Bodrumlu turizmciler: Kimse tatilini yarıda bırakmasın, iptal etmesin

Bodrumlu turizmciler: Kimse tatilini yarıda bırakmasın, iptal etmesin
Bodrumlu yetkililer, depremin ardından kent turizminin durumunu anlattı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bodrum depreme alışık bir bölge. Bütün tedbirlerimiz ona göre. Sloganımız: Tatile devam” dedi.



Depremin ardından Bodrum’da hayat normale dönüyor. Hürriyet'ten Zeynep Bilgehan'ın haberine göre, ilçede yaşayanların ve tatilcilerin deprem şokunu kısa sürede atlattığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Deprem uzmanlarının söylediği gibi şu anda Türkiye’de en güvenilir yer Bodrum. Bodrum’dan kaçan da yok.'' dedi.

'KİMSE TATİLİNİ YARIDA BIRAKMASIN, REZERVASYONUNU İPTAL ETMESİN'

İnsanların panik anında yaşamış olduğu tedirginliği hemen üzerinden attığını belirten Kocadon, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

''Normal hayat devam ediyor. Bodrum Kalesi gibi eski bir yapı bile ayakta. Bütün mekânlarımız, otellerimiz, kamu kurumlarımız hepsi görevinin başında. Bu kadar yüksek ölçekli bir depreme maruz kalmış bir bölgede hiçbir ev veya otel yıkılmıyorsa Bodrum gerçekten depreme dayanıklı bölgedir. Kimse tatilini yarım bırakmasın. Rezervasyonunu iptal etmesin. Buyursunlar gelsinler.”

'SLOGANIMIZ: TATİLE DEVAM'

Kocadon, çıkan tsunami haberlerine de tepki gösterdi:

“Burada tsunami olmadı. Karada bakıma alınmış teknelerin devrilmesiyle denizdeki bazı teknelerin gelgitten dolayı birbirine girmesiyle sanki tsunami havası estiriliyor. Otellerin şezlong ve şemsiyelerinin denize gitmesi tsunami değildir. Bu kadar büyük bir depremden de başarıyla geçen ilçenin herkese örnek olmasını diliyoruz. Sloganımız: Tatile devam! Eğlenmeye, güneşlenmeye, denize girmeye devam.”

'REZERVASYON İPTALİ YOK'

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, işletmecilerin konuklarını rahat ettirmek ve depremin neden olduğu panik havasını bertaraf etmek için büyük çaba harcadığını söyledi. Kavala, şöyle dedi:

“Panik havası sonrası, 21 Temmuz sabahı itibarıyla tesislerimizde işleyiş eksiksiz ve düzgün, normal olarak devam ediyor. Otelciler, misafirlerini rahat ettirmek ve depremin sebep olduğu panik havasını bertaraf etmek için büyük çaba harcamaktadır. Deprem sonrası görülen kısa süreli arızalar dışında an itibarıyla Bodrum genelinde su ve elektrik hizmeti başta olmak üzere hiçbir hizmet, aksamadan tesislerimizde verilmektedir. Bütün misafirler gönül rahatlığı ile tatil için Bodrum’u tercih edebilirler.”

Bodrum’daki otel rezervasyonlarında iptaller olmadığı belirtildi.

'TEDİRGİNLİK ATLATILDI'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ise büyük bir hasar ve can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti. Gökbel, şöyle konuştu:

“2 katı aşmayan yapılarıyla, işletmeleriyle, kamu görevlileriyle, halkımızla olayın şoku ve tedirginliği atlatılmıştır. Otelcilerimiz, seyahat acentelerimiz, çalışanları ile birlikte konuklarımızı rahatlatmak için büyük çabalar harcamışlardır. Bodrum’da yaşam normale dönmeye başlamıştır. Endişe ve paniğe gerek olmadığı aşikârdır.”




Bu Haber 23.07.2017 - 10:25:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.