Bir turizm şirketi daha konkordato başvurusunda bulundu

Bir turizm şirketi daha konkordato başvurusunda bulundu
İstanbul-Taksim’deki Corinne Butik Otel'in işletmecisi Centur Turizm İnşaat 'ın konkordato başvurusunda bulunduğu belirtildi.


İstanbul Taksim'de bulunan Corinne Butik Otel'in işletmecisi Centur Turizm İnşaat'ın yaptığı konkodato başvurusu kabul edildi.



Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, 1913 yılında inşa edilen tarihi binada hizmet veren otel, hacizlere karşı koruma kalkanı sağlamış oldu. Otelin ortaklarından Avukat Suat Ballı, otelin mali sıkıntıya girmesine, geçtiğimiz yıllarda turizm sektörünü olumsuz etkileyen bir dizi olayın sebep olduğunu kaydetti

GEÇİCİ KOMİSER HEYETİ ATANDI

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde açılan dava dosyası sonrası Corinne Butik Otel için 3 aylık geçici süre verildi. Bu kararla birlikte, şirket hacizlere karşı korumaya alınmış oldu. Mahkeme ayrıca, şirket faaliyetlerinin de geçici komiser kararı verdi.

BU SEFER KENDİ ŞİKETİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

Av. Suat Ballı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, otelin faaliyete geçtiği süreçte ve sonrasında bir dizi olumsuz gelişmenin yaşandığına işaret ederek,"Otelimizin ticari faaliyetleri yaşanan olumsuz olaylardan son derece kötü etkilenmiştir. Otelimizi öz kaynaklarıyla ayakta tutmaya çalıştık. Suat Ballı olarak 40 yıllık avukatlık mesleğimde çok sayıda şirket kurtarma modellerine işlerlik kazandırdım. Bunlar arasında İstanbul'daki ilk iflas erteleme kararını büro olarak biz aldık. Sonrasında sayısız şirket iflas erteleme, konkordato vb. şirket kurtarmaya yönelik mekanizmalara başvurduk. Bu kez kendi yatırımımızı kurtarma çabası içindeyiz" dedi.





Bu Haber 26.06.2018 - 18:31:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.