Bir otel daha yeşil yıldız belgesi aldı

Bir otel daha yeşil yıldız belgesi aldı
Radisson Blu Hotel Istanbul Asia, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri” projesi kapsamında “Yeşil Yıldız Sertifikası’’nın sahibi oldu.



Radisson Blu Hotel Istanbul Asia, Temmuz 2014’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yerel eko etiketi olan ‘Yeşil Yıldız Sertifikası’ nın sahibi oldu. Yeşil Yıldız Sertifikası; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sürdürülebilir turizm kapsamında; uygun nitelikleri taşıyan konaklama tesislerine; çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, turistik tesislerin çevreye olan olumlu katkılarının teşvik edilmesi ve özendirilmesi amacıyla 1993 yılından bu yana veriliyor

Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri projesi kapsamında verilen “Yeşil Yıldız Sertifikası”na sahip oldukları için gurur duyduklarını söyleyen Radisson Blu Hotel Istanbul Asia Genel Müdürü Mustafa Gültekin, “Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın standartlarını başarıyla gerçekleştirdik ve sertifikayı almaya hak kazandık. Enerji tüketimimizi son 12 ayda yüzde 30 azaltmayı başardık. Atıkları; kağıt, plastik, metal, cam ve biyolojik atıklar olmak üzere beş kategoride ayrıştırmaya başladık.” dedi.


Bu Haber 16.09.2014 - 16:28:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.