Booking.com’un yöneticisiydi, şimdi Etstur’un online’ını yönetiyor

Booking.com’un yöneticisiydi, şimdi Etstur’un online’ını yönetiyor
Online satış ve şehir otellerine yönelik yeni bir çalışma başlatan Etstur, aynı zamanda turizm sektörüne online ürün müdürü unvanını kazandırdı. Daha önce Booking.com’da yöneticilik yapan şirketin Online Ürün Müdürü Arzu Topuzdağ, hedeflerini Turizm Güncel’e anlattı.


Eda Özsoy – Turizm Güncel 

Konaklama sektöründe online payının çok düşük olduğunu anlatan Arzu Topuzdağ, bu oranın Türkiye’de yüzde 20’lerde olduğunu ifade etti. Bu oranın resort bölgesinde daha da az olduğuna dikkat çeken Topuzdağ, Türk kullanıcının online seyahat ile yeni yeni tanıştığını anlattı. Daha önce  Booking.com’un Türkiye Bölge Müdürlüğü’nü yapan Topuzdağ, Etstur ile çalışmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu söyledi.

2,5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPTIK

Şirketin bu yeni departman için 2.5 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını bildiren Topuzdağ, 50 kişilik bir istihdamın olduğunu söyledi.  Hem şehir hem de küçük otelleri Türk halkıyla online üzerinden buluşturacaklarını anlatan Topuzdağ, “Türkiye’deki alışveriş hareketleri değişiklik göstermeye başladı. Biz de her türlü ihtiyaca hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.

İlk sene için 175 bin tatilciye ulaşmak istediklerini anlatan Topuzdağ, 2016’daki hedeflerinin 300 bin olduğunu söyledi. e ticaretle ilgili çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Topuzdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Seneler önce sadece çok büyük oteller vardı. Çünkü diğerlerinin pazarlama gücü yoktu. Ulaşılabilirliği yoktu. Ama şimdi sektörde bu anlamda çok ciddi bir büyüme söz konusu.  Sizin de bildiğiniz gibi, birkaç senedir Türkiye'de büyük yabancılar var. Ve bunların artmasıyla çok farklı bir ticaret alanı oluştu. Çünkü bu ürünler ulaşılır hale geldi. Üstelik bunlar sadece ucuz ürün de demek değil, butik oteller 5 yıldızlı otellerle yarışır duruma geldi.

Öncelikli olarak Türklerin seyahat etmeyi en çok tercih ettiği ülkeleri planlıyor olacağız. Paris, İtalya, Yunan Adaları... Daha sonra tabi ki yurtdışından da Türkiye'ye müşteriler getirmeyi hedefliyoruz. Yani sadece Türkiye'den seyahat edenlerin değil, Türkiye'ye seyahat edenlerin de, Türkiye'deki otelcilerin de hacmini büyütmeyi hedefliyoruz."


Bu Haber 17.05.2015 - 17:47:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Leyla Taşkın 19.05.2015 - 09:37

    Sevgili Arzu ben inanıyorumki en kısa zamanda hedefinize ulaşacaksınız çünkü bu işin başında senin gibi işini iyi bilen biri var tebrikler yolun acık olsun

  • Saheb Sadaghiani 19.05.2015 - 12:34

    Arzu tebrikler yolun hep açık olsun. Senin le gurur duyuyorum.

  • Mustafa Zengin 18.05.2015 - 12:39

    Vizyonu olan kişilerin turizm sektöründe aktif olmaları güzel. Hayırlı olsun..

  • ayse Uluses 18.05.2015 - 10:16

    Değerli arkadaşım,Ellerine sağlık sizin gibi insanlar bu ülkeyi hakettiği yere getirecek işallah Tanrı yanınızda olsun başarılarının devamını dilerim

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.