Bakanlık 'klinik oteller' açacak, başhekim otel müdürü olacak

Bakanlık 'klinik oteller' açacak, başhekim otel müdürü olacak
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin sağlık turizminden aldığı payı yükseltmek için yeni bir proje geliştiriyor. Hayata geçirilecek ‘REHA-klinik’ otellerde 4 tane hekim görev yapacak, başhekim aynı zamanda otelin müdürü olacak.


Sağlık Bakanlığı, ‘sağlık turizmi’ çalışmasını tamamladı. 20 milyar dolar gelir hedeflenen çalışmaya göre, Türkiye’de ilk kez rehabilitasyon klinik oteller kurulacak. Star'da yer alan habere göre, “Reha-klinik” oteller adı verilecek merkezlerde, yaşlı bakımından tedavileri tamamlanan hastaların rehabilitasyonuna kadar çeşitli alanlarda hizmet verilecek. 55 ilde termal otel bulunduğunu tespit eden bakanlık, hasta kabul etmek isteyen otellere 6-8 aylık süre içinde reha-klinik otele dönüşme fırsatı sunacak.

İLK HEDEF 20 MİLYAR DOLAR

Projeyi anlatan Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş “Dünyada sağlık turizminin temeli termal turizm ve yaşlı bakım turizmidir. Geçen yıl ülkeler, sağlık turizminden 150 milyar dolar gelir sağladı. Biz de bu pastadan pay almak istiyoruz. İlk hedefimiz 20 milyar dolar” dedi.

Yeni sistemde “reha-klinikler” adıyla yeni bir konsept oluşacağını belirten Tontuş “Kurulacak otellerde  fizik tedavi uzmanları, dahiliye uzmanları ve iki tane pratisyen hekim olmak üzere en az 4 hekim görev yapacak. Otel müdürü, başhekim olacak. Dünya nüfusunun yüzde 20’si 60 yaşın üzerinde” diye konuştu. Türkiye genelinde termal turizm için envanter çalışması yaptıklarını ifade eden Tontuş, Norveç, Hollanda ve Almanya’da turizm için görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

6 STRATEJİK ÜLKEDE TURİZM OFİSİ

Türkiye’nin sağlık turizmi açısından tanıtımını yapmak amacıyla dünyayı 6 bölgeye ayırdıklarını söyleyen Tontuş “Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu’nun yurtdışında ofisleri olacak. 2016 yılı başında İngiltere, Almanya, Rusya, Dubai, Türkmenistan ve Balkan ülkelerinden biri olmak üzere 6 stratejik ülkede turizm ofisi açacağız. Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Avusturya, İsviçre, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nde tanıtım Almanya ofisi üzerinden yapılacak. Bu ülkelerde de alt ofisler açabileceğiz” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 25.05.2015 - 09:22:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.