Bakan Çelik, beraberindeki bir heyetle Rusya'ya gidiyor

Bakan Çelik, beraberindeki bir heyetle Rusya'ya gidiyor
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, kendisinin başkanlık edeceği bir heyetin yakında Rusya'ya giderek oradaki tur operatörleri, acente temsilcileri ve turizm otoriteleri bir görüşme yapacağını açıkladı.

 
TurizmGüncel

10 Karaköy, A Morgans Original Hotel'in açılışında bir konuşma yapan Ömer Çelik, Türkiye'nin etrafında meydana gelen gelişmelerden ülke turizminin etkilenmemesi için gerekli çalışmaları yürttüklerini belirtti. Turist sayısının ve turizm gelirlerinin korunması için ciddi bir kriz yönetimi yaptıklarını söyleyen Çelik, otel sahiplerinin 'kriz var' algısına kapılmaması gerektiğini kaydetti.

SAKIN OLA FİYAT KIRMAYIN

Türkiye'nin etrafında gelişen olaylardan dolayı ülke turizmi üzerinde baskı oluşturularak, özellikle İstanbul otellerindei fiyat kırılmaya çalışıldığını iddia eden Bakan Çelik,  "Sakın ola ki bir kriz algısına girilerek fiyat kırılması gibi olumsuz duruma kapı açılmasın. Böyle olduğu zaman iki üç yıldan önce kendimize gelemiyoruz. Bize kriz pompalamaya çalışanlara inat, biz ülkemizin tanıtımını, turizmimizin yönetimini en iyi şekilde yapıyoruz. " dedi.

BİR HEYETLE RUSYA'YA GİDİYORUZ

Rusya’daki bazı olumsuz gelişmelerin Turkiye turizmini olumsuz etkileme ihtimaline karşı yakında kendisinin başkanlığında bir heyetin Rusya'ya gideceğini açıklayan Çelik,  "Oradaki operatörlerle, acentalarla karşılıklı olarak bu konuları görüşeceğiz. Bu vesile ile tekrar söylemek istiyorum turizm sektörünün içinden bazı isimlerin bir kriz varmış gibi algı oluştrması ya da oda fiyatlarının kırılması gibi bir takım tekliflerde bulunması kesinlikle bizim açımızdan meşru kabul edilemez. Sektöre ve Türkiye’ye zarar veren açıklamalar olarak görürüz. " değerlendirmesini yaptı.


Bu Haber 20.12.2014 - 09:43:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizmdebuaksam 22.12.2014 - 11:19

    Teşekkürler Sayın Bakan, sosyal medya üzerinden de bir kampanya başlatılması gerekiyor. Ayrıca İskandinav ve Baltık ülkelerini de ziyaret etmek gerekiyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.