Bakan Çelik, Katar'daki Kültür Yılı gala açılışına katıldı

Bakan Çelik, Katar'daki Kültür Yılı gala açılışına katıldı
Dünyanın en büyüt turizm fuarı ITB Berlin'de devam ederken, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Katar'da Kültür Yılı gala açılışına katıldı.


Bakan Çelik, geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye ile Katar arasında imzalanan, 2015 Karşılıklı Kültür Yılı İle İlgili Kültürel İşbirliği Niyet Bildirgesi çerçevesinde Doha'da düzenlenen 2015 Türkiye-Katar Kültür Yılı Gala Açılışı'na katıldı.
 
Bakan Ömer Çelik, açılışta yaptığı konuşmada Katar ile Türkiye'nin güçlü kardeşlik bağları olduğunu vurguladı. Çelik, "Katar ile Türkiye iki kardeş halk ve devlet olarak birbirlerine giderek daha güçlü bağlarla bağlanmaktadır. Birbirimize yabancı değiliz geçmişte tek bir millet olarak yüzyıllar boyunca beraber yaşadık. Kısa bir aradan sonra şimdi yeniden buluştuk ve eskisi gibi güçlü ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Özellikle sahip olduğunuz İslam Eserleri Müzesi ve Çağdaş Arap Eserleri Müzesi, Katar'ın kültürel unsurlara ne kadar önem verdiğini gösteren çok değerli müzeler olarak hepimizin hafızasında yer etmiştir. Arkadaşlarıma şu talimatı verdim, dedim ki: Katar Türkiye'de ne kadar etkinlik yapmak istiyorsa, hangi kültürel faaliyetleri gerçekleştirmek istiyorsa hepsini kabul edeceğiz, hepsine sonuna kadar destek vereceğiz." dedi.


Bu Haber 06.03.2015 - 11:57:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.