Bakan Ömer Çelik, Bodrum'da otel açtı

Bakan Ömer Çelik, Bodrum'da otel açtı
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Mandarin Oriental Hotel Group'un, Türkiye ve Avrupa'daki ilk resort oteli ‘Mandarin Oriental Bodrum’un açılışını yaptı.

Bakan Ömer Çelik, Bodrum'da otel açtı
 
Bodrum Göltürkbükü Cennet Koyu'nda geçtiğimiz ay içerisinde hizmete giren otelin dün gerçekleştirilen resmi açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Ömer Çelik, çevreyi korumaya yönelik projelere özel bir önem ve destek verdiklerini, bu kapsamda da 52 konuklama tesisine çevreye duyarlı tesis belgesi sunduklarını söyledi.
 
Türkiye'ye hâkim olan siyasi, ekonomik istikrarın turizm sektörünün kalıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma içerisine girmesini sağladığını ifade eden Bakan Ömer Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Turizmde umut verici rakamlarla karşı karşıyayız. Türkiye'ye hâkim olan siyasi, ekonomik istikrar turizm sektörünün kalıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma içerisine girmesini sağladı.
 
2013 yılında yaklaşık 35 milyon yabancı ziyaretçi ülkemize gelmiş. Yine 2013 yılında turizm gelirimiz yaklaşık olarak 33 milyar dolar. Bulunduğumuz şampiyonlar liginde dünyada en fazla turist çeken 6'ncı, Avrupa'da ise 4'üncü ülke konumuna geldik.
 
2014 yılının şu ana kadar ki dönemini, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırdığımızda gelen yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 4,73'lük bir artış var. Aynı şekilde gelirlerimizde de yüzde 7'lik bir artış söz konusu.
 
Tüm bunlar, Türkiye'nin turizm potansiyelinin giderek artan bir şekilde nasıl geliştiğini göstermektedir.”
 
Türkiye’nin Marka Değerini Güçlendirmek İçin Çalışıyoruz
 
“Türkiye'nin marka değerini güçlendirmek için birçok alanda çalışmalar gerçekleştiriyoruz.
 
Bir ülke düşünün ki, onu tek bir cümle ile tanımlayamıyorsunuz. Hem bir Avrupa hem bir Asya hem bir Akdeniz hem bir Karadeniz ülkesi. Hem bir İslam hem bir batılı hem de bir Ortadoğu ülkesi. Tüm bu bileşenler bir araya geldiğinde Türkiye, başlı başına bir marka haline gelmektedir. Bizim, Bakanlık olarak, en önemli görevlerimizden bir tanesi, Türkiye'nin küresel marka değerini güçlendirecek stratejilere destek vermektir.
 
Turizmde sürdürülebilirliğin sağlanması önemlidir. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de çevreyi korumaya dönük projelere özel bir önem ve destek vermektir. Bakanlığımız bu kapsamda 52 konaklama tesisine çevreye duyarlı tesis belgesi sunmuştur."


Bu Haber 07.08.2014 - 14:03:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • BB 07.08.2014 - 03:41

    takım elbise fena olmazdı

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.