Başaran Ulusoy: Adalet yerini buldu!

Başaran Ulusoy: Adalet yerini buldu!
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin kararı ''adalet yerini buldu'' sözleriyle değerlendirdi.



Habertürk.com'dan Eren Güler'e açıklama yapan Başaran Ulusoy, Rekabet Kurulu'nun Booking.com kararı için ''adalet yerini buldu'' dedi.

Booking.com'un müşteriyi yanıltıp haksız rekabet yaptığını ve devamlı komisyon artırdığını ifade eden Ulusoy, ''Biz bu kararı bekliyorduk ve adalet yerini buldu diyoruz. Biz davamızda haklıydık. Onlar vergi ödemiyor ama biz vergi ödüyoruz. Sürekli komisyon artırıp otelleri baskı altına alıyorlardı, biz oda bulamıyorduk. Rekabet Kurulu da 2.5 milyon lira cezayı verdi.'' dedi.

KİMLERİ ETKİLEYECEK?

Booking.com'un karara itiraz hakkı olduğunu söyleyen Ulusoy, uygulamadan kimlerin nasıl etkileneceğini şöyle anlattı:

"Karar Booking.com'un Türkiye'deki faaaliyetleri ile ilgili. BTK'nın siteyi kapatmasından sonra Türk müşteriler Türkiye'deki ve yurtdışındaki otellere booking.com üzerinden ulaşamayacak, gezilerini seyahat acentaları ile yapabilecek. Ama yurtdışından gelenler booking'i kullanarak Türkiye'deki otellere rezervasyon yaptırabilecek."




Bu Haber 30.03.2017 - 09:58:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ertugrul ÖZDEMİR 31.03.2017 - 02:41

    ÇOK YERİNDE BİR KARAR. İtiraz edenlerin önce 1618 sayılı yasayı okumalarını tavsiye ederim. Hollanda kökenli Bookıng.com adlı rezervasyon sitesinin ülkem üzerinden kazanmış olduğu büyük meblağlardaki kazancının vergisini ve kdv leri hangi vergi dairesine ödediğini de merak edenlerden biriyim. Mahkeme kararına itiraz edenlerin kişisel menfaatlerden ziyade devletimizin çıkarlarını ön planda tutmaları daha iyi olurdu. Teşvik isteklerinizi booking . com dan değil devletten istediğinizi de unutmayın lütfen

  • turizmci 31.03.2017 - 08:38

    sayın ulusoy önce şube açma yetkisi bile olmayan sokak acentalarına bir care bulunda ondan sonra otelci için can simidi olan booking ile uğraşın sayenizde turizm zirve yapmış durumda .......

  • Kaya 30.03.2017 - 11:40

    Niye hiçbir işimizi düzgün yapmıyoruz ,yapamıyoruz , işimize geldiği gibi hareket edip bence demagojiye giriyoruz. Sektörde herkes ama herkez yapılan işin vergi mevzuatına göre yanlış olduğu için zamanında gerekli uyarıyı yapmadı? Çünki işlerine geliyordu. Başaran bey bilmiyormuydu. Buna kargalar bile güler. Milyon dolarlık tesislerin bilgileri çerçevelerinde güzel ücretler alan mali müşavirler ne yapıyordu . Vergi mükellefi olmayan bir web sitesinin internetten yolladıkları kağıtları masrafa atıp geçtik. Defalarca söylememe rağmen bizlerin mali müşavirleride tamam sorun yok dedi. Eeee ne olacsk şimdi. Birde bu usulsüz yapılan matrahdan dolayı maliye katlamalı ceza yazarsa ki isterse bal gibi yapar görün o zaman.

  • haydar 30.03.2017 - 01:41

    helal olsun Başaran ulusoya nasıl da guluyor. o gulmeyecek te booking.com un kapatılmasıyla perişan olacak onbinlerce otel işletmecisi ve calışanları mı gulecek. ama bunları kime anlatacaksın. sessiz çogunluğu duyanlar vardı eskiden. onlarda toklar snıfına girdi artık.allah yardımcımız olsun.

  • misafir degilim 30.03.2017 - 11:53

    evet ya çok yerinde bir karar...turist fazlamız vardı nerede ağırlayacaktık bilemiyorduk!!!

  • Dertli 30.03.2017 - 11:34

    Ah be ne zaman oda bulamadınız?? vergi konusunda çok haklısınız. Lakin dijital çağda otel misafirinin alışkanlıkları değişmişken bu hareketlerle tekrar acentelere döneceklerini mi sanıyorsunuz? fazlasıyla yaşınıza göre davranıyorsunuz. çözüm kapatmaktan geçmemeliydi. başka çözüm bulmalıydınız. şimdi telefonlarınız deli gibi çalıcak zannediyorsunuz. ne yazık ki yanılıyorsunuz çok üzücü çook.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.