Cem Kınay, turizm sektörüne yeni bir konsept armağan edecek

Cem Kınay, turizm sektörüne yeni bir konsept armağan edecek
Türkiye’deki herşey dahil sisteminin mucidi duayen turizmci Cem Kınay, bu kez de "Bleasure Business + Pleasure" adında yeni bir konsept oluşturacak.


Eda Özsoy – Turizm Güncel

Avrupa’nın en önemli otel zincirlerinden Steigenberger Hotel Group’u Türkiye’ye getiren Cem Kınay, turizm kariyerinde yeni bir sayfa daha açtı. SSteigenberger İstanbul Maslak’ın Başkanı Kınay, oluşturmak istediği yeni konseptini ve hedeflerini Turizm Güncel’e anlattı

Yeni kimlik ve marka yapılanmasıyla birlikte motivasyonlarının çok daha fazla arttığını belirten Kınay, Maslak’taki tesisin eylül ayından itibaren bambaşka bir konseptle hizmet vereceğini bildirdi.

Otelin bulunduğu Maslak’ın bir kimlik değişimi içinde olduğunu anımsatan Kınay, bölgenin sadece iş merkezlerinin olduğu bir yer olmaktan çıktığını kaydetti. Maslak’ın artık bir yaşam alanı haline geldiğini belirten Kınay, bu değişimin otelde yapacakları renovasyona da ilham kaynağı olacağını ifade etti.  Tesislerini bir buluşma noktası ve yaşam alanı haline getirmek istediklerini belirten Kınay, bu çerçevede çalışmalarını yürüttüklerini anlattı.

Steigenberger markasıyla birlikte turizm sektöründe yepyeni bir yola doğru adım attıklarını kaydeden Kınay, Bleasure Business + Pleasure adında yeni bir oluşum yaratacaklarını söyledi.



Kınay, röportajımızda şu noktalara değindi:

“Türkiye’ye business için gelen misafirler, bir company gibi görülüyor. Oysa Türkiye’ye iş için gelen kişilerin de bir yaşamı var. Business müşteri buraya geliyorsa, onun da bazı ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bu noktadan hareketle bu konsepti oluşturmaya karar verdik.

LOBİMİZ YAŞAM ALANINA DÖNÜŞECEK

Leisure, bu konseptte aslında ‘boş vakit’ ya da ‘kişinin kendine ayırdığı zaman’ dilimi anlamına geliyor.

İşte biz yeni kimlik anlayışımızla birlikte hem sektöre yönelik bir örnek oluşturalım hem de otelimize ayrı bir özellik kazandıralım istedik. Tesisimizin alt katı ve lobi bölümünü baştan sona yenilemeye karar verdik. Örneğin otelin ön bölümünü başka bir işletmeye verip, güzel bir restorana dönüştürüyoruz. Bir Küba bar yapıyoruz. Lobimizi bir yaşam alanı haline getireceğiz. Lobimizde meeting point bölümümüz ve teknoloji köşemiz olacak. Misafirlerimiz burada vakit geçirip, yemek tadımları yapabilecekler. Yine lobi ile restoranımızın arasını bir camla açık hale getireceğiz. Yemek yapılırken, lobideki misafirlerimiz mutfaktaki aktiviteleri görebilecekler.

Aktivitelerimizi çoğaltalım ve bu aktivitelerimizle burayı bir buluşma yeri haline getirelim istiyoruz.

Son yıllarda erişilebilir sanat yurtdışında çok yaygınlaştı. Bunu otelimize de taşımak istiyoruz. Sene boyunca lobimizde çeşitli sergi aktiviteleri yapacağız. Buraları art sanatla süsleyip daha özellikli bir otel haline getireceğiz.

Sinema dünyasının burada gelip işlerini yapabileceği, toplanabileceği hoş bir ortam yaratmaya çalışacağız.

SUNİ ORTAMDAN EV ORTAMINA…

Ancak elbetteki bunların hepsi fiziki iyileştirmeler. En önemlisi çalışanlarımızı, tipik bir business anlayışından çıkıp daha leisure hale getirmeye çalışıyoruz. Misafir kendini evine gelir gibi hissedecek. Suni, business man otel anlayışı kavramını daha samimi sıcak bir ev havasına sokup, misafirlerin kendilerini daha rahat hissetmesini sağlayacağız.

DIŞARIYLA ENTEGREYİ TUR OPERATÖRÜ MANTIĞIYLA YAPACAĞIZ

Business man’a hakikaten bir company gibi bakılıyor ama misafir de insan sonuçta. Onun da ihtiyaçları var, hayatla ilgileniyor. Zaten gelen misafir iş için geliyor. Belirli bir saat geçiriyor, 24 saatin bir bölümü iş oluyor, birşeylerle oyalanması gerekiyor. Dışarıyla entegreyi de tur operatörü mantığıyla sağlayacağız.

TEKİL OTELLERİN KİMLİK YARATMASI GEREKİYOR

Dünyada business büyüyor ancak büyük zincir oteller servisleri nasıl kısabiliriz derdinde.. Çünkü iş ve fiyatlar onu gerektiriyor. Bizim gibi tekil otellerin ise kendilerine bir kimlik yaratması gerekiyor. Otellerin kendi kimliğini kazanması çok önemli, çünkü otel çok. Sadece fiyat, kararda etkili olmamalı. Fiyatla birlikte o ortam ve yaşam önemli olmalı.

BİZ KENDİ ZİNCİRLERİMİZİ KIRACAĞIZ

Şu anda çoğumuzun ana sıkıntısı bu aslında... Otel zincirleri bazı konularda çok sert yaptırımlar uyguluyor. Sen özellikli bir şey yaparsan bu da otel zincirinin kriterlerine uymuyor. Bu da çalışanların ruhuna yansıyor. Biz bu zincir değişikliğiyle kendi zincirlerimizi kırmaya karar verdik.

5 MİLYON DOLARLIK RENOVASYON

15 Haziran’da renovasyona başlayacağız. Tahmini 5 milyon dolar harcayarak yepyeni bir tesis yaratacağız. Genel alanlar açısından bambaşka bir otel ortaya çıkacak.



BİZ OTELDE YÖNETİMİ KADINLARA BIRAKTIK

Ayrıca üzerinde önemle durduğum bir başka nokta daha var. Bizim otelimizde kadınlar çok önemli bir rol oynuyor. Biz, kendimizi kadınlara teslim ediyoruz. Kadınların elinin değdiği yer güzelleşir. Evlerimizi nasıl kadınlara emanet ediyorsak, otelimizi de kadınlarımıza emanet ediyoruz. Güvenlik ve teknik müdürün dışındaki bütün yöneticilerimiz kadın ve bundan da gurur duyuyoruz.


Bu Haber 03.05.2015 - 19:36:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kadri aynar 05.05.2015 - 04:21

    başaracağınızdan eminim seneler evvel gulet ve takiben magic life işletmeleri başlarken çoğunluk kim gelir kim kalır demişti sonra magic life bir dünya konsepti oldu ve senelerce yürüdü bu konsept te mutlaka yürüyecektir

  • Mustafa Zengin 04.05.2015 - 09:24

    otel çok. Sadece fiyat, kararda etkili olmamalı. Fiyatla birlikte o ortam ve yaşam önemli olmalı. güzel yaklaşım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.