'Cemaat operasyonu listesinde Fettah Tamince'nin de ismi var' iddiası

'Cemaat operasyonu listesinde Fettah Tamince'nin de ismi var' iddiası
Konya merkezli olarak 19 ilde yapılan 'Cemaat operasyonu'nda Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin de isminin geçtiği iddia edildi. 66 kişilik gözaltı ve ifadesine başvurulacaklar listesinde Tamince'nin yer almadığı, ancak soruşturmanın ilerleyen aşamalarında ifadesine başvurulacağı iddia edildi.


Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 'paralel devlet yapılanması' iddiasıyla başlatılan soruşturmada, Fettah Tamince'nin de ismi geçiyor. Tamince'nin dosyaya, "Selçuk Üniversitesi’ne ait arazinin sahte bilirkişi raporuyla Mevlana Üniversitesi’ne tahsis edilmesi" dolayısıyla girdiği iddia edildi. Haberde, Selçuk Üniversitesi’yle arazi protokolü yaptığı belirlenen Rixos Otelleri’nin sahibi işadamı Fettah Tamince’nin de yeraldığı ifade edildi.

Gazetede yer alan iddia şöyle:

ARSA TAHSİSİ İNCELENİYOR

"Yeniden açılan soruşturma kapsamında, halen Mevlana Üniversitesi’nce kullanılan bir arazinin sahte bilirkişi raporuyla Selçuk Üniversitesi’nden yeni kurulan Mevlana Üniversitesi’ne devredildiği iddiası araştırılmaya başlandı. İlk dosya kapsamında yapılan incelemelerde Selçuk Üniversitesi’ne ait olan ve uygulama oteli olarak görülen arazi, Rixos Otelcilik tarafından otel yapılması amacıyla Tamince’nin sahibi olduğu firmaya uzun vadeli olarak kiralandı. Firmanın otel yaparak işletmeye açmasıyla birlikte tahsis edilen arazinin kalan bölümüne de Masera Alışveriş Merkezi’nin kurulması planlandı.

Alışveriş merkezinin yapıldığı alan daha sonra Gevher Sultan Vakfı (GESAV)’ın öncülüğünde kurulan Mevlana Üniversitesi’ne tahsis edilmek istendi. Ancak Rixos Oteli’nin araziye Selçuk Üniversitesi’nden kiralarken protokolde yeralan “eğitim kurumu yapılamaz” hükmü gereğince kurulması zorlaşan Mevlana Üniversitesi’nin işlerinin kolaylaştırılması için devreye halen gözaltına alınan avukat Memduh Oğuz girdi. Selçuk Üniversitesi’nin kiracısı olan Rixos Oteli’nin kiracısı konumunda olan Masera Alışveriş Merkezi’nin sahipler inin sözleşmenin feshedilmesi yolundaki öneriye olumlu yanıt vermemesi nedeniyle bu kez AVM yönetimi baskı altına alındı. Sonuç alınamaması üzerine bu kez mahkemeye dava açıldı. Yapılan yargılama sırasında Oğuz’un oluşturduğu iddia edilen bilirkişilerin Masera AVM’nin yeterli iş yapmadığı yönünde hazırladıkları raporun mahkemece kabul edilmesi sonrasında AVM’nin yıkılması sağlandı.

İFADESİNE BAŞVURULACAK

Boşalan alan daha sonra bu kez Rixos Oteli’nce GESAV’ın kurduğu Mevlana Üniversitesi’ne devredildi. Vakfın yönetimi bu alana bina inşa ederek üniversitenin faaliyete geçmesini sağladı. Halen savcılıkça yürütülen soruşturma dosyasında yargılamaya esas olan bilirkişi raporunun usulsüz olarak hazırlanmasının sağlandığı gerekçesiyle avukat Oğuz olmak üzere, devir protokollerinde imzası bulunan Tamince’nin de adının dosyada yeraldığı öğrenildi. Ancak Tamince’nin adının savcılık tarafından hazırlanan 66 kişilik gözaltı ve ifade listesinde bulunmadığı belirtildi. Savcılık kaynakları, Tamince’nin ifadesine, soruşturmanın daha ileri aşamasında başvurulacağını kaydetti."

TAMİNCE YALANLADI

İddiaları araştırdığını ve Tamince ile konuştuğunu belirten Haberantalya.com ise Fettah Tamince'nin iddiaları yalanladığını yazdı. Siteye konuşan Tamince'nin, "Bazı yayın organları ve haber siteleri gönüllerinden geçirdikleri olayları gerçekmiş gibi yansıtmaya çalışıyorlar" dediği ifade edildi.







Bu Haber 24.05.2015 - 21:36:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.