Barut: Kontrat fiyatları değil, erken rezervasyonlar önemli

Barut: Kontrat fiyatları değil, erken rezervasyonlar önemli
Manavgat Side Turistik Otelciler Derneği (MASTOD) Başkanı Cengiz Haydar Barut, 2017 sezonu ve 2018 beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2018 kontratlarını 2014 ve 2015 koşullarında yaptıklarını kaydeden Barut, önemli olanın kontrat değil, erken rezervasyonların durumu olduğunu söyledi.


TurizmGüncel

2014 ve 2015'e kıyasla 2017'de normalde 10 milyon yolcudan elde ettikleri gelirin yüzde 30 altında olduklarını belirten Cengiz Haydar Barut, 2018 kontratlarını hangi şartlar altında yaptıkları konusunda ise şunları söyledi:

''ÖNEMLİ OLAN ERKEN REZERVASYONLAR'

''Kontratlar yapılır. Biz de 2014-15 şartlarında yapıyoruz. İlk satışlara bakıldığında, şu anda İngiltere'de ve İskandinav ülkeleride haberler iyi ama Almanya'da ise iyi değil. Kontrat yapmak çok önemli değil. Kontratı 100 eurodan yapabilirsiniz. Önemli olan erken rezervasyonların nasıl geldiği, eğer iyi gelmediyse ocak ve şubat aylarında ne kadar aksiyon verileceği. Burada önemli bir malın satış fiyatı.''



''FİYATLAR YÜZDE 15 YÜKSELDİ''

Fiyatların geçen yıla kıyasla yüzde 15 civarında yükseldiğini ifade eden Barut, ''Türkiye'nin durumu stabil gider, öngöremediğimiz birtakım gelişmeler olmazsa fiyatların yükselme eğilimi devam eder. Yani bir yılda kaybettiğimizi 3-4 yılda geri alırız.'' dedi.

''BİZİ DEĞİL, BİZDEKİ FİYAT-KALİTE DENGESİNİ ÖZLEDİLER''

''Avrupalı turist Türkiye'yi özledi'' şeklindeki değerlendirmeler hakkında da konuşan Cengiz Haydar Barut, ''Kimse bizi özlemedi. Bizdeki hizmeti ve fiyat-kalite dengesini diğer ülkelerde alamıyor. Ama Türkiye'de uygun oluştuğunda, pek çok eski müşteri dahil, mutlaka geri gelecektir. Türkiye'nin pek çok şeyi özel ama bizdeki fiyat-kalite dengesi de başka hiçbir destinasyonda yok.  Önemli olan bu denge.'' şeklinde konuştu.

''KONTRAT FİYATININ ALTINDA SATMAM DİYECEK KADAR GÜÇLÜ DEĞİLİZ''

Barut, Türkiye talebinin oluşmasında fiyatın lokomotif olduğu ve fiyatların normale çekilmesi durumunda bu talebin nasıl etkileneceği şeklindeki bir soruya ise, ''Onu denemek lazım. Şu konjonktürde ise fiyatları bu noktaya çıkarmak zor. Yani '100 euroya kontrat yaptım, onun altına satmam' diyecek kadar güçlü değiliz.'' yanıtını verdi.

2018 sezonunun nasıl olacağına dair değerlendirme yapmak için erken olduğunu kaydeden Barut, Avrupa'nın bir miktar düşük kalmasına karşın, hem fiyat hem de doluluk olarak 2018 sezonunun daha iyi olacağını söyledi.

''MÜŞTERİYİ 1. 2. SINIF OLARAK AYIRMAK BENİM TARZIM DEĞİL''

Antalya'nın, Ortadoğu dahil, tüm pazarlara hazır olduğunu kaydeden Barut, ''Burada önemli olan Antalya'nın o pazarlar için ne kadar uygun olduğu.  Pazar ayırt etmek, müşteriyi birinci, ikinci sınıf olarak ayırmak benim tarzım değil. Biz her türlü müşteriye hizmet verebiliriz. Mesela Alman turistin en iyi yanı 12 ay seyahat etmesi. Yoksa kaliteli-kalitesiz ayrımı değil. Biz hep 12 ay turizm diyoruz ama Avrupalı ve İngiliz turisti çekmezsek bunu yapamayız. Örneğin Rus turist kışın buraya gelmiyor.'' dedi.




Bu Haber 16.10.2017 - 14:00:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kerem 17.10.2017 - 10:38

    Hay ağzınıza sağlık... Arada böyle bir bilenin de konuşması ne güzel...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.