Bu kadar otel kalabalığı arasında otelinizi nasıl öne çıkaracaksınız?

Bu kadar otel kalabalığı arasında otelinizi nasıl öne çıkaracaksınız?
Günümüzde tekil bazda her otelin sorunu, yüzlerce tesisin olduğu, rekabetin giderek acımasızlaştığı bir ortamda diğerlerinin arasından sıyrılarak öne çıkmak. Peki bunun için neler yapmak gerekir; bunu başaran oteller neler yaptılar?


TurizmGüncel

ABD'nin önde gelen gazetesi The Wall Street Journal'ın organize ettiği seminerde konuşan otel temsilcileri, diğer otellerden farklılaşmak ve müşterilerin beklentilerini karşılamak adına neler yaptıklarını aktardılar.

MÜŞTERİLERE SORUP KENDİNİ YENİLEDİ

Bu otellerden biri de Katrina Kasırgası'nda büyük zarar gören ve  altı yıl kapalı kaldıktan sonra 2011 yılında tekrar açılan The Hyatt Regency Hotel. Otelin Genel Müdürü Michael O. Smith, tesisin yenilenmesi sürecinde 850 müşteriden fikir aldıklarını belirtiyor. Yaptıkları araştırma sonucunda toplantı ve networking alanlarını genişlettiklerini ve teknoloji alanında büyük bir sıçrama yaptıklarını ifade eden Smith, "Müşterilerin ne söylediğini ve neye ihtiyacı olduğunu dinlemek ve uygulamaya geçirmek gerekiyor. Arz sürekli artarken, bu otel kalabalığının arasından sıyrılmak için ne gerekiyorsa yapmak zorundasınız. Otelin yenilenmesi için 285 milyon dolar yatırım yaptık. Ücretsiz wifi hizmeti de olmazsa olmazlardan. Oteller nasıl sabun ve şampuan sağlıyorsa, ücretsiz wifi da mutlaka olmalı" değerlendirmesini yapıyor.

Yenilenen Hyatt Regency'de otelin toplantı alanları neredeyse iki katına çıktı. Müşteriler otelin istedikleri yerinden çıkış yapma ya da otelin televizyon sistemini kullanarak istedikleri zaman otel odalarından toplantı ayarlama imkanına kavuşmuş durumda.

HER YER TOPLANTI ALANI

Best Western International'ın İşletme ve Üye Servisi Başkan Yardımcısı Ron Pohl ise tüm meselenin ürünü ihtiyaçlara uygun tutmak olduğunun altını çiziyor. Markanın başarısında ya da başarısızlığında otelin yaşının önemli olmadığını kaydeden Pohl, her otellerinde toplantı salonları bulunmasına rağmen, özel durumlarda kahvaltı mekanlarını bile toplantı amaçlı kullanabildiklerini belirterek şu noktaların altını çiziyor:

"10-30 kişilik toplantılar için otelin birçok alanının kullanılmasını teşvik ediyoruz. Büyük otellerde iş merkezleri için yeterli alan var ancak küçük otellerde bu mümkün olmuyor. Tüm otellerimizde bu iş merkezlerini yavaşça ortadan kaldırdığımız bir sürece giriyoruz. Buradaki amaç da, otelin tüm alanlarının iş merkezi olarak görülmesini sağlayabilmek. Ayrıca müşterilerimizin büyük bir kısmının lobilerde fazla zaman geçirmek istemediğini fark ettik. Misafir odasının gelişmiş teknolojiyle donatılması şart, ancak lobilerin daha huzuru mekanlar olması gerekiyor."

TEKNOLOJİ OTELİNİZİ ÖNE ÇIKARMADA ÖNEMLİ ADIMLARDAN BİRİ

Hilton Worldwide Holding Lüks Geliştirme Departmanı Kıdemli Başkan Yardımcısı Matthew Sparks, “Otel endüstrisi olarak özellikle dijital alanda yeterince hızlı gelişmediğimiz için suçluyuz.” diyor. Sparks, şunları ekliyor:

“Müşteri-çalışan ilişkisine tabi ki önem veriyoruz. Ama müşterilerin otele geldiklerinde ilk düşündükleri şey çantalarını alıp odalarına yerleşmek. Konaklama sektörü, gelişen teknoloji ile birlikte müşterinin ön büroyu by pass ederek direkt odasına çıkacağı bir noktaya doğru gidiyor. Ücretsiz internet ise müşterinin bir talebi ve artık olmazsa olmazlardan."







Bu Haber 23.05.2015 - 18:43:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mustafa 02.06.2015 - 12:56

    (: bu yazıyı kaç TÜRK turizmci ve yatırımcısı okudu acaba.. Teşekkürler turizmguncel.com

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.