Bu zincirde, müşteri otelini beğenmezse başka bir otele transfer ediliyor

Bu zincirde, müşteri otelini beğenmezse başka bir otele transfer ediliyor
Anantara Hotels Resorts & Spas'ın da aralarında bulunduğu Minor Hotel Group'un Pazarlama İlişkileri Maldivler Bölge Müdürü Elizabeth Smailes, TurizmGüncel'in sorularını yanıtladı. Türk pazarına sıcak baktıklarını anlatan Smailes, otelini beğenmeyen müşteriyi diğer otellerde konaklatabileceklerini söyledi.  

Bu zincirde, müşteri otelini beğenmezse başka bir otele transfer ediliyor
Bu zincirde, müşteri otelini beğenmezse başka bir otele transfer ediliyor
Bu zincirde, müşteri otelini beğenmezse başka bir otele transfer ediliyor
Bu zincirde, müşteri otelini beğenmezse başka bir otele transfer ediliyor
Bu zincirde, müşteri otelini beğenmezse başka bir otele transfer ediliyor
Bu zincirde, müşteri otelini beğenmezse başka bir otele transfer ediliyor

Eda Özsoy – Turizm Güncel
- Maldivler
 
Minor Hotel Group, Maldivler'de 6 otele sahip. Grubun Pazarlama İlişkileri Maldivler Bölge Müdürü Elizabeth Smailes, öncelikle otele gelen müşteri portföyüyle ilgili bilgiler verdi.

Anantara'da kültürel bir bakış açısına sahip olduklarını vurgulayan Smailes, “Müşterilerimiz de bir şeyler öğrenmek ve keşfetmek isteyen insanlardan oluşuyor.” dedi.
 
'MÜŞTERİLERİMİZ BU DENEYİM İÇİN PARA ÖDEMEYE İSTEKLİ'
 
Otellerine her ülkeden müşterilerin geldiğini kaydeden Smailes, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Otellerimizde kalan müşteriler, fiyat konusunda daha az hassaslar. Müşterilerimiz oda başına gecelik 5 bin dolar bile talep etsek bize gelecektir. Ama tabi ki bu kadar ücret talep etmiyoruz.
 
Buralardaki müşteri kitlemiz; yüksek gelirli Avrupalılar, CEO'lar, Ruslar, İsveçliler, Amerikalılar’dan oluşuyor.  Müşterilerimiz ilginç deneyimler yaşamak istiyorlar ve bu deneyimler için para ödemeye hazırlar.”
 
'MALDİVLER'DEKİ BÜTÜN OTELLER YÜZDE 60 VE ALTI DOLULUKTA'
 
Otellerinin yoğun sezonda yüzde 100 doluluğa sahip olduğunu söyleyen Smailes, şu anda bütün yılın en düşük seviyesi olan yüzde 60'lık doluluğa sahip olduklarını anlattı. Smailes, “Önümüzdeki iki ay boyunca Maldivler'deki tüm otellerde doluluk oranları bu şekilde. Bu sene, normal şartlarda yüksek müşteri aldığımız ülkelerden gelişlerde dahi düşüş var. Ama 6 tesisimiz için ortalama doluluk oranlarımızın yüzde 80-90 olduğunu söyleyebilirim." değerlendirmesi yaptı.
 
6 OTEL 6 FARKLI KONSEPT
 
Minor Group'un Maldivler'deki 6 oteli de 6 farklı konsepte sahip. Eğer bir müşteri kaldığı otelden ve konseptten memnun değilse, grubun diğer 5 otelinden birine transferi sağlanıyor. Kendileri için önemli olanın müşterilerinin mutluluğu olduğunu belirten Smailes, şunları söylüyor:
 
“Yerinden memnun olmayan müşterilerimize, 'Sizin için şu otelimiz daha uygun' diyebiliyoruz. Bizim için farklı bir marka olması sorun değil. Çünkü buraya gelen herkes çok fazla zaman ve para harcıyor, eğer diğer otellerimiz uygunsa müşterilerimizi oraya taşıyoruz.”
 
'TÜRKİYE BİZİM İÇİN YENİ VE UMUT VADEDEN BİR PAZAR'
 
Smailes Türkiye'den turist akışı ile ilgili olarak ise “Bunu konuşmak için hala çok erken, çünkü Türk Hava Yolları Maldivler'e direkt uçuşlarına yeni başladı. Dolayısıyla Türkiye bizim için yeni ve potansiyeli olan bir pazar. Oldukça fazla talep alıyoruz ve henüz gerçekleşmese de büyük ilgi olduğunu görüyoruz.” yorumunu yaptı. 
 
'MALDİVLER SADECE BALAYI DESTİNASYONU DEĞİL'
 
Smailes, Maldivler'in sadece balayı destinasyonu olarak algılanmasına ilişkin şunları söyledi:
 
“Bence insanlar Maldivleri anlamıyor. Nerede olduğunu, buraya nasıl gelineceğini ve gelmenin aslında ne kadar kolay olduğunu bilmiyorlar. Bizim sürat botu tesisleri için 24 saat transfer sistemimiz var. Deniz uçaklarıyla saat 06:00 ile 17:30 arası uçabiliyorlar. Müşterilerimizin havaalanında beklemesi gibi bir durum söz konusu değil. Bence insanların burada tatil yapmanın ne kadar kolay ve güvenli olduğunu anlaması gerekiyor. Aileler için burası bir cennet. Çünkü çocuklar adanın her yerine gidebilirler ve hiçbir yere kaybolmazlar. Bu da tatil yapanlara inanılmaz bir özgürlük hissi veriyor çünkü rahatlayıp, telaşlanmadan aileleriyle vakit geçirebiliyorlar. Bence bu, burada tatil yapmak isteyen aileler için önemli bir mesaj. Her yaştan insan için yeteri kadar aktivite var. Çocuk kulübümüzde gün boyunca aktivitelerimiz var. 8 yaş üstü çocuklar dalış yapmayı öğrenebilirler. Burada dalış yaparken 20 botla beraber yapmıyorsunuz. Sadece siz oluyorsunuz. Dolayısıyla burada her şey size özel, güvenli ve kolay. Anantara'da 12 yaş altı çocuklardan yemek ücreti almıyoruz. Pahalı bir destinasyon olsa da, aileler 'Çocuğumun yemeyeceği bir yemek için 100 dolar vereceğim' diye endişelenmek zorunda kalmıyorlar. “
 
'TÜRKİYE YATIRIM AMAÇLI İZLEDİĞİMİZ BİR ÜLKE'
 
Türkiye'de yatırım planları olup olmadığı yönündeki sorumuzu şu şekilde yanıtladı:
 
“Türkiye ilgi çekici bir destinasyon ve geliştirme ekibimizin bu konuda inceleme yaptığını söyleyebilirim. Ne zaman olacağını söyleyemem ama Anantara büyüyen bir marka. Yakın zamanda Portekiz'li Tivoli Group'la Avrupa'ya girdik. Yakında Fas'ta otel açacağız ve bu Avrupa'ya en yakın olduğumuz nokta olacak. Avrupa kesinlikle Anantara'nın ve diğer markalarımızın hedefinde bulunuyor.”
 
'DENİZE GİRMEZSENİZ ÇOK ŞEY KAYBEDERSİNİZ'
 
Smailes son olarak, Türkiye'den seyahat etmek isteyenlere şu mesajı verdi:
 
“Maldivler, seyahat eden herkes için ilgi çekici bir nokta ve çok şey vadediyor. Yüzde 99 suyla çevrili ve buraya geliyorsanız suya girmek 'zorundasınız'. Eğer girmezseniz çok şey kaybedersiniz. Bolca araştırma yapmalı ve doğru otele gitmek konusunda sizi ve destinasyonu anlayan bir seyahat acentesi ile konuşmalısınız. Çünkü Maldivler bin 200 adadan oluşuyor ve 172 tane otel var. Hepsi birbirinden çok farklı ve farklı şeyler vadediyor. Sizin kalmayı isteyeceğiniz doğru oteli bulmanız önemli. “



Bu Haber 21.05.2015 - 14:33:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.