Çinli turistler 264 milyar doları hangi destinasyonlarda harcayacak?

Çinli turistler 264 milyar doları hangi destinasyonlarda harcayacak?
Hotels.com tarafından gerçekleştirilen son Chinese International Travel Monitor araştırması sonuçlandı. Araştırmanın sonuçlarına göre, 2014 yılında yurt dışına çıkan Çinli turistlerin sayısı yüzde 20 artarak, 107 milyon kişiye ulaştı. Artışın büyük kısmını ise, milenyum kuşağı ve varlıklı turistler oluşturdu. Çinlilerin önümüzdeki 1 yıl içerisinde en çok gitmek istedikleri ülkeler ise sırasıyla Avustralya, Japonya ve Hong Kong oldu. Geçtiğimiz yıl Çinlilerin en çok ziyaret ettiği ülke olan ABD, listede 6'ıncı sırada yer aldı.


TurizmGüncel

Hotels.com'un gerçekleştirdiği, Çinli turistlerin değişen tatil trendlerini ve bunun global seyahat endüstrisine etkilerini ölçmeyi amaçlayan araştırmanın sonuçlarına göre, yurt dışına seyahat eden Çinli turistlerin sayısı, 2014 yılında yüzde 20'lik artışla 107 milyona ulaştı. Bu rakamın önümüzdeki 4 yıl içerisinde 174 milyona ulaşması ve 164 milyar dolar olan Çinli turistlerin yıllık yurt dışı harcamasının, 264 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Hotels.com’un 3 bin Çinli turist ve dünya çapında 1.500 otelci ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Çinli turistler arasında genç turistlerin sayısı her geçen gün artıyor ve turistler, artık daha açık fikirli ve teknoloji meraklısı.

EN POPÜLER DESTİNASYONLAR

Araştırmaya göre, Çinli turistlerin önümüzdeki yıl ziyaret etmek istedikleri destinasyonlar arasında, Avustralya, Japonya ve Fransa ilk sıralarda yer alırken, 2014 yılında Çinli turistler tarafından en çok ziyaret edilen ülke olan ABD, listed 6’ıncı sırada yer aldı.

Çinli turistlerin en çok ziyaret etmek istedikleri ülkeler şu şekilde:

1.Avustralya

2.Japonya

3.Fransa

4.Hong Kong

5.Güney Kore

6.ABD

7.Maldivler

8.Almanya

9.Tayland

10.Tayvan

EN ÇOK GÖRMEK İSTEDİKLERİ YERLER

Çinli turistlerin en çok ziyaret etmek istedikleri kent simgeleri arasında ise, Mısır’daki Giza Piramitleri, Japonya’daki Fuji Dağı ve Fransa’da bulunan Eyfel Kulesi ilk sıralarda yer aldı.

Çinlilerin en çok ziyaret etmek istedikleri kent şimgeleri şunlar oldu:

1.Giza Piramitleri-Mısır

2.Fuji Dağı-Japonya

3.Eyfel Kulesi-Fransa

4.Versay Sarayı-Fransa

5.Venedik-İtalya

6.Büyük Kanyon-ABD

7.Everest/Himalayalar

8.Niagara Şelalesi-Kanada

9.Acropolis-Yunanistan

10.Sidney Opera Binası-Avustralya

EN MİSAFİRPERVER ÜLKELER

Çinli turistlere göre, en misafirperver ülkeler ise, sırasıyla Güney Kore, Tayland ve Japonya.

Çinli turistlere göre en misafirperver 10 ülke şu şekilde sıralanıyor:

1.Güney Kore

2.Tayland

3.Japonya

4.Singapur

5.Maldivler

6.Hong Kong

7.Tayvan

8.Fransa

9.Avustralya

10.Makao

'BÜYÜK POTANSİYEL VAR'

Hotels.com Asya-Pasifik Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Abriham Chowdhry, bu yılın raporunun, ülkelerin büyük potansiyel sahibi olan Çin pazarına hazırlık yapması için önemli olduğuna işaret etti. Chowdhry, ‘’Bu yeni seyyahlar, seyahat etmekten gerçekten çok zevk alıyorlar. Daha gençler, para harcamayı daha çok seviyorlar ve ne istediklerini çok iyi biliyorlar.’’ şeklinde konuştu.

DİĞER BULGULAR

*Bir Çinli turist, 2014 yılında gerçekleştirdiği yurt dışı seyahatinde konaklama hariç günlük 536 dolar harcadı. Harcamaların büyük kısmını alışveriş, yeme-içme ve geziler oluşturdu.
Çinli turistler, Yeni Zelanda, İsveç ve Arjantin’de, konaklamaya en çok para harcayan turistler oldu.

*Araştırmaya katılan 1.500 otelcinin yüzde 59’u, otellerinde 35 yaş altı Çinli turist sayısında bir artış gördüklerini ve bu trendin önümüzdeki yıllarda artmasını beklediklerini dile getirdi Bu artış, özellikle Asya Pasifik bölgesinde yüksek oldu; bu bölgedeki otelcilerin yüzde 78’i artış gördüklerini belirtti.

*Geçtiğimiz yıl, Çinli turistlerin yüzde 80’i, rezervasyonlarını internet üzerinden gerçekleştirdi. Bu rakam, bir önceki yıl yüzde 53 olarak gerçekleşmişti. Çinli turistlerin yüzde 50’si, yurt dışı tatillerini planlamak ve satın almak için mobil uygulamaları kullanıyor. Bu oran, bir önceki yıl yalnızca yüzde 17’ydi.




Bu Haber 25.07.2015 - 14:34:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.