'Bodrum'da turizm yatırımcısının önünü açacağız'

'Bodrum'da turizm yatırımcısının önünü açacağız'
Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Kocadon, vakfın sezon sonu değerlendirme toplantısında işgaliye, imar, ecrimisil, kültür ve sanatsal faaliyetler ve sokak hayvanları konularına değindi.

'Bodrum'da turizm yatırımcısının önünü açacağız'
 
 
Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Sezon Sonu Değerlendirme Toplantısı, Torba Vogue Otel'de yapıldı. Toplantıya Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı (BODER) Halil Özyurt ile çok sayıda yönetim kurulu üyesi ve BOTAV üyeleri katıldı. Toplantıda vakfa yeni katılan üyeler hakkında bilgilendirme yapılarak Hollanda'da düzenlenecek olan tanıtım fuarına katılacak üyelerin de listesi oluşturuldu.

"Bodrum'da artık eski düzen yok!"
İşgaliye, ecrimisil, sokak hayvanları gibi konuların da tartışıldığı toplantıda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şu açıklamalarda bulundu: 
"Bodrum'la ilgili çıkan birtakım karalamalara ve köşe yazarlarının Bodrum'la ilgili yazılarına baktığınızda; bir köşe yazarı eğer Bodrum'u yazıyorsa Bodrum sezonu açılmış demektir. Bodrum, Türkiye'de kendini kanıtlamış bir yerdir. Bu, marka otellerin Bodrum'a gelmesi, doğru yolda gittiğimizin bir göstergesidir. Siz turizmcilerin yarattığı bu güzel atmosferi, bu güzel ortamı turizm konutları adı altında, turizm imarı adı altında konutlarla, turizm üzerinden farklı bir boyuta çekmeye başlayanlar var ki bu şu anda bizim en büyük sıkıntımız.  Biz Bodrum Belediyesi olarak artık böyle şeylere mümkün olduğu kadar müsaade etmeyeceğiz. Turizmse turizm yatırımı yapacak, konutsa konut yatırımı yapacak. Bodrum'da artık eski düzen yok! Herkesin hakkı neyse onu vereceğiz."

"Bu kadar kültür ve sanat etkinliği başka hiçbir yerde yok"
Başkan Kocadon kültür ve sanata verdiği önemi şu sözleriyle aktardı:
"Kültür ve sanatla, turizmi buluşturmak için büyük mücadele ediyorum. Sürdürülebilir turizme baktığımızda kültür ve sanatın çok büyük bir önemi var ve şu an Akdeniz çanağına baktığınızda bu kadar kültür ve sanat etkinliğinin olduğu başka hiçbir yer yok. Şimdi biz bunun takvimini hazırlıyoruz. Bütün teklifleri topluyoruz."

İşgaliye konusunda önlem alınacak 
Başkan işgaliye konusunda ise "Özellikle işgaliye konusunda hepinizi rahatlatacak bazı önlemler alacağız. Benim otelcim, gece gündüz emek sarf edip turisti getiriyor, tanıtımını yapıyor, otelinde ağırlıyor ama bu turist sokakta rahat yürüyemezse, rahat gezemezse bir daha gelmiyor. Turizmin en büyük amacı, sezon içerisinde gelen bir müşteriyi defalarca getirebilmek." dedi.

Turizmci yatırımcıların önü açılıyor 
Konuşmasının devamında Kocadon, Bodrum genelinde başlatılan imar faaliyetlerine de değindi. Kocadon, "Biliyorsunuz Bodrum Yarımadasında 18 Nisan'da imarı durdurmuştuk ama bazı bölgeleri turizm sezonunun bitmesiyle imara açtık. Açmadıklarımız; Turgutreis, Gündoğan ve Konacık. Bu bölgelerin de alan çalışmaları devam ediyor. Özellikle turizmci yatırımcı arkadaşlarımın önünü açmak için gece gündüz ekip olarak çalışıyoruz. Turgutreis Mahallesi'nde bazı turizmci arkadaşlar müracaat ettiler. Onları bire bir kendim inceliyorum. Paftalarda herhangi bir uyuşmazlık yoksa bu arkadaşların önünü açacağım ki sezona otellerini tamamlayabilsinler." diye konuştu. 

"Sıkıştığımız anda bizi Anadolu halkı kurtarıyor"        
"Yurtiçi turizmi, bizim en büyük gücümüz." diyerek sözlerini sürdüren Kocadon, "Anadolu halkının Bodrum'a müthiş bir sevgisi var ve bizim Anadolu halkına da Bodrum Yarımadası olarak bir vefa borcumuz da var. Sıkıştığımız anda bizi onlar kurtarıyor." dedi. 

"Beslemesinler, bakmasınlar daha iyi!"
Başkan Kocadon son olarak ise sokak hayvanları konusundaki düşüncelerini "Belki Türkiye'nin en sağlıklı en iyi mücadele eden barınaklarına sahibiz ama yetemiyoruz. Yetemediğimiz için de elimizden gelen bütün şartları zorluyoruz. Hayvanları topluyoruz, kısırlaştırıyoruz ve yine aynı ortamlarına geri bırakıyoruz. Bizim sıkıntımız, yaz aylarında gelip bu hayvanları besleyip giderken kapıyı çekip gidenler. Beslemesinler daha iyi, bakmasınlar daha iyi çünkü biz onlara bir şekilde ulaşıp onları kısırlaştırıyoruz." şeklinde açıkladı.  


Bu Haber 23.10.2014 - 13:49:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.