Booking.com'da şok: 10 bin müşterinin bilgileri çalındı, binlercesi dolandırıldı

Booking.com'da şok: 10 bin müşterinin bilgileri çalındı, binlercesi dolandırıldı
İngiliz haber kuruluşu BBC bünyesinde yayın yapan BBC Radio 4 seyahat sektörünü sarsan bir habere imza attı. Dünyaca ünlü Booking.com'un binlerce müşterisine ait bilgilerin çalındığı ve kurulan sahte çağrı merkezi üzerinden satış yapıldığı belirtiliyor.


TurizmGüncel

Booking.com'un müşteri bilgileri datasına ulaşan ve binlerce müşterinin bilgilerini çalan bir şebekenin, kurduğu çağrı merkezi aracılığıyla insanları dolandırdığı ortaya çıktı. BBC Radio 4'e konuşan şebekenin bir çalışanı, Uluslar arası satış yapan bir şirket tarafından freelance olarak işe alındığını ve saatte 12 dolar karşılığında söz konusu şirket için 12 gün çalıştığnı belirtti.

'GÜNDE ORTALAMA 250 KİŞİYİ ARIYORDUK'

Dolandırıcılığı fark ettikten sonra bunu raporlayan çalışan, Booking.com'a ait binlerce müşterinin bilgisi bulunan listeleri kullandığını ve günde ortalama 250 kişiyi aradığını belirterek, “Bunların büyük bir kısmı Bangladeş, İsrail, Kuzey Afrika, Çin, Japonya ve Hindistan'dan İngiltere'ye kişilerden oluşuyordu” dedi.

MÜŞTERİDEN ÖN ÖDEME İSTEYİP HESAP NUMARASI YOLLUYORDUK

BBC Radio 4 tarafından adı açıklanmayan ancak “Tom” denilen kişi, müşterileri nasıl dolandırdıklarını ise şöyle anlattı:

Bize, müşterileri aramamızı ve bizden bir email alacaklarını söylememiz istendi. Müşterilere, “Sizi otelden arıyoruz. (Müşterinin rezervasyon yaptığı otelin adı telaffuz ediliyor) Birazdan size bir email göndereceğiz.” diyoruz. Önce bir şikayet veya istekleri olup olmadığını soruyoruz. Birkaç mail sonra, müşteriye otel için ön ödeme yapması gerektiğini söylüyor ve otelle ilgisi olmayan bir banka hesabını müşteriye iletiyorduk.

BOOKING.COM: 10 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Dolandırıcılık yaygınlaşınca bazı müşteriler Booking.com'u arayarak, “Oteller ödeme politikalarını mı değiştirdi, bizden ön ödeme isteniyor” şikayette bulununca gerçek ortaya çıktı. Bookin.com, söz konusu dolandırıcılık faaliyetinden 10 bin dolayında müşterinin etkilenmiş labileceğini belirtiyor.

Tom ise dolandırıcılık işine farkında olmadan bulaştığını ve olayı fark eder etmez durumu yetkili birimlere raporladığını belirtti.



Bu Haber 22.12.2014 - 14:50:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • levent erdoğan 23.12.2014 - 11:57

    Bu olayı birebir yaşayan büyük bir otelin GMü arkadaşımız Fransa tatili sırasında başına geleni geçen hafta bizzat anlatmıştı.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.