Bertan Aner konuştu; Yurtdışı turlarını azaltıp yurtiçine odaklanacağız

Bertan Aner konuştu; Yurtdışı turlarını azaltıp yurtiçine odaklanacağız
Turizm sektörü, Bamtur’un Kurban Bayramı öncesinde tüm turlarını iptal etmesini konuşuyor. Peki Bamtur Genel Müdürü Bertan Aner ne diyor? İşte açıklamaları...


Kurban Bayramı yurtdışı ve kültür turlarını ‘çeşitli nedenlerden dolayı’ iptal ettiklerini duyuran Bamtur Genel Müdürü Bertan Aner ‘iflas’ın söz konusu olmadığını belirterek "Mısır Yunanistan ve Sicilya turlarımızı iptal ettik. Bayramda 1100 kişi turlarımıza katılacaktı. Bunun değeri ortalama 400 bin Euro’yu buluyor. Bizim zararımız ise 1 milyon Euro oldu" dedi.

 TUR DÜZENLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ


Geçtiğimiz yıl Mısır’da yaşadıkları sorunlarda yaklaşık 500 bin Euro zarar ettiklerini ve bu yıl da aynı zararı yaşamamak için tedbirli davranmak istediklerini ifade eden Bertan Aner şunları iddia etti:

"Turlarımızın tamamını iptal ettik. Bunu da 10 gün önceden müşterilerimize duyurduk. Bayram turlarını satın alan müşterilerin paraları bankalar tarafından iade edilmeye başlandı ve tamamı geri ödemelerini alıyor. Biz turlarımızı iptal ederek sektörün dikkatini çekmek istedik. İflasımız söz konusu değil. Bugüne kadar yılda 170 bin kişi turlarımıza katıldı. 110 milyon liralık da ciromuz var. Normal hayatımıza turlar düzenlemeye devam edeceğiz."

YURTİÇİNE ODAKLANIRIZ


Avrupa’da kriz yaşayan ülkelerden ve Ortadoğu’da sorun yaşayan ülkelerden çekileceklerini dile getiren Aner "Artık yurtdışı turları azaltıp yurtiçine yöneleceğiz. Sektörde imajımızın zedelendiğini de düşünmüyorum" derken 6 ay önce Kuveytli bir fonla Bamtur’un yüzde 33’ünü satılmak için görüşmelere başladıklarını anlattı. (Hürriyet)


Bu Haber 02.11.2011 - 09:33:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.