Bakan Avcı KKTC ile turizm iş birliği anlaşması imzaladı

Bakan Avcı KKTC ile turizm iş birliği anlaşması imzaladı
Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nun davetlisi olarak gittiği Lefkoşa’da Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı arasındaki Turizm İşbirliği Eylem Planı’nı imzaladı.


Turizm geliştirilmesi amacıyla iki ülke bakanlıkları arasında planlama, tanıtma, teknik destek ve eğitim hususlarında işbirliğinin daha da ileriye götürülmesini öngören eylem planı çerçevesinde Türkiye’nin 10 ili ile Almanya ve İngiltere’de tanıtım etkinlikleri yapılacak.

'TURİZM POTANSİYELİMİZİ YETERİ KADAR DEĞERLENDİREMEDİK'
 
İlk resmi ziyaretini KKTC’ye yapmasının iki ülke arasındaki kopmaz bağları bütün dünyaya göstermek anlamına da geldiğini ifade eden Bakan Avcı, protokolde yaptığı konuşmada “İnşallah bu planın imzalanması ile birlikte özellikle turizm alanında bugüne kadar var olan ilişkileri daha ileriye taşıyacak ve neler yapabiliriz onları gözden geçirmiş oluyoruz. Türkiye ile KKTC hem ayrı ayrı hem de birlikte iyi bir turizm potansiyeli var. Gerek Türkiye olarak gerekse KKTC olarak bu potansiyelimizi bugüne kadar hak ettiği ölçekte değerlendirebildiğimizi söyleyemiyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. Hem Türkiye’yi hem KKTC’yi dünyaya tanıtmak için yapacak çok işimiz var. Bunları birlikte daha iyi yapabiliriz.” dedi.



ESKİŞEHİR VE BURSA'DAN KIBRIS'A UÇUŞ MÜJDESİ
 
Önümüzdeki günlerde KKTC’nin tanıtıldığı etkinliğin önce 8 il olarak düşünüldüğünü ve daha sonra 10 ile çıkarıldığını kaydeden KKTC’li Bakan Fikri Ataoğlu ise, Bakan Avcı’nın Eskişehir ve Bursa’dan Kıbrıs’a uçuş müjdesi verdiğini söyledi.
 



Bu Haber 23.06.2016 - 10:09:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.