Çin, Rusya ve Kuzey Kore'den sıra dışı 'uluslararası turizm alanı' projesi

Çin, Rusya ve Kuzey Kore'den sıra dışı 'uluslararası turizm alanı' projesi
Çin, Rusya ve Kuzey Kore sınırlarının kesiştiği bölgede, uluslararası bir turizm alanı geliştirileceği belirtiliyor.


TurizmGüncel

Sputnik International'in Çin'in Xinhua Haber Ajansı'na dayandırdığı habere göre, söz konusu turizm bölgesi, Çin'in Hunchun şehrinde yer alacak. Haberde, turizm bölgesinin detayları ile ilgili olarak ise şu bilgiler veriliyor:

Ortak turizm bölgesi önerisi ilk olarak 2013 yılında Çin'den geldi ve gerek Rusya, gerekse Kuzey Kore resmi otoriteleri tarafından ilgiyle karşılandı. Turizm bölgesinde nasıl bir yönetim modeli uygulanacağı henüz tartışma aşamasında. Söz konusu girişimin, özellikle dövize ihtiyaç duyan Kuzey Kore için önemli fırsatlar sunacağı yorumu yapılıyor. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Jilin bölgesi Turizm Yönetimi Başkanı Zhao Xiaojun, ilerleyen dönemlerde Japonya, Moğolistan ve Güney Kore'nin de bu projeye dahil olmasını beklediklerini kaydetti.

Çin - Kuzey Kore ve Kuzey Kore - Rusya sınırlarında akan Tumen Nehri'ndeki delta üzerine kurulacak turizm bölgesinin, uluslararası bir turizm alanı yaratılması için son derece uygun olduğu belirtiliyor. Turizm bölgesinin hayata geçirilmesi için, Rusya ve Kuzey Kore de eşit büyüklükte toprak bağışlayacak.

Turizm bölgesine vizesiz seyahat edilebilecek.




Bu Haber 13.02.2015 - 16:02:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.