Bölgenin acı hali: 5 bin yatak bulunan şehirde sadece 17 turist konaklıyor

Bölgenin acı hali: 5 bin yatak bulunan şehirde sadece 17 turist konaklıyor
Doğu ve Güneydoğu'daki çatışmalar bölge turizmini vurdu. En büyük darbeyi yiyen illerin başında ise son yıllarda büyük popülarite kazanan Mardin var. Edinilen bilgilere göre, 5 bin yatağın bulunduğu kentte konaklayan turist sayısı ise sadece 17.


Milliyet'in Al Jazeera'dan aktardığı habere göre, bölgenin değişik il ve ilçelerindeki çatışmalar Mardin ekonomisini de vurdu. 2.5 milyar dolarlık ihracatı 300 milyon dolara kadar gerileyen Mardin'deki otellerde toplam 5 bin yatak bulunuyor. Ancak şu anda otellerde konaklayan turist sayısı sadece 17.
 
Geçtiğimiz günlerde turizmcilerle yapılan bir toplantıda 5 bin yataktan sadece 17’sinin dolu olduğu ortaya çıktı. Uzun yıllar İstanbul’da otel işletmeciliği yaptıktan sonra 2 yıl önce memleketine yatırımla dönen Hayrettin Öncel, para kazanmaktan çok, ayakta kalmaya çalıştıklarını söyledi. Öncel, ''Birçok otel personel çıkarttı. Biz ne yaptık? Personelin 8 saatlik çalışma süresini 4 saate düşürdük, yarım maaş vermeye başladık. Personel de durumu bildiği için bir şey demiyor. O da dayanmak istiyor. 22 kişiyle başladım, şimdi 8 kişi. İnsanların öldüğü bir coğrafyada kalkıp biz ticaretten bahsetsek etik olmaz, doğru olmaz. Biz olaylar bir an önce dursun, iş her halükârda olur diyoruz." diyor.



Bu Haber 05.02.2016 - 09:42:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.