Bolu'da 5 yıldızlı ve 500 yataklı otel için ihale düzenleniyor

Bolu'da 5 yıldızlı ve 500 yataklı otel için ihale düzenleniyor
Mülkiyeti Bolu İl Özel İdaresine ait Bolu İli Karacasu Beldesi Aktoprak mevkiinde bulunan 127 bin metrekarelik turizm imarlı arazi, 5 yıldızlı ve en az 500 yataklı termal otel yapılması şartıyla ihaleye çıkarılıyor. Yıllık kira muhammen bedeli 120 bin TL olarak belirlenen arazinin geçici teminat bedeli 1 milyon 410 bin TL olarak açıklandı.


Konuyla ilgili olarak Resmi Gazete'de yer alan ilanın ayrıntıları şöyle:

"1 - Mülkiyeti Bolu İl Özel İdaresine ait Bolu İli Karacasu Beldesi Aktoprak mevkiinde bulunan 127.339,10 m²’lik Turizm Bakanlığı imarlı arsaya, ihale şartnamesinde belirtilen şartlarla, üzerinde turizm amaçlı “En az 500 yatak kapasiteli Beş yıldızlı Termal Otel, Kür Merkezi ve Ek tesisleri” yapılmak üzere, yatırım gerçekleştirilerek ve Turizm Yatırım Belgesi/Turizm İşletme Belgesi alınarak işletilmek üzere, yerli veya yabancı girişimcilere 49 yıllığına kiraya verilecek olup, İhalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35. maddesinin (a) fıkrası uyarınca kapalı teklif usulü ile yapılacaktır.

2 - İhale, 22/11/2013 günü, saat:14.30’da, Kültür mahallesi, Şehitler Caddesindeki Bolu İl Özel İdare Binasındaki İl Encümeni İhale Salonunda yapılacaktır.

3 - Yıllık Kira Muhammen bedeli 120.000,00 TL dir.

4 - Geçici teminatı ihaleye konu yatırım alanlarında yapılacak tesis türüne göre belirlenmiş birim maliyetler esas alınarak toplam yatırım bedelinin %3’ü (yüzde üç) oranında hesaplanmış olup, Geçici teminat 1.410.660,00 TL dir.

5 - Girişimciler 18/11/2013 günü saat 17:00’ye kadar “2886 sayılı Devlet İhale Kanunu” ve “500 yatak kapasiteli Beş yıldızlı Termal Otel, Kür Merkezi ve Ek tesisleri Yapım İşi İhale Şartnamesi” gereğince istenilen bilgi ve belgeleri Bolu İl Özel İdaresi İhale Yeterlilik Komisyonu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Müracaat belgeleri ilanda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında Bolu İl Özel İdaresi Yeterlilik Komisyonu Başkanlığı’na verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir.
Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

6 - Taşınmaz ihalesi için gerçek kişi, tüzel kişi veya ortak girişim olarak (konsorsiyum veya iş ortaklığı) başvurabilir. Girişimciler yeterlilik belgesi almak üzere aşağıda belirtilen bilgi ve belgeleri imzalı bir dizi pusulası ekinde Bolu İl Özel İdaresi adresine verecektir. Dizi pusulasında ekler evrakın tarih ve sayısı açıkça belirtilir.

a - Dilekçe

b - Beyanname ve eki Bilgi Formu,

c - İkametgah Belgesi,

ç - Avan Proje ve Vaziyet Planı,

d - Yatırım Zamanlama Tablosu,

e - Tüzel kişiliklerin son ortaklık yapısını gösterir ticaret sicili gazetesi veya noter onaylı hazirun cetveli,

f - Geçici Teminat Mektubu,

g - Yeminli Mali Müşavirce veya bağımsız denetim yetkisine sahip kurumlarca hazırlanacak mali değerlendirme raporu,

h - Taahhütname: İhaleye İlişkin şartnamenin başvuruda istenecek belgeler ve uyulması gereken yükümlülükler bölümünün 1. maddesinin (h) fıkrasına uygun olarak verilecek

i - Ortak girişim olarak başvurulması halinde, noter tasdikli iş ortaklığı veya konsorsiyum Sözleşmesi,

j - Şartname bedelinin yatırıldığına dair Banka Dekontu,

k - İmzalı “500 yatak kapasiteli Beş yıldızlı Termal Otel, Kür Merkezi ve Ek tesisleri’’ Yapım İşi İhale Şartnamesini okuduğunu, şartlarını kabul ettiğini belirterek her sayfayı okuyup imzalayarak vermek.

7 - Girişimcilerin vereceği tüm bilgi ve belgeler Türkçe dilinde olacaktır. Tüm bilgi ve belgeler, Türkçe tercümelerinin ilgili ülkelerdeki Konsolosluklarımıza veya Türkiye’deki kendi konsolosluklarına onaylattırılması koşuluyla söz konusu bilgi ve belgeler yabancı dilde verilebilir. Değerlendirmede onaylı tercüme metin esas alınacaktır.

8 - Bolu İl Özel İdaresine yapılan başvurular, İhale Şartnamesinde belirlenen hususlar kapsamında hem mali yeterlilik, hem de sektörde deneyimlilik ve yapılması düşünülen proje açısından değerlendirilir.

9 - Başvurular Yeterlilik Komisyonunca değerlendirilerek ihaleden önce 21/11/2013 tarihi saat: 17.00’ye kadar sonuçlandırılacaktır.

10 - İhale kapalı teklif usulüyle yapılacak olup, taşınmazın yıllık kira bedelinin İdarece belirlenen ve ihale şartnamesinde belirtilen muhammen kira bedeli üzerinden artırımı suretiyle yapılacaktır.

11 - Taleplerin değerlendirilebilmesi için ilan edilen parsellere ilişkin ayrıntılı açıklama ve bilgiyi içeren “500 yatak kapasiteli Beş yıldızlı Termal Otel, Kür Merkezi ve Ek tesisleri Yapım İşi İhale Şartnamesi”, Bolu İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğü adresinden 5.000,-TL (Beşbintürklirası) ücret karşılığı temin edilecektir. Şartname ücreti Ziraat Bankası Bolu Şubesi nezdindeki 351 584 66-5004 TR74 0001 0000 5035 1584 6650 04 nolu hesaba yatırılacak ve banka dekontunun açıklama bölümüne “Bolu İl Özel İdaresi Termal Otel Yapım İşi Şartname Bedeli” ifadesi ve bedeli yatıran girişimcinin adı/ünvanı ile irtibat adresi ve telefonu yazdırılacaktır.

12 - Müracaat esnasında ayrıntılı bilgi İl Özel İdaresi – BOLU adresinden alınabilecektir.

13 - “500 yatak kapasiteli Beş yıldızlı Termal Otel, Kür Merkezi ve Ek tesisleri” Yapım İşi İhalesine İlişkin Şartname ve ekleri İl Özel İdaresi Encümen Müdürlüğünde mesai saatleri içerisinde görülebileceği gibi http://www.boluozelidaresi.gov.tr/ ve http://www.bolu.gov.tr/ adresinden erişilebilir.

14 - Bu şartnamede istenen bilgi ve belgelerin eksik veya yetersiz olması durumunda, başvuru geçersiz sayılacaktır.

15 - Bu duyuru kapsamında yapılacak kiralama işinde “2886 sayılı Devlet İhale Kanunu” ve “500 yatak kapasiteli Beş yıldızlı Termal Otel, Kür Merkezi ve Ek tesisleri Yapım İşi İhale Şartnamesi” hükümleri uygulanır.

16 - İhale Komisyonu 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 29. Maddesine göre ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İHALEYE KONU KİRAYA VERİLECEK KAMU TAŞINMAZININ

Taşınmazın Yeri         : Karacasu Termal Turizm Merkezi
İli                               : Bolu
İlçesi                          : Merkez
Köy/Mah./Belde         : Karacasu Beldesi
Pafta No.                    : BOLU G27-d-08-a-2-d
Ada                            : 877,878,879
Parsel                         : 1 (Tüm adalarda)
Yüzölçüm                  : 127.339,10 m²
Mülkiyet                    : Bolu İl Özel İdaresi
Tahsis Türü                : Kiralama
Kiralama Süresi          : 49 yıl
Kullanım Türü            : Termal Konaklama Tesisi
Kapasite                     : En az 500 yatak
İşin Tanımı                 : Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmazda Termal otel yaptırılması işidir.
Kiraya Veren İdare     : Bolu İl Özel İdaresi
Girişimci                    : İhale neticesi kendisiyle sözleşme yapılacak sermaye şirketi niteliğinde tüzel kişi ve gerçek kişi"
 


Bu Haber 08.10.2013 - 10:11:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.