Beş adımda otelinizdeki personel sirkülasyonunu nasıl önlersiniz?

Beş adımda otelinizdeki personel sirkülasyonunu nasıl önlersiniz?
HotelMarketingStrategies'den Josh Tolan, konaklama sektöründeki personel sirkülasyonunu ve işletmelerin bu sorunun önüne nasıl geçebileceklerini kaleme aldı.


TurizmGüncel

İşte Josh Tolan'ın 'Konaklama sektöründeki personel sirkülasyonu ve önüne geçmenin 5 temel yolu' başlıklı makalesi...

''Konaklama sektörü büyümeye devam ediyor. Bu, iyi haber. Kötü haber ise konaklama sektöründe personel sirkülasyonunun sürekli artması. Deloitte Hospitality tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bir otelci toplam gelirlerin yüzde 33'ünü istihdam için harcıyor. Amerika'da yüzde 31 olan bu oran, İngiltere gibi ülkelerde yüzde 34'e çıkıyor.

İstahdam maliyeti işletmeye farklı yollardan yansır. İşe alım sürecinden yerleştirme, eğitim aşamalarından iş sürecindeki verimlilik kaybına kadar pek çok aşamada istihdam maliyetleri oluşmaktadır. Öte taraftan, artan personel sirkülasyonu, şirket kültürünü öldüren bir aşamaya da ulaşabilir. Yapılan araştırmalara göre, bir personelin işten ayrılması veya işe devam etmesinde, meslektaşlarının önemli bir payı vardır.

Bir işletmede oluşan 'genel kültür' bulaşıcıdır. Eğer negatif bir iş gücü ve negatif bir şirket kültürüne sahipseniz, en parlak bireyin bile bunun basıncını hissetmemesi imkansızdır. Ama çözümü var. Çünkü bulaşma etkisi pozitif durumlar için de geçerlidir. İşletme kültürünüzü geliştirmek ve çalışanınızı mutlu etmek başlangıç noktası olmalıdır. İşte konaklama sektöründe personel sirkülasyonunun önüne geçmenin 5 temel yolu:

DAHA İYİ TEKNOLOJİ

Personelin işe alımı, yerleştirilmesi ve eğitimi yeterince maliyetli bir işken, ihtiyacınız olan şey, şirketinizin tam olarak ihtiyaç duyduğu ve onun kültürüne uyum sağlayacak doğru insanı bulmak.

Oteller, personel temin ederken, sosyal medya dahil,  yeni teknolojileri ve ortamları efektif olarak kullanmalıdır. Başvuruların yönlendirilmesi ve video mülakatlar da bunlara dahildir. Bu metodlar, size başvuru yapan personeli anlama hatta çalışma etiği konusundaki yaklaşımı konusunda fikir verecektir.

İşe alacağınız personel(ler) için olası adaylarla ilişki kuma ve ihtiyaç duyduğunuzda onlara ilişki kurmak için bir liste de oluşturabilirsiniz. Video mülakatlar ise size, adaylar ile ile ilgili oldukça geniş bir bilgi olanağı sağlar. Bu kayıtları tekrar tekrar izleme şansı elde ederseniz.

PERSONELİNİZİ EĞİTİN

Personel alım sürecinin bir diğer ayağı ise, işe yerleştirme ve sahaya sürmeden önce ona gerekli eğitimi vermesidir. Eğitimler, personele şirketin organizasyon yapısı, amaçları ve değerleri hakkında bir çerçeve çizmek için önemli bir olanak sunar. Bu eğitimler aynı zamanda, çalışanlara kökleşmiş bir performans sağlaması açısından önemlidir; onların yenilenmesini ve olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmasını sağlar.

KLAVUZ OLUN

Pek çok çalışan öncü bir role kavuşarak işletmenin ilgisini çekmek ister. Çalışanlarınızla sık sık bir araya gelin, onların performanslarını tartışın, tavsiyelerinizi paylaşın ve iş güçlerini zinde tutun. Çalışanlardan biri zor durumda kaldıysa, sorunun farkına varmak ve adım atmaktan çekinmeyin.

Sorunlar, daha ortaya çıkar çıkmaz, geç kalmadan, müdahale edin. Geri bildirimleri gerçek zamanlı alın ve çalışanlarla açık bir iletişim kurun. Bu şekilde personel, bir sorun karşısında size gelmeye imtina etmeyecektir.

EKSTRA ÇABAYI TAKDİR VE TEŞVİK EDİN

Yapılan bir araştırma, toplam çalışanların yüzde 70'inin iş değişikliği yaptığını gösteriyor. Bunların önemli bir bölümünün çabalarının taktir edilmediğini düşünenler olduğunu tahmin edebiliriz. Çalışan, üreten ve bağlılık hisseden bir personelin teşvik edilmesi gerekir. Bunun pek çok yolu var: Sosyal farkındalık, primler, hediye kartları ve daha esnek çalışma alanları şeklinde olabilir. Bu gibi yaklaşımlar personeli işletmeye bağlamakla kalmaz, aynı zamanda daha iyi bir motivasyonu ve performansı beraberinde getirir.

KENDİNİZİ ONLARIN YERİNE KOYUN

Çalışanı parmakla işaret etmek kolaydır ancak işletmenin personel sirkülasyonundan siz sorumlusunuz. Eğer tarzınız, grevlerin belirlenmesi ve takım çalışması konusunda sorunluysa, bazı şeyleri değiştirmek zorundasınız. Sorun ya da sorunların gerçek kaynağını saptayıp doğru müdahalede bulunmak, ancak doğru geri bildirimlerle olabilir. Konaklama sektöründeki personel sirkülasyonu çok büyük bir problem ama böyle olmak zorunda değil. Eğer doğru pratiklerle doğru noktadan hareket ederseniz, hem şirketinizde bir kültür oluşturur, hem de uzun yıllar birlikte çalışacağınız iş arkadaşları edinirsiniz.''


Bu Haber 08.07.2014 - 16:34:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.