70 büyme hedefliyoruz.

*Ocak ayında yeni markalarımızın lansmanını yapacağız.

*Sloganımız ''Jolly ile çıktım tatile'' olacak.

''ERKEN REZERVASYON KAMPANYAMIZA BUGÜN BAŞLIYORUZ.''
 
*2018'de tatil dair her şeyin Jolly'de bulunabilecğei bir yıl olacak.

*Yeme-içme severlere gastrnomi tuları yapacağız. Bu yıl butik olarak güneydoğuda yaptığımız gastronomi turlarını farklı bölgelere de yayacağız.

*Aktif yaşama düşkünlere özel de turlarımız olacak.

*Fotoğraf tutkunlarına ve 28-35 yaş arasındaki gençler için turlar, yoga  turları ve dalış turları yapacağız. yapacağız. Ayrıca kişiye özel VIP turlara ağırlık vereceğiz.

*Kars Çıldır kızak turu, Doğu Ekxpresi ile Kars turu, Butik Kemaliye Divriği turu, Kudüs turu yeni başlayacağımız turlardan bazıları.

*Bu seney teknoljiyi miafirlere farklı uygulamalar şeklinde de kullandıracağız. Misafirlerimiz 360 derece VR teknolojisi ile kalacakları önceden deneyimleyebilecek.



FİGER ERKAN: 2018'DE YÜZDE 50 BÜYÜYECEĞİZ

Jolly Tur Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Figen Erkan da yüzde 50’lik büyüme hedefinde teknolojik yatırımla doğacak yeni iş alanlarının yaratacağı etkiye dikkat çekti. Bu büyümenin mevcut iş kolları ve teknolojinin getirdiği yeni iş alanları olmak üzere iki ana koldan kurgulandığını belirten Figen Erkan, şöyle devam etti: “2018 için mevcut iş kollarımızda yüzde 35’lik büyüme öngörüyoruz. Teknolojinin getirdiği yeni iş alanlarında ise beş katlık bir büyüme hedefliyoruz. Sonuç olarak her iki alanın etkisiyle genel büyüme oranımız yüzde 50’ye erişecek.”



''PEK ÇOK ALANDA GELİŞTİRMELER YAPIYORUZ''

Diğer yandan, departman bazındaki 2017 büyümelerine işaret eden Figen Erkan, yurtiçi otellerde yüzde 40, yurtdışı turlarda yüzde 32, kültür turlarında yüzde 54, Kıbrıs otellerinde yüzde 41’lik büyüme oranlarına ulaştıklarını söyledi. Figen Erkan, 2017’de pek çok alanda geliştirmeler yaptıklarına dikkat çekti. Bunlardan biri olarak İzmir Havalimanı’nda Gaziantep, Adana, Mersin, Nevşehir, Kayseri, Samsun, Trabzon, Kıbrıs, İzmir, Ankara ve İstanbul kültürünün birleştirmelerini gösteren Figen Erkan, ayrıca Çukurova ve Karadeniz bölgeleri için başlattıkları uçaklı turları da bir başka geliştirme olarak ifade etti.

MERT VARDAR: BOOKING COM'UN BOŞLUĞUNU DOLDURMAK İÇİN KURMADIK

Toplantıda geliştirdikleri yeni online platform ile ilegili bilgi veren Jolly Tur Yönetim Kurulu Üyesi Mert Vardar ise, ''Platformumuzun kuruluş amacı booking.com'un boşluğunu doldurmak değildi. Biz bu yatırıma 2.5 yıl önce başladık. Booking.com sadece otel satıyor, bizim sistemimiz booking.com'un verdiği hizmetleri aşan bir yapıya sahip.'' dedi.

Booking'in sadece online üzerine kurulu bir platform olduğuna dikkat çeken Mert Vardar, ''Jolly'nin platformu tabi ki onlineda da güçlü olacak ama müşterilerimiz acentelerde de aynı ürünleri aynı sistem üzerinden alabilecekler.'' şeklinde konuştu.





Bu Haber 20.11.2017 - 11:37:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kemal Cantürk 07.09.2018 - 11:04

    Alt acente faliyetleri anlaşılabilir. Ancak Kurumsal Pazarlama boyutunda firmalara sistem vermek, onları da alt acente yapmak demektir. O zaman da normal insanları da seyahat acentasına dönüştürme eğilimi görülmekte ve bunun korsan faliyet arasında olabileceği anlaşılmaktadır. YTK'ların bu saçmalıklar için birleşmesi daha elzem.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.