Christian Wulff ve Arınç, 3. Dünya Barış ve Turizm Konferansı'nda konuştu

Christian Wulff ve Arınç, 3. Dünya Barış ve Turizm Konferansı'nda konuştu
Uluslar ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü'nün (IDI), Çanakkale'de düzenlediği 3.Dünya Barış ve Turizm Konferansı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, uluslararası barışın sağlanması konusunda turizmin etkisine dikkat çekti.


TurizmGüncel - Çanakkale


Irak ve Suriye gibi yerlerde savaşların yaşandığını kaydeden Arınç, yaşanan bu savaşların insanları olumsuzluğa sevk etmiş olabileceğini ancak söz konusu durumun yeni olmadığını söyledi. Olumsuz örneklere bakıp umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini ifade eden Arınç, bu tip girişim ve etkinliklere odaklanmak gerektiğini belirtti.

Turizm sayesinde insanların daha fazla yüzyüze geldiğine dikkat çeken Arınç, gelişen iletişim ve ulaşım olanaklarının 'medeniyetler çatışması' tezinin üstesinden geleceğinin altını çizdi. Arınç, "Olumsuzluklarla başa çıkmanın tek yolu dayanışma. Günümüzde 2 milyar insan seyahat ediyor, değişik kültürden insanlar bir araya geliyor. Bu iletişim ve etkileşim, insanlar arasında barış ve dayanışmanın yolunu açıyor" dedi.

IDI'nın barış çağrısını Çanakkale'de yapmasının önemli olduğunu söyleyen Bülent Arınç, "Barış konusunda Türkiye eşsiz fırsatlar barındırıyor. Bu kent savaştan dostluk çıkarabilmeyi başarmış kent. Ortak geçmişimiz ve kültürümüz bugünlere örnek olmalıdır" dedi.



WULFF: ÖZALTIN AİLESİ BİR KÖPRÜ YAPIYOR

Konferasnsın konuşmacılarından biri de Almanya Eski Cumhurbaşkanı Chtistian Wulff’tu. Konuşmasına Çanakkale’nin bir barış ve kardeşlik şehri olduğunu belirterek başlayan Wulff, “Özaltın ailesinden bir kelime öğrendim. O da köprü sözcüğü. Özaltın ailesi şu anda dünyanın en büyük ve barış ve kardeşlik köprüsünü yapıyor.” dedi.

Günümüzde antisemitizm, ırkçılık ve İslamofobi’nin yaygın olduğunu kaydeden Wulff, diğer dinlere ve kültürlere ilgi göstererek onların perspektifinden bakmak gerektiğini vurguladı.

GİTTİĞİNİZ ÜLKELERİN DEĞERLERİNE SAYGI DUYUN

Kitle turizminin istihdam ve gelir yaratmanın yanında aynı zamanda bir barış politikası etkinliği olduğunun altını çizen Wulff, “Tatile giden turistler, Almanya’da yapılamayacak şeyleri yapabiliyorlar. Örneğin Almanya’da insanların kıllı bacak ve şortla kiliseye girmesi hoş karşılanmaz. Ancak bunu gittikleri ülkelerde yapabiliyorlar. Gittiğiniz her ülkedeki toplumsal ve dini değerlere saygı göstermelisiniz.” değerlendirmesini yaptı.

Medeniyet çatışmasının  önlenmesi gerektiğini belirten Christian Wulff, bu konuda IDI’nın ve onun inşa ettiği köprünün son derece önemli olduğuna değindi.






Bu Haber 21.05.2015 - 17:01:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.