Belarus pazarına charter engeli

Belarus pazarına charter engeli
Belarus Turizm Fuarı’na katılan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yetkilisi Gürol Birgen “Charter seferlerin olmaması tarifeli uçak bilet fiyatlarını arttırıyor” dedi.


Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) uluslararası fuar çalışmalarına Belarus’un başkenti Minsk’te devam etti. 10 milyon nüfuslu ülkenin vatandaşlarıyla ve fuar süresince tur operatörleri, acente temsilcileri ve uçak şirketlerinin yetkilileriyle temaslarda bulunan ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Birgen, bu ülkenin nabzını tuttu. Birgen, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“PAZAR KAYBI YÜZDE 10”

2015 yılında ülkemize giriş yapan Belarus uyruklu vatandaşların sayısı 208 bin olarak belirlenmiş. Ülkenin genelinde ekonomik zorluklar hissediliyor. Tatil denildiğinde Türkiye ilk tercihleri olmaya devam ediyor. Ülkemizde son zamanlarda gerçekleşen terör saldırıları temkinli davranmalarına yol açıyor ve bu durum rezervasyonlara eksi olarak yansımış durumda. 2016 yılında sunulan uygun fiyat avantajı ve ülkedeki ekonomik sıkıntı bir araya geldiğinde, Belarus pazarının yüzde 10’luk bir kayıpla sezonu kapatacağı tahmin ediliyor.

“KARŞILIKLI VİZE MUAFİYETİ VAR”

Belarus ile karşılıklı vize muafiyeti avantaj sağlıyor. Charter uçakların yokluğu nedeniyle tarifeli uçak seferlerinin pahalığı ise dezavantaj oluşturuyor. Şuanda Türk Hava Yolları (THY) ve Belavia Havayolları uçuşları yapılıyor.

“OTEL FİYATLARI VE GÜVENLİK SORULUYOR”

Rusya yanlısı ve abartılı haberler bu ülke halkında da psikolojik olarak etki oluşturuyor ve Rusya krizi sürecinden Belarus pazarı olumsuz yönde etkileniyor. Belarus’un en büyük haber sitesi olan tut.by’a verilen röportajda terör olaylarının etkisi sorusu üzerine, terörün her yerde olduğunu belirtik. Standımıza gelen kişiler ise daha çok güvenlik ve otel fiyatları hakkında sorular yönelttiler. Öte yandan Alanya standı çalışması ve fuar süresince sağladığı desteklerden dolayı Moskova Kültür Ataşesi Sayın Alper Özkan’a teşekkür ettik ve kendisine plaket verdik.


Bu Haber 28.04.2016 - 15:32:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.