Charterları durduran İran pazarı için Rusya modeli önerisi

Charterları durduran İran pazarı için Rusya modeli önerisi
TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, İran'dan Türkiye'ye dönük charter uçuşlarının durdurulmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Charter uçuşlarının başlamasına kadar İran'a yapılan tarifeli uçuşların arttırılması gerektiğini ifade eden Çiçek, Rusya modelini örnek gösterdi.


Darbe girişimi ve peşinden geşen OHAL ile birlikte kaynak pazarların olumsuz etkilendiğini kaydeden Çiçek, sektörün mevcut durumu kaygıyla izlediğini belirtti. İran'dan charter uçuşlarının tamamen durdurulduğunu ve gerek bakanlıklar, gerekse sektörel örgütler ve temsilcilikler düzeyinde yapılan girişimlere rağmen, ne zaman başlayacağının netlik kazanmadığını söyleyen Fahrettin Çiçek, konunun İran'dan tüm uçuşların durdurulması gibi bir riski de barındırdığı uyarısını yaptı.

''OTURUP BEKLEMEK SİNİRLERİ YIPRATACAK''

Diğer pazarlarda yaşadıkları kayıpları İranlı misafir ile telafi etmeye çalışan destinasyonların çözümsüzlükle karşı karşıya kaldığını ifade eden Çiçek, ''Oturup, İran makamlarının charter operasayonlarına izin vereceği günü beklemek sinirleri oldukça yıpratacağa benziyor. İranlı misafirler ziyaret ettikleri bölgeler için çok değerli müşteri konumundalar, konaklama işletmelerine sağladıkları doluluğun yanında, bölgedeki esnaftan yaptıkları alış veriş ve diğer yabancı misafirlerimize oranla oldukça yoğun sayılabilecek bir şekilde katıldıkları günübirlik çevre gezileri anlamında da katma değeri çok yüksek bir tüketici profiline sahipler. Salt bu pazardan ekmeğini kazanan pekçok işletme için ise durum daha da kritik, bu oeprasyonlar bir an evvel başlatılamazsa tüm bu paydaşları oldukça zor günler bekliyor.'' dedi.

''RUSYA ÖRNEĞİNDE OLDUĞU GİBİ...''

İzmir’in İstanbul’dan sonra Türkiye için en önemli city break destinasyonu olarak pazarlanması gerektiğini kaydeden Çiçek, ''Türk Hava Yolları'nın ilk etapta İran’dan direkt uçuşların yapılabildiği havalimanları kapsamında olan İzmir’e,  İzmir-Tahran-İzmir ve İzmir-Tebriz-İzmir gibi rotalarda tarifeli seferlerini vakit kaybetmeden bir an evvel ve haftalık çoklu frekansla başlatması (perşembe - pazar gibi), devamında da bu çalışmalara low cost uçuşlar ile Sun Express ve Pegasusu’un da katılımı ile şu anda krize dönüşen charter operasyon izinleri sorununu, Rusya örneğinde olduğu gibi, bypass etme imkanını doğuracaktır.'' şeklinde konuştu.

''BÖLGENİN CHARTER BAĞIMLILIĞI AZALTILABİLİR''

Hava yolu şirketlerinin bu işi başardıktan sonra İzmir-Moskova, İzmir-Minsk, İzmir-Bükreş, İzmir-Sofya uçuşlarını da devreye alabileceklerini söyleyen Fahrettin Çiçek, bu şekilde bölgenin charter bağımlılığının  da azaltılabileceğini sözlerine ekledi.




Bu Haber 29.07.2016 - 11:27:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.