Balear Adaları yeni yatırımları durduruyor, yatak borsası kuruyor

Balear Adaları yeni yatırımları durduruyor, yatak borsası kuruyor
Mayorka Turizm Bakanı Biel Barceló, Mayorka'nın da (Palma de Mallorca) bağlı bulunduğu Balear Adaları özerk bölgesinde konaklama arzının sınırlandırılması ve kontrol altına alınması için başlatılan yeni çalışmayı Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye anlattı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Geçtiğimiz yıl 4.6 milyonu Alman turist olmak üzere 15.4 milyon turist ağırlayan ve ziyaretçi sayısını yüzde 11 arttıran Balear Adaları, turist sayısından şikayetçi. Özerk Balear takım adalarının bir parçası olan Mayorka'nın Turizm Bakanı Biel Barceló, ''tur operatörlerinden aldığımız bilgilere göre 2017 yaz sezonu için de rezervasyonlar gayet iyi gidiyor. Bu yılki talep geçen yıldan da yüksek olacak.'' dedi.

''EN ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞIMIZ TURİZM''

Ancak geçen yıl aşırı turist kalabalığından dolayı yerel halkın duvarlara grafiti yazısıyla ''Turistler evinize gidin'' diye yazdığının hatırlatılması üzerine Barceló, ''Bunu çok ciddiye almamalısınız. Sonuçta burada yaşayan insanların çok büyük bir bölümü ekmeğini turizmden kazanıyor. Bizim en önemli gelir kaynağımız turizm.'' dedi.



''SINIRSIZ YATIRIM YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ''

Mayorka'da sürekli yeni otel restoran ve alışveriş merkezi açıldığına dikkat çeken Bakan Biel Barceló, ''Yüksek sezonda limite dayanıyoruz. Turist akşını daha geniş bir zaman dilimine yayarsak hala büyüme potansiyelimiz var. Ancak tüm ziyaretçilerin belli bir zaman diliminde buraya gelmesi insanlarda huzursuzluk yaratıyor. Mayorka sınırlı kaynakları olan küçük bir yer bu nedenle sınırsız yatırım yapılmasını doğru bulmuyoruz.'' şeklinde konuştu.

''YATAK BORSASI OLUŞTURULACAK''

Balear Adaları'nın özerk hükümetinin toplam yatak kapasitesini düzenleme ve ''yatak borsası'' oluşturma fikrini desteklediğini belirten Bakan Biel Barceló, plan çerçevesinde apartmanların ve günübirlik dairelerin kayıt zorunluluğunun istisna olmaktan çıkarılacağını belirterek şu ana kadar 356 bin yatağın kayıt altına alındığını ve 44 bin yatağın daha kayıt edilebileceğini ifade etti. Barceló, ''Sektör oyuncularının tümü arasında adil bir rekabet olmasını istiyoruz. Şu anda kiralık evlerin standartları konusunda bazı soru işaretleri var.'' şeklinde konuştu.

ODA BAŞI 4 BİN EURO, SADECE OTEL KAPANIRSA YENİSİ AÇILACAK

Bundan sonraki süreçte sadece eski otellerin kapanması durumunda yeni otel açılmasının mümkün olacağını kaydeden  Biel Barceló, otelcilerin her bir yatak için yatak borsasına 4 bin euro ödeyeceğini söyledi.

''TURİSTLER TURİZM VERGİSİNİ ANLAYIŞLA KARŞILADI''

Geçtiğimiz yaz getirilen turizm vergisinin sektörü nasıl etkilediği şeklindeki bir soruya ise Bakan, ''korku senaryoları gerçekleşmedi ve vergi kimseyi korkutmadı. Alınan vergilerin çevre ve turizm projelerine harcandığını bilen turistler bunu anlayışla karşıladılar. 2016 yılında kazandığımız 30 milyon euroluk turist vergisini su kaynaklarının istikrara kavuşturulması gibi hizmetlerde kullandık.'' yanıtını verdi.


Bu Haber 23.02.2017 - 16:07:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.