Çılgın proje: Türkiye bisiklet kataloğu çıkardı, 2939 km pedal çevirecek

Çılgın proje: Türkiye bisiklet kataloğu çıkardı, 2939 km pedal çevirecek
Bentour Swiss, düzenlediği etkinliklerle Avrupa'nın değişik ülkelerinde 2 bin satış acentesini bir araya getirdi. Comedy Night isimli etkinlik acetelerden yoğun ilgi görürken, katılımcılara seslenen Kadir Uğur, 2015 programını ve hedeflerini paylaştı. 2015 için Türkiye'ye dönük bisiklet kataloğu çıkardıklarını beliriten Kadir Uğur, ITB Berlin sonrası Berlin'den Belek'e pedal çevireceklerini kaydetti.

Çılgın proje: Türkiye bisiklet kataloğu çıkardı, 2939 km pedal çevirecek
Çılgın proje: Türkiye bisiklet kataloğu çıkardı, 2939 km pedal çevirecek
Çılgın proje: Türkiye bisiklet kataloğu çıkardı, 2939 km pedal çevirecek
Çılgın proje: Türkiye bisiklet kataloğu çıkardı, 2939 km pedal çevirecek
Çılgın proje: Türkiye bisiklet kataloğu çıkardı, 2939 km pedal çevirecek
Çılgın proje: Türkiye bisiklet kataloğu çıkardı, 2939 km pedal çevirecek
Çılgın proje: Türkiye bisiklet kataloğu çıkardı, 2939 km pedal çevirecek
Çılgın proje: Türkiye bisiklet kataloğu çıkardı, 2939 km pedal çevirecek

Savaş Daş - TurizmGüncel - Essen

Bu yıl Almanya pazarında hedef büyüten Bentour, düzenlediği “Comedy Night” etkinlikleri ile toplamda 2 bin satış acentesini bir araya getirerek hem sezon değerlendirmesi yaptı, hem de 2015 programını açıkladı. Kadir Uğur, bu yıl Avrupa'dan Türkiye'ye dönük ilginin düştüğünü, ancak kendilerinin var gücü ile çalışmaya devam ettiğini belirtti.



6 ŞEHİRDE ACENTELERLE BİR ARAYA GELDİ

Bentour'un her yıl acentelerlerle bir araya gelmek için düzenlediği etkinlikler bu yıl Zürih, Viyana, Lepzig, Hamburg, Halle ve Essen'de gerçekleştirildi. Etkinlikler çerçevesinde, Almanya'da hayli popüler olan stand up sanatçısı Kaya Yener, bir yandan katılımcıları kahkahalara boğarken, bir yandan da mizahla karışık pozitif bir Türkiye sunumu gerçekleştirdi. Sonuncusu Almanya'nın Essen kentinde düzenlenen geceye 580 satış acentesinin temsilcisi katıldı. Gecede ayrıca, Türk mutfağına özgü yemekler de katılımcılara ikram edildi.



Toplantıda bir konuşma yapan şirketin CEO'su kadir Uğur, 2014 yılındaki performansları ve 2015 programı konusunda acenteleri bilgilendirdi.

MAVİ TUR BİZİM İÇİN ÇOK FLAŞ BİR HAREKETTİ

Bentour'un programının giderek genişlediğini belirten Kadir Uğur, bu yıl mavi yolculuk için yelkenli işine girdiklerini ve son derece başarılı olduklarını ifade etti. Uğur, Almanya'da yaptırdıkları tekneleri 2 aylık bir yolculukla bizzat kendisinin Türkiye'ye götrmesinin de büyük bir reklam olduğunu ifade etti. Uğur, "Bu çok flaş bir hareketti. Şu anda teknelerin iki tanesi Türkiye'de çalışıyor. İki yanesinin yapımı ise devam ediyor.Gözler tekrar mavi yolculuğa dönüyor." dedi.

Bu yıl Türkiye'ye dönük bisiklet programını başlattıklarını belirten Kadir Uğur şunları söyledi:

MAYORKA'YA 2,5 MİLYON BİSİKLETÇİ GİDİYOR

"Yeleknli ile Türkiye'ye giderken iki gün Mayorka'da kaldım ve her tarafta karınca gibi bisikletlilerin dolaştığını gördüm. Sorduğumda 'Bunlar Almanlar, İsviçreliler. Bu adaya yılda 2,5 milyon bisikletçi geliyor' dediler. Ben de 'biz bu bisikletçilerin yüzde 10'unu alsak 250 bin yolcu eder' diyerek bisiklet işine girdik."



1,5 MİLYON EURO'YA 500 BİSİKLET ALDIK, MERKEZ GLORIA SPORTS ARENA

"Bisiklet programı için değişik segmentlerde 500 tane bisiklet siparişi verdik. Bunlar tabi çok özel bisiklerler ve oldukça pahalılar. 500 bisikletin toplam maliyeti 1,5 milyon Euro'yu buldu. Gloria'nın yaptığı Spor Arena Hotel bahçesinde de bisiklet sarayını kurduk. Buranın alt kısmında tamirhane ve üst kısmında bisikletlerin durduğu yerler var. Üstte de bisiklet kulübü var. İçeri giren müşteri istediği bisikleti söylüyor. Kapıdan girerken robot ölöüleri alınıyor ve aşağıya bildiriliyor. Müşteri kakhvesini içene kadar bisikleti onun bedenine uygun hale gtirilerek teslim ediliyor."

BERLİN'DEN BELEK'E 2939 KM PEDAL ÇEVİRECEĞİZ

"Alanya – Antalya arasında tur yapmak için 85 tane yol açıldı. Yollar, kolay, orta ve zor parkurlarından oluşuyor. Bisikletçi iseterse, parasını ödeyerek yanına bir profesyonel alıyor. Yolların açılmasında Belediye Başkanı Menderes Türel'in önemli katkıları oldu. Bazı yerlere tahta köprüler yapıldı. Mart ayında piyasaya çıkarak İspanya'ya giden bisikletçileri Türkiye'ye davet edeceğiz. Bu yaptığımız Türkiye'de bir ilk. Biz bisiklet turları için ayrı bir kataloh çıkardık. Ben de ITB'nin son gününde, her memleketten bir profesyonelle Berlin'den Belek'e 2939 km'lik bir bisiklet yolculuğuna başlayacağım.  Altı haftalık bir sürede Belek'e ulaşmayı hedefliyoruz."

"Buna ilaveten Gloria ile birlikte Triatlon müsabakalarını da Türkiye'ye çevirdik. Geçen sene Havai'de olmuştu, seneye Türkiye'de olacak."



A LA CARTE KATALOĞU TUTTU

"Geçen yıl çıkardığımız a la carte kataloğu çok tuttu. Doğu Anadolu ve Karadeniz gibi bölgelerde küçük otellere yöneldik ve onlar müşteriden büyük ilgi gördü. Anadolu turları tuttu, onlara da devam ediyoruz. Böylece Türkiye'yi tanıtma açısından diğerlerinin yapmadığını biz yapıyoruz."

2016'DA YÜRÜYÜŞ TURİZMİNE EĞİLECEĞİZ

"2016 yılında ise yürüyüş turizmine eğileceğiz. Yürüyüş turizmi Avusturya ve İsviçre'de son derece popüler. Bunun profesyonelce çalışmasını yaparak piyasaya sunacağı. Her yıl bir adım daha ileriye gideceğiz. Kalite ile sayı artışlarını paralel götürmeye çalışıyoruz. Çünkü ani sayı yükselişlerinde kalite düşebiliyor."


Bu Haber 13.12.2014 - 17:59:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Çetin Yurtsever 21.12.2014 - 08:19

    Nihayet Türkiyede de bisikletli turizm adına güzel bir adım. Bir turizimci ve bisiklet tutkunu ve sevdalısı olarak bunun sadece güneyle kısıtlı kalmaması dileğiyle Kadir beyi ve projede katkıları olanları gönülden kutluyor ve tebrik ediyorum. Klasik turizm anlayışı dışına çıkarak, altenativlerle çeşitlenirerek ülke turizmimizin payı artacaktır ve ülkemizdeki bisikletli yaşam ve kültürüne katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla ülke ekonomisine, sağlığa ve çevreye artı değer katacaktır.

  • Mehmet Ali Boztan 19.12.2014 - 09:30

    Türkiyede bisiklet kültürü adına önemli bir gelişme. Kutluyorum.

  • Semih 19.12.2014 - 09:24

    Çok güzel bir bisiklet projesine imza atmışsınız tebrik ederim.

  • Oktay Schreiber 14.12.2014 - 01:30

    Bir bisiklet tutkunu ve sevdalısı olarak, başta Kadir Bey olmak üzere tüm ekibini kutluyor ve tebrik ediyorum. Fethiyeden sevgi ve saygılarımla. oktayyazici.web99.de

  • Barış Sağlık 13.12.2014 - 09:38

    Kadir beyin enerjisine hayranım. Bir dakika olsun boş durmuyor. Sürekli bir arayış içerisinde. Türkiyeye Kadir bey gibi 20 tane çalışan turizmci lazım. O zaman uçuşa geçeriz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.