Bayrama 20 gün kaldı, tatil süresi hala belli değil

Bayrama 20 gün kaldı, tatil süresi hala belli değil
Kurban Bayramı'na 20 gün kalmasına rağmen tatil süresinin ne kadar olacağı netleşebilmiş değil.



Kurban Bayramı tatili süresinin ne kadar olacağına ilişkin belirsizlik sürerken, farklı bakanlardan farklı açıklamalar geliyor. Başbakan Yıldırım ise konuya ilişkin olarak henüz bir açıklama yapmış değil.

EKONOMİ BAKANI KARŞI ÇIKTI

Bayram tatilinin süresine ilişkin açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ''Türkiye'nin çalışıp üretmeye ihtiyacı var'' diyerek bayram tatilinin uzaltılmasına karşı olduğunu belirtmiş, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise, konunun Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini ifade etmişti.

KONU BAKANLAR KURULUNA GELECEK

Konuya ilişkin olarak bir açıklama da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'den geldi. Tüfenkçi yaptığı değerlendirmede, ''Bayram tatili süresini Bakanlar Kurulu'nda konuşacağız. Ondan sonra arkadaşlarımız sizinle paylaşacak.'' dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, tatil süresi ile ilgili üç seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki, 31 Ağustos Perşembe günü öğleden sonra başlayıp 1, 2, 3, 4, Eylül şeklinde devam eden 4.5 günlük tatil. İkincisi, Bakanlar Kurulu kararı ile 31 Ağustos Perşembe'nin tamamen tatil edilmesi ve 3o Ağustos Zafer Bayramı tatilinin de eklenmesiyle oluşacak 6 günlük tatil.

BAKANLAR KURULU KARAR ALIRSA TATİL 10 GÜNU ÇIKACAK

Üçüncü seçenek ise (turizmcilerin istediği) yine Bakanlar Kurulu Kararı ile 28 ve 29 Ağustos ile 31 Ağustos öğleden sonranın tatil ilan edilmesi. Bunun yapılması durumunda tatil süresi 10 güne çıkmış olacak.

PALANDÖKEN: ESNAF ESNAF ZORLANIYOR, ÇOK TRAFİK KAZASI OLUYOR

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ise bayram tatilinin 10 güne çıkarlmasına karşı çıktı. Tatil nedeniyle kentlerin boşaldığını ve esnafın mağdur olduğunu ifade eden Palandöken, "Uzun bir yaz tatili sürecindeyiz. Kurban bayramı sebebiyle resmi tatilin uzatılması ile şehirler boşalır. Şehirlerin boşalması ile esnafı ekonomik olarak zorlar. Turizm sektörü ve bölgeleri için uzun bayram tatili iyi gelebilir. Ama ülke geneli için iyi değil. Şehirler boşalıyor. En önemlisi uzun tatil zamanlarında artan trafik kazaları giden canlar ve toplum olarak hepimizi üzüyor. Hem ekonomi bakımından hem de yaşanan trafik kazaların azalması için tatil süresinin uzatılmaması olumlu bir karar olacaktır" değerlendirmesini yaptı.




Bu Haber 11.08.2017 - 09:42:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.