Borajet 30 bin ileri tarihli rezervasyonla uçuşlarını durdurdu

Borajet 30 bin ileri tarihli rezervasyonla uçuşlarını durdurdu
Borajet Hava Yolları'nın 30 bin ileri taihli rezervasyonla uçuşlarını durdurduğu belirtildi. Şirketin, ileri tarihli biletler için THY ile görüşme yaptığı kaydedildi.



''İflas ediyor'' söylentileri ile gündeme gelen Borajet Hava Yolları tüm uçuşlarını durduruğunu açıkladı.

Şirket tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''MÜŞTERİ MAĞDURİYETİ VE TİCARİ İTİBAR GÖZ ÖNÜNE ALINARAK...''

"Yurtiçinde ve dışında 80 farklı noktaya hizmet veren Türkiye'nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olan Borajet Havayolları SBK Holding bünyesine devredilmesinin ardından dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul 3. Havalimanı'na çok daha güçlü olarak hizmet verme hazırlığını sürdürmektedir. Borajet Havayolları yeniden yapılanma çalışmaları neticesinde filosunda aktif olarak bulunan 10 adet uçağın 6'sının teknik arıza ve parça eksikliğinden dolayı uzun süredir yerde kalması sebebiyle oluşan teknik sorunların giderilerek uçulabilir duruma gelmesi uzun süre alacağından dolayı, müşteri mağduriyeti ve ticari itibar göz önüne alınarak filonun yenilenip yeni uçuş rotalarının ve planlamaların yapılması için uçuşlarına geçici bir süre ara vermiştir"

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, müşteriler şu anda Borajet yetkililerine ulaşamıyor. Şirket, satışı yapılmış 30 bin ileri tarihli uçuş için ise Türk Hava Yolları ile görüşmeler yapıyor. Açıklamada, müşterilerin bu biletleri THY uçuşlarında kullanabilceği ifade edildi.

MÜŞTERİLER TELEFONA SARILDI

Gelişme sonrası müşteriler şirketinden internet sitesinde yer alan telefondan çağrı merkezi görevlilerine ulaşamadıklarını belirtiyor.

Firmadan yapılan açıklamaya göre ise satışı yapılan 30 bin kadar biletle ilgili mağduriyet oluşmaması için THY ile görüşüldüğü vurgulandı. Açıklamada müşterilerin bu biletleri THY uçuşlarında kullanılabileceği kaydedildi. BoraJet uçuşlarının üçüncü havalimanının açılışına kadar yapılmayacağı tahmin ediliyor.

Ocak ayında SBH Holding tarafından 260 milyon dolara satın alınan Borajet'in yüklü miktarda borcu olduğu ve şirketin eski sahibi Yalçın Asyalı'ya dava açarak icra takibi başlattığı da edinilen bigiler arasında.

ÇALIŞANLARIN YARISI İŞTEN ÇIAKRILDI

Şirketin 500-550 civarında personelinin bulunduğu, çalışanların yarıya yakınının işten çıkarılacağı belirtiliyor. Söz konusu personelin önemli bir bölümü pilot ve hosteslerden oluşuyor. BoraJet Teknik AŞ şirketinin ise faaliyetini sürdüreceği öğrenildi.

ACENTELER DE ETKİLENECEK

Borajet'in ileri tarihli 30 bin rezervasyonunun büyük oranda seyahat acentelerine ait olduğu düşünülüyor. Yurt içi ve yurt dışına yapacakları turlar için sezon öncesi Borajet'ten blok koltuk satın alan seyahat acentelerinin zor durumda kalıp kalmayacağı, Borajet'in diğer hava yolu şirketleri ile yapacağı anlaşmalara bağlı. Borajet, söz konusu rezervasyonları aynı koşullarda diğer hava yolu şirketlerine aktarabilir mi, ortaya fiyat farkı çıkarsa, ya da uçuş programı uyuşmazsa ne olur gibi sorular ise yanıt bekliyor.







Bu Haber 24.04.2017 - 09:11:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.