Bakanlıkta kritik atama, işte Özgür Özaslan'ın yeni görevi

Bakanlıkta kritik atama, işte Özgür Özaslan'ın yeni görevi
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı'na ahmet Haluk Dursun getirilirken, 2011 yılından beri bu görevş yürüten Özgür Özaslan Başbakanlık müşaviri oldu.


TurizmGüncel

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2011 yılından beri Kültür ve Turizm bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Özgür Özaslan Başbakanlık Müşavirliğine, Topkapı Müzesi'nin eski müdürü Ahmet Haluk Dursun ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi.

1996 2002 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı yapan Özaslan,  2002 – 2003 yılları arasında Washington'da Tanıtma Müşavirliği, 2005 – 2008 yılları arasında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2008 - 2011 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunan Özaslan, 2011 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürütüyordu.

BAŞBAKAN ÖNERDİ

Öte taraftan Radikal gazetesinde yer alan habere göre, Haluk Dursun ismi yaklaşık iki hafta önce gündeme geldi. Dursun isminin Bakan Çelik’e rağmen olduğu kulislerde konuşuluyor. Hatta daha da ileri giderek Dursun ismini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın bizzat kendisinin verdiği belirtiliyor. Bakan Çelik’in gerek parti içi yoğunluğu, gerekse dış politika merakının bakanlıkla ilgilenmediği algısı oluşturduğu, bu nedenle de uzun yıllar bakanlıkta görev yapan Dursun’un tercih edildiği düşünülüyor. Bakan Çelik’e yakın çevreler ise bakanın aslında tüm bakanlığın işleyişinden haberdar olduğunu, ancak Başbakana yakınlığı nedeniyle pek kamuoyu önüne çıkmayı sevmediğini ifade ediyorlar.






Bu Haber 07.07.2014 - 09:16:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 08.07.2014 - 09:38

    Prensip olarak bir Bakanlığın sağlıklı işlerliği için: Bakandan önce Bürokratik düzenin ve Politika Uygulama Stratejilerinin sağlamlığı gerektiğine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığında TEMEL Sorun nedir..?? 2007 Yılında göreve geldiğinde Devlet Stratejisini önünde HAZIR bulan Sabık Bakan Sn.Günay döneminde, 6 yıl boyunca sadece madalyonun Kültür yüzüyle iştigal edilerek, Turizm şiddetle ihmal edilmiştir. Oysa Ulusal ekonomiye yüzde 10 etki ve katkı koyan Turizmin (hastalıklardan kurtularak) gereğince gelişmesi için, üvey evlatlıktan kurtarılmasına ihtiyaç vardır. Meşhur ortaklık çerçevesinde KAMU ve ÖZEL Kesim paydaşları, Turizm Endüstrisinin bu müzmin (ve kemikleşen) sorunlarında Teşhis ve Tedavi sürecine ne zaman geçebilecek acaba..?? Yeni Müsteşarımızın ilgi ve bilgilerine sunar, çok kritik görevinde özgün başarılar dileriz

  • By liyakat 07.07.2014 - 11:25

    Anlaşılan devletin tüm kademelerinde liyakat kriteri tamamen ortadan kalktı. Özaslan gibi başarılı bir bürokrata yapılanlar bunun en somut örneği. Parti devleti değil de hukuk devleti olmamız gerekirdı. Sn Özaslana bugüne kadar sektöre yaptığı hizmetler için teşekkür ederiz...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.