Bodrum'daki lüks otelin işletmesini Dubaili şirket devraldı

Bodrum'daki lüks otelin işletmesini Dubaili şirket devraldı
Bodrum'un lüks otellerinden Golden Savoy Hotel'in işletmesini Dubai merkezli Jumeirah Grubu'nun aldığı belirtildi.


1 Mayıs'ta resmi açılışı yapılacak otel,  Jumeirah Bodrum Palace Hotel ismiyle hizmet verecek. Golden Savoy ile birlikte Jumeirah'ın Türkiye'de işlettiği tesis sayısı da 2'ye yükseldi. Dubai Emiri El Maktum'un sahibi olduğu Jumeirah Group, 2011 yılında İstanbul'da bulunan Pera Palas'ın da işletmesini devralmıştı.

Bodrum şehir merkezine 10 dakika mesafede bulunan Golden Savoy Hotel, süit ve villalar dahil 135 odadan oluşuyor. 110 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste, çoğu villara ait 57 tane de yüzme havuzu bulunuyor.



Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Jumeirah Group Başkanı ve CEO'su Gerald Lawless, Jumeirah markasını Türkiye'de yaygınlaştırmanın kendileri için stratejik önemde olduğunu belirtti. Lawless, "İşletmesini aldığımız Golden Savoy Hotel, Jumeirah müşterilerinin beklentilerini karşılama noktasında büyük bir güven veriyor. Bize bu fırsatı verdiği için yatırımcı şirkete teşekkür ediyorum" dedi.

Jumeirah Grubu, Mete Atakuman’ı otelin Genel Müdür’ü olarak atadı. Avustralya-Türk vatandaşı olan Mete Atakuman, daha önce Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Jumeirah Bilgah Beach Oteli'nin genel müdürlüğünü yaptı. Atakuman; aralarında Hyatt, Starwood ve Hilton’un da bulunduğu bir dizi uluslararası marka için de çalıştı.



Golden Savoy'un yatırımcısı Hedef Turizm Yatırım İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Dalkıran ise, 2014 yılında açılan otelin daha ilk senesinde iyi bir sezon geçirdiğini belirtti. Dalkıran, "Jumeirah'ın gücü ve lüks anlayışı sayesinde otel bir seviye daha yukarı çıkacak."değerlendirmesini yaptı.

Golden Savoy ile birlikte Jumeirah Grubu'nun portföyüdeki tesis sayısı ise 23'e yükselecek. Firmanın bunun yanı sıra sözleşme altında bulunan veya Orta Doğu, Asya ve Avrupa’da inşa halinde olan 26 oteli daha bulunuyor.



Bu Haber 02.03.2015 - 11:20:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Celal SAVRAN 03.03.2015 - 07:38

    Mete bey hayırlı olsun. Başarılarınızın devamını dilerim...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.