Bir havayolu şirketi daha iflas bayrağını çekti

Bir havayolu şirketi daha iflas bayrağını çekti
Rus havayolu şirketi Moskovia 2014 yılının Şubat ayından bu yana sürdürdüğü direnişi kaybetti. Şirket, bu aydan itibaren uçuşlarını durduruyor.


 Rusya Federal hava taşımacılığı ajansı Rosaviatsiya, “Moskovia” havayolu şirketinin mali sorunlar nedeniyle 29 Ağustos’tan itibaren faaliyetlerini durduracağını bildirdi. Moskovia yolcularını başka havayolu şirketlerinin taşıyacağı açıklandı.
 
Bu yılın Şubat ayından beri iflas edeceği konuşulan Moskovia Airlines, son olarak uçuş ağını bire düşürmüştü. Şirket, bu ay sadece Moskova-Tivat-Moskova istikametinde uçuşlar gerçekleştiriliyordu. Şirketin bu sene sonunda kadar Karadağ tatil beldesinden çok sayıda yolcuyu taşıması gerekiyordu ancak faaliyetlerine son verdiği için bu yolcuların başka havayolu şirketleriyle ülkeye getirileceği açıklandı. Yolculardan bu hizmet için ekstra ücret alınmayacağı ifade edildi.
 
Moskovia havayolu şirketi, Rosaviatsiya’ya başvurarak yolcularının başka havayolu şirketleriyle taşınması konusunda istekte bulundu. Daha şimdiden “Kogalimavia” havayolu şirketi Moskovaia’nın yolcularını taşımak için hazır olduğunu açıkladı. Tivat yolcularını bu havayolu şirketi taşıyacak.
 
1995 yılında Gronov Air'ın 2006 yılında yeniden yapılanması sonucu faaliyete başlayan Moskovia Airlines uçuşlarını Domodedovo Havalimanı'ndan gerçekleştiriyordu. (airporthaber)
 


Bu Haber 24.08.2014 - 12:43:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.