Bağlıkaya: Turizm sektörü tarihinin en ağır kriziyle yüz yüze

Bağlıkaya: Turizm sektörü tarihinin en ağır kriziyle yüz yüze
TÜRSAB genel kurulunda hatırı sayılır bir oy alan ancak seçimi kazanamayan Detur CEO'su Firuz Bağlıkaya, sektörün gündemini TurizmGüncel'e değerlendirdi. Başkan Ulusoy'a ve TÜRSAB yönetimine eleştiriler getiren Bağlıkaya, dokuz kusurlu durumun bir araya geldiğini ve Türkiye turizminin tarihindeki en ağır krizle karşı karşıya olduğunu ifade etti.


TurizmGüncel

Turizm sektöründe mart ayının sonuna doğru çok daha berrak bir resmin ortaya çıkacağını kaydeden Bağlıkaya, şubat itibari ile ise Avrupa rezervasyonlarında yüzde 50 gerileme olduğuna dikkat çekti. Bağlıkaya, ''Diğer taraftan, bu senenin yüzde 50'si geçen senenin yüzde 50'si ile aynı değil. Çünkü bu yüzde 50 rezervasyonu alırken paket fiyatları yerlere indi de öyle alındı. Rezervasyon gelmeyince otel ve paket fiyatları düşüyor. Aksiyonlu erken rezervasyon fiyatlarıyla gelinen nokta bu. Böyle bir sezonu biz hiç yaşamadık.'' dedi.

''SON DAKİKA-YOĞUN BİR SEZON OLACAK''

Türk tur operatörleri açısından son dakika-yoğun bir sezon yaşanacağına dikkat çeken Firuz Bağlıkaya, ''Uçaklar da oteller de son dakikada dolacak. Yerli turizm patladı falan deniyor ama iç turizmin patlamış hali ile bile bu iş yürümez. İç turizmin bir kere döviz girdisi ile hiçbir alakası yok. İçerideki paranın dolaşması başka, dışarıdan döviz girmesi başka bir şey. Başaran Bey 'açığı iç pazarla kapatırız' diyor. Bunu otelciler birliği desin. Siz seyahat acentelerini mi, yoksa otelcileri mi temsil ediyorsunuz?'' diyerek tepki gösterdi.

''HER YERDE TALEPTEN FAZLA ARZ VAR''

İspanya ve Portekiz gibi destinasyonlar dolduktan sonra talebin Türkiye'ye yöneleceği şeklindeki açıklamaları da değerlendiren Bağlıkaya, ''Öyle bir şey yok. Biz Yunanistan'ı da satıyoruz ve oraya da büyük bir talep yok. Şu anda her yerde talepten fazla arz var. Kaldı ki Türkiye'de terör gibi ek sorunlar da var.'' dedi.

''SADECE MISIR, TUNUS, TÜRKİYE SATAN TUR OPERATÖRLERİ BATAR''

Bağlıkaya, ''Böyle bir dönemde talep sıkıntısı yaşayan Mısır, Tunus, Türkiye gibi destinasyonları satan tur operatörlerinin durumu ne olacak?'' şeklindeki sorumuzu ise, ''Ağırlıklı olarak bu destinasyonları satan tur operatörleri ya destinasyonlarını çeşitlendirirler ya da batarlar. Biz mesela, mecburen Yunanistan'ı programımıza ekledik, Türkiye'yi biraz daha ölçülü planladık. Bu sene bir geçiş senesi. Mali yapısı güçlü olmayanlar, çabuk karar verip harekete geçemeyen şirketler batar. Hemen yeni destinasyon eklemek de o kadar kolay değil. Sattığınız ana destinasyonun yanına bir destinasyon daha eklediğiniz zaman o destinasyonun gelişmesi 2-3 sene alır.'' şeklinde yanıtladı.

''SON DAKİKA ÜZERİNE KURULU BİR ŞİRKETİZ''

Detur olarak turizm sektöründeki krizin 3 sene süreceğini öngördüklerini açıklayan Firuz Bağlıkaya, Detur'un dünyada son dakika operasyonlarına en yatkın şirketlerden biri olduğunu ve çabuk karar verip harekete geçebildiklerini belirtti ve şunları söyledi:

''Şirketimiz, son dakikada uçak doldurma, son dakikada otel alma üzerine inşa edilmiş durumda. Bu işte zaten antremanlıyız. Biz bu seneyi, operasyonumuzu biraz küçültüp, maliyetleri düşürüp, Yunanistan kapasitesini artırarak atlatmayı hedefliyoruz. 2017'yi ise daha dikkatli planlayacağız. Suriye olayları ve Doğu'daki çatışmalar devam ettiği sürece bizim buralara 'ballı' turist gelmeyecek. Ama biz Türkiye'yi sonuna kadar zorlayacağız. Eğer bir bölgeden Türkiye'ye tek bir uçak kalkıyorsa o bizim uçağımızdır. Bugüne kadar bu böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak.''

''GEÇEN YIL ALINMAYAN AİDATLAR BU YIL NEDEN ALINIYOR?''

Konuşmasında TÜRSAB yönetimine ve Başkan Ulusoy'a yönelik eleştiriler getiren Firuz Bağlıkaya, ''TÜRSAB'da bir yıl boyunca yaklaşık 4 bin 700 acenteden aidat alınmadı. Bunun rakamsal boyutunu herkes hesaplayabilir. TÜRSAB'ın mali sıkıntıda olduğunu ve kredi kullandığını, müze biletlerine yüzde 2-3 ekstra indirim yaparak toptan satttığını ve ileri dönük gelir sağlamaya çalıştığını herkes biliyor. TÜRSAB bu kadar mali sıkıntıdayken aidatların alınmaması ne demek?'' ifadesini kullandı.

''GENEL KURUL BİTTİ, SORUNLAR DEVAM EDİYOR''

Genel kurul bitmesine rağmen ortada hala yapılmış bir iş olmadığını savunan Bağlıkaya, acentelerin hava yolları ve transfer ile ilgili sorunlarının hala devam ettiğini kaydetti. Bağlıkaya, ''2015'te aidatlar alınmadı. Peki 2016'da neden alıyorlar? Demek ki aidat alınmasına ihtiyaç var. Seçim bitti, her şey 'normale' döndü ve aidatlar alınmaya başlandı. Şu anda TÜRSAB belge dağıtıyor. Seçimlerden sonra 150 tane acente kuruldu. Ancak kendilerinden olana taksit yaparken, olmayana yapmıyorlar. 150 acente ile birlikte TÜRSAB'ın kasasına 6 milyon lira para girdi ama kurum hala ekonomik sıkıntı içinde.'' dedi.

''MUHALİF BYK'LARIN ARAÇLARI ALTLARINDAN ALINDI''

Muhalif BYK'ların altındaki arabaların alındığını söyleyen Bağlıkaya, ancak kendilerinden olan BYK'ların araçlarına dokunulmadığını kaydetti. Firuz Bağlıkaya, iki muhalif BYK haricindeki tüm BYK'larda araç olduğunu söyledi. Genel kuruldan en geç iki ay sonra yapılması gereken BYK seçimlerinin hala yapılmadığına dikkat çeken Bağlıkaya, ''Ayın 6'sında iki ay doluyor ve şu ana kadar iki tane BYK seçimi yapıldı. Bunlardan Van BYK seçimi ise usulsüz çünkü normal yönetim listesinde olan isim, oradaki BYK listesinde var.'' şeklinde konuştu.

''KRUVAZİYER YOLCUSU İLE RUSYA AÇIĞI KAPANMAZ''

TÜRSAB'ın aynı yönetimle yola devam etmek adına tüm işleri yaptığını ancak mesleki anlamda hiçbir iş yapmadığını iddia eden Firuz Bağlıkaya, ''Başaran bey, 'Orta Doğu'dan, Japonya'dan,  Afrika'dan, Çin'den gelen yolcularla veya kruvaziyer yolcusuyla Rusya'daki açığı kapatalım' diyor. Seyahat acentelerinin başkanı böyle bir şey söyleyebilir mi? Yeni liman yapılacakmış ve oraya 150 gemiyle 750 bin yolcu gelecekmiş. Sektör bir krizde ve yapılan açıklamaların bu krize merhem olması lazım. Afrika'dan da turist gelir, gemi ile de gelir. Ancak 'bunlar Rusya'daki açığı kapatır' demesi, başkanın sektöre ne kadar yabancı olduğunu gösteriyor.'' dedi.

Sektörün şu anda tarihinin en büyük krizini yaşadığını ifade eden Bağlıkaya, şu değerlendirmeleri yapıyor:

''9 KUSURLU HAREKETİN HEPSİ AYNI ANDA GERÇEKLEŞTİ''

''9 kusurlu hareket vardır. Normalde 3-4 tanesinin bir araya gelmemesi gerekir. Buların neredeyse tamamı aynı senede ortaya çıktı. Komşularımızla sıkıntılar var, Avrupa'da büyük bir kriz var, ülke içinde terörist saldırılar var, Doğu'da çatışmalar var, Rusya ile çok ciddi bir krizimiz var... Yabancı ülke televizyonları, her an Türkiye savaşa girecek modunda yayın yapıyorlar. Avrupa'da, Rusya ile Türkiye'nin her an savaşabileceği tahmin ediliyor. Böyle bir durumda çıkıp 'Biz Japonya'dan turist getireceğiz' söylemine ne diyebilirsiniz?

''BİR SÜRÜ OTEL AÇILMAYACAK, BATAN ACENTELER OLACAK''

Yerli turist ile Rusya'daki açık kapatılabilir mi? Yerli turistin konaklama yaptığı tesis belli, harcadığı para belli, ortalama gecelemesi belli. Kaldı ki, yurt dışından gelen turist, ülkeye giren döviz anlamına geliyor. Bunun da cari açığa etkisi ortada. İç pazarla yurda döviz mi kazandıracaksınız? Bu sene bir sürü otel açılmayacak, bir sürü de acente kapanacak. Bu sene sektörümüz çok büyük sıkıntılar yaşayacak.

''TEŞVİK İSTEMİYORUZ DERKEN KİME SORDUNUZ?''

Başkan televizyonda 'biz teşvik falan istemiyoruz' diye açıklama yaptı. Ben de soruyorum: Bu açıklamayı yaparken kime sordunuz? Şu dönemde 'sektörün teşviğe ihtiyacı yok' diyen bir bir sektör lideri, sektörü temsil etmiyor demektir. Bunu acentelere bir sorun bakalım. Sektöre yapılabilecek en büyük fayda, kamunun doğru yönlendirilmesidir. Sektörün içinde ne görüyorsanız devlet organlarına bunları anlatmalısınız. Bunun yapılabilmesi için ise, sektörde bir kriz olduğunu öncelikle sizin kabul etmeniz lazım.

''OTELLER KRİZDE ETKİLENEN TARAF AMA ÇÖZÜM ONLARDA DEĞİL''

Öte taraftan kamunun da yanlış adımları var. 'Sektörde kriz var' dendiğinde bakanlık direkt otelcilerle buluşuyor. Bu krizin tarafı veya etkileneni otelciler ama çözüm onlar değil. Çözüm işin pazarlama ve tur operatörü ayağında. Türkiye'ye dönük algının değiştirilmesi gerekiyor. Türkiye'de savaş yaşandığına dair bir algı var dünyada.

''DİYARBAKIR'DAKİ ACENTELERE NEDEN YARDIM EDİLMİYOR?''

Diyarbakır'da 30'un üzerinde acente var hepsi zor durumda. Yaklaşık 5 bin acentenin temsilcisi olan TÜRSAB, bu acentelere neden yardım etmiyor? O acentelere 'Alın 10'ar bin lira, bir derdiniz için kullanın' denilemez mi? Acenteleri organize et, bizi organize et, bir yardım kampanyası başlat. Belki TÜRSAB'ın cebinden para bile çıkmadan yardımı acenteler sağlar. Ama siz buna önderlik edin.''

''Peki Emin Çakmak ve Firuz Bağlıkaya divanda birleşmelerine rağmen oylamaya neden tek liste ile gitmedi, görüşme oldu mu, neler yaşandı'' diye sorduğumuz Bağlıkaya şu yanıtı verdi:

''EMİN ÇAKMAK YÜZDE 100 KAZANACAĞIM DEDİ, BİRLEŞMEYE YANAŞMADI''

''Tabi herkes durumu kendi açısından anlatır. O geceki görüşmeye ben, diğer muhalif arkadaş ve 4 kişi daha katıldı. Diğer 4 kişi olaya şahit. Görüşme, bir birleşme görüşmesi değildi. Karşı taraf yüzde 100 kazanacağından emin olduğu için birleşmeyi kabul etmedi. Biz birleşmenin doğru olacağını savunduk ama sonuç alamadık. 'Biz zaten kazanacağız' diyerek masadan kalktı. Aynı arkadaş seçimden 15 dakika sonra tekrar aday olduğunu açıkladı, Başaran Bey'e de 'Siz bakan olacak insansınız' dedi. Biz muhalefeti bölmenin doğru bir şey olmadığını düşünüyoruz. Bundan sonraki dönemde muhalefetin tek adayda birleşmesi gerekiyor. Muhalefet tabanı kendi içinde zaten birleşti. Liderini de zaman içinde kendi belirleyecektir.''

''Siz aday olacak mısınız tekrar?'' Bağlıkaya sorumuzu şu şekilde yanıtladı:

''KİMİN BAŞKAN OLACAĞI ÖNEMLİ DEĞİL''

''Bizim liderin kim olacağı, kimin başkan adayı olacağı ile ilgili sıkıntımız yok. Kimin aday olacağı ile ilgili arkadaşlarımızla oturup bir karar da almadık. Bizim derdimiz sektöre zarar veren bu yönetimin değişmesi. Derdimiz yenilik. Bundan sonra da muhalefete aynı sertlikte devam edeceğiz. Başka bir sürü değerli arkadaşımız da var, belki onları destekliyor olabiliriz. Biz muhalefet adayının tek olması konusunda bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.''

''MÜZELERE NEDEN ZAM YAPILDI?''

Müzelere yapılan zamları da eleştiren Firuz Bağlıkaya, ''Ne oldu da müzelere zam yapıldı? Turist sayısı arttı da haberimiz mi yok? Durum başka. İhaleyi TÜRSAB aldı, oradaki miktarı tutturamayınca da müze biletlerine zam yaptı. Ticarete girerseniz böyle oluyor. Bir yandan hakkını savunmanız gereken seyahat acenteleri, diğer yandan kurumun ticari işleri. Müzelere zam yapınca acentelere zarar veriyorsunuz, yapmazsanız bu sefer de TÜRSAB zarar ediyor. TÜRSAB'ın müze ihalesinde ne işi vardı? Normalde müzelere zam yapıldığında, TÜRSAB'ın buna karşı mücadele etmesi gerekirdi.'' değerlendirmesini yaptı.

''YÖNETİMDE İDEALİST İNSANLAR DA VAR, 6 AY SONRA PES EDERLER''

''TÜRSAB'ın yeni yönetiminde idealist insanlar da var'' diyen Bağlıkaya, bu idealist isimlerin de bir süre sonra bu yapıyla yol alınamayacağının farkına varacağını söyledi. Bağlıkaya, ''Genel kurulla beraber pek çok şey ortaya çıktı. Dolayısıyla yönetimdeki arkadaşların da bunlarla ilgili sorular sormaları lazım.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 05.02.2016 - 15:22:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Resat Aksun 11.02.2016 - 04:52

    turizmin dinozorlarindan sayilirim, su anda uzakdugu dayim 3 yil da burada calistim. Taniyanlariniz olabilir. Kisaca 3 noktaya deginecegim. 1. turizm acente ve otel degildir. turistin ulkemize ulasmasini saglayan havayollaridir. Bugun amsterdam endonezya 500 euro return bilet aliyor insanlar. 2. otel sahiplerinden bir kisi (Belek bolgesi) 5 dolarlik harc 100 dolara ciksin diyor. turkler yurt disina gitmesin biz gelsin..nasil bu kadar kisa vadeli dusunuyoruz ?? 3. Peki ayni otelci beyefendi kendi bolgesindeki Aktyuzob veya Turkiye Turob ile biraraya gelerek 10 gun kalan yolcu basina Antalyada da 3 gun kalmak sartiyla 100 dolar verelim bir fon olusturup, THY de 100 dolar destek yapsin kisibasi 200 dolar (mesela) tabii bellirli bir sure ve ortak belirlenecek sartlarla. kore, malezya, endonezya, hindistan iste size turkiyeye ilk defa gelecek yuz belki binlerce insan, iyi agirlanirsa seneye en az o sayi lkadar daha gelir. hazir petrol dip yapmisken bu degerlendirilse. herkese az problemli bir sezon dilerim.. Turkler zaten elde.....

  • bASARAN NI DINLIYORUM CEPLERIM BOS 10.02.2016 - 03:33

    TURZM BITER BASARAN ULUSOY KALIR: bU ADAM / CANLI:: hELAL

  • levent özgür 09.02.2016 - 05:18

    Elim kırılsaydı da seçimlerde Başaran Ulusoy"a vermeseydim oyumu, Çok pişmanım Firuz beye haksızlık yapmışız biz, bedelini de ödeyeceğiz.

  • özcan benatmaca 08.02.2016 - 03:37

    sayın meslek arkadaşlarım meden başka biri gercekleri yazarken kızıyoruz tahammülümüz yok bunlar dogru deyilmi yoksa tarafmı olmamız gerekiyor gercekleri görmezden gelerek hep aynı konuşmalaraı hergün duyuyoruz biz bunlara eleştiri getirmiyoruz fosilleşmiş yerinden kalkmayan lara tahamülümüz kalmamış 36 yıldır bu sektörün icinde biri olarak dogrular deyişmez sadece algılamarımız deyişir ben bu beye secimlerde oy vermedi bu gercek ama yazdıkları söylenenler gercek kaç para borcunuz var türsaba kaç yıldır aidat ödediniz ben iki acenta belgesi ödedim sizler i merak ediyorum bu işler böyle gitmez belge satarak bu işler böyle olmaz çok şeyler deyişmeli unutmayın bizler bu türsabın sabibiyiz kimsenin malı deyil beni konuşturmayın

  • World tourism Forum 07.02.2016 - 08:50

    Firuz Bey, cesur adamsan ; şu Worldtourism Foruma el at. Bakanlıktan milyon dolar destek alarak gerçekleşen bu turizmcisiz turizm forumu nedir. Avrupa da reklam için para yok diyorlar, ancak hiçkimseye faydası olamayamn işler için milyonlar harcıyorlar..

  • Nurten ROLLIER KESKIN / Wisdom & Bluedays Travel 07.02.2016 - 05:56

    Firuz bey i yurekden destekliyor ve kutluyorum.Meslek odamizin gercek kimligine kavusmasi ve yeniden organize edilmesi artik kacinilmaz olmusdur .Sizlere gecen hafta yasadigim bir Basaran Ulusoy rdv sunu anlatayim ACIL KRIZ COZUM MASASI ve YARDIM FONUNUN kurulmasina iliskindi .Bodrum Tursab bolge baskaninin caresizligini gormus belki genel baskan nin ve ekibinin 18 yildir birseyler yapmis olabilecegini dusunmusdum.Medeni insanlar gibi rdv almis ve zamaninda da salondaydim.Yeni ve milyarlik binanin bekleme salonu pislik icindeydi.Beni hic bir bilgi vermeden 1 saat 45 dakika beklettikden sonra ,odasina aldilar.Ozur dilemeden ve hatrimi bile sormadan konu neydi kizim dedi.Konuya hakim bile degildi. Ama bu arda ben anlatirken ,odasina girip cikan bir cok insanla hem konusuyor hemde guya beni dinliyordu .Daha fazla bu saygisizliga tahammul edmedim ve kizginligimi belirterek makami terk ettim.Meslek Odasi baskaninin bu acizligi,saygisizligi beni husrana ugratti.Hele bana ilk sozumde kalkip benim personelin maasini odeyecek param yok,sizin gibi 600 acenta ayni durumda ben ne yapayim devletin kabahati bize imkan vermiyor demesi " beni cigrimdan cikarmisdi.Hani bir hafta onceki demecinizde sorun yodu diyordunuz ?? Simdi Firuz beye butunuyle ve kendi gozumle gorup yasadigim icin hak ve destek veriyorum.Bizim bizi temsil edebilecek bir turizmciye ,otobuscuye degil ,kaliteli,egitimli,meslekdasina sahip cikacak,meslek birligimizi koruyacak ve yeniden bizi sekillendirebilecek bir lidere ihtiyacimiz var.Hersey devlet kabahatidir diye meslek dasinin karsisina cikan sizler,gercek krizlere hazir degilsiniz ,o makami terk edin ve yapabileceklere teslim edin.Meslegimiz icin en hayirlisi budur.Herseyi devleten beklemekse acizlikdir.

  • cem uzan 07.02.2016 - 01:10

    Bakanlığın krizi görmesi gerek? Bundan sonra 2014 yılının rakkamlarına 2019 da belki ! ulaşılır. Durum bu kadar ciddi. Bakanlık iç Turizme destek vermeli Putinin içerde yaptığı gibi. TURSAB ve TUROFED medyaya durumu anlatmalı ve gecmiş yıllarda İBİZA , MİKANOS vs.... pompalamasını bu sene medyanın yapmamasını sağlamalı. Hatat bunun için savaşmalı. Avrupaya toplu çıkarma yapmalı ve ucak + Konaklama + acenta ayaklarını temsil eden üst yöneticileri de yanına alarak çözümleme yapmalı. Fihruz Bağlıkaya adamdır severim , söylediklerinde çok gercek payı var. Ama zaman ortak hareket etme zamanıdır.

  • RECEP KOYUNCU 06.02.2016 - 08:22

    SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ

  • Mürsel ÇELİK 06.02.2016 - 04:19

    merak ediyorum da kaç turizmci arkadaşımız turizmle ilgili haberleri okuyor veya gündemi takip ediyor. küçük oteller her zaman büyük otelleri takip ediyor... eğer büyük otellerde tanıdıkları varsa bilgi alıp durum değerlendirmesi yapıyorlar... umarım ne demek istediğimi anlıyorsunuzdur. verin aksiyonu kurtarın acentayı süründür elemanı... kusura bakmayın ama olan yine çalışan personele oluyor..

  • kadri aynar 06.02.2016 - 02:05

    sn firuz bey bu sektör bir ararya gelip el ele yürme kararı almadığı müddetçe bir adım bile atamaz bakın seneler evvel rte başbakan iken tüm sektörler ile 1-2 gün sabahtan akşama kadar toplantılar yaptı çok geniş tabanlı toplantışardı tarım tekstil vs ve tabiki turiz sektörünede 2 gün ayrılmıştı rte tüm gününü bu toplantılarda geçirip gerçekçi sorunlara çare konuşulurken maalesef bizim sektör kuruluşlarımı ın hepsi ayrı telden konuşmaya başladı uçakçı bize yardım dedi otelci önce bize dedi acentacı biz öldük bize dedi rte de 3 saat sonra çıktı gitti o güne kadar tam istedikleri gibi olmasada tarım sektörüde tekstil sektörüde bir çok faydalı şeyler koparmıştı ancak bizim sektör bir birlerinin kafasını koparmaya çalışmaktan bir netice alamadı yani tüm sektör bir araya gelmek zorundadır zira hepsi birbirine bağlı noktalardır otelci ayrı acentacı ayrı iç turizm ayrı yürümez hepsi genelde turizm sektörüdür saygılarımla

  • Asya Göl 06.02.2016 - 11:02

    Sn Bağlıkaya sektörün ve özellikle acentelerin sorunlarını bir bir özetlemiş. Özellikle acentelerin okuması gereken açıklamalar. Bu arada, Diyarbakır"daki acenteleri yalnız bırakılmamalı. TÜRSAB yapmasa bile, diğer acenteler bir kampanya ile bu acenteci kardeşlerimize yardımcı olmalı.

  • Metin Korkmaz 06.02.2016 - 10:40

    Acentacı nickli arkadaş sen önce gerçek adınla bir yaz bakalım ,,, herhalde sende Ulusoy"dan nemalanan ensesi kalın gruptansın. Evet krizle boğuşuyoruz ama sen ve senin gibi 1680 bilinçsiz, çakma turizmci yüzünden yine otobüsçüler yönetiyor TÜRSAB"ı. Bir de çıkmış sizin haklarınız savunmak için işini gücünü ikinci plana bırakan Firuz Bağlıkaya"ya laf ediyorsun. Sizin neden teşvik istemediğiniz Ulusoy"a neden biat ettiğiniz ortada. Allah size akıl fikir versin.

  • Acentacı 06.02.2016 - 09:06

    Adam kafayı ulusoy ıle bozmus . Turızım krızle bogusuyor ,herkes ayakta kalmaya calısırkrn adamın derdıne bakın .Hala Tursab dıyor . Zaman bırlık zamanı kvga zamaı degıl .

  • Mübeccel Değirmenci 06.02.2016 - 08:33

    Bu sene teşvik istemeyen bir sektör temsilcisi olabilir mi? Turizmde zaten kayda değer bir teşvik yok, bari kriz döneminde bir şeyler olsun.

  • Murat Kılıç 05.02.2016 - 10:56

    Türsab"ı sizin gibi gerçek turizmciler ne zaman yönetecek ? Çok geç kalındı ne yazık ki mevcut yönetim doğru teşhisleri koymakta başarısız. Umarım bir sonraki seçimde siz kazanırsınız.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.