Bağlıkaya: Rusya'da gerileme olursa Türkler son dakikada ucuz otel bulur

Bağlıkaya: Rusya'da gerileme olursa Türkler son dakikada ucuz otel bulur
TÜRSAB İkinci Başkanı Firuz Bağlıkaya, Bloomberg HT TV’de haberler programına konuk oldu. Bağlıkaya, 2014 sezonuna ilişkin öngörülerini programda açıkladı.

Bağlıkaya: Rusya'da gerileme olursa Türkler son dakikada ucuz otel bulur

Turizm Güncel 
 
Şu anda yerel seçimlerden dolayı satışlarda bir duraklama olduğunu anlatan Bağlıkaya, bunun göreceli bir duraksama olduğuna dikkat çekti. Erken rezervasyon satışlarının başarılı bir şekilde devam ettiğini bildiren Bağlıkaya, “Seçimlerden sonra bu aranın toparlanacağını düşünüyorum” dedi. 
 
Yıllardır Türk halkının ‘otellerde yabancılar ucuza kalıyor’ şikayetleri olduğunu anımsatan Bağlıkaya, bu sorunun artık çözüldüğünü söyledi. Halkın da buna itibar ettiğini ve erken satış kanallarının açık olduğunu kaydeden Bağlıkaya, “Şu anda seçimden dolayı rezervasyonlarda biraz düşüş var. İnsanların konsattrasyonları başka yerlerde. Ancak seçimlerden sonra sektör, kendi iç dinamiğiyle bu durumu toparlayacaktır” diye konuştu. 

ARTIŞ OLMAYABİLİR ANCAK DÜŞÜŞ OLACAĞINI SANMIYORUM
 
Rusya’da yaşanan sıkıntılara da değinen Bağlıkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
“Rus pazarının gerileme ihtimaline karşı oteller, yerli turistlere imkanlar sunacaktır. Ruslar’ın Türkiye’ye gelmemesi için çok ciddi sebepler lazım. Rublenin değer kaybediyor olmasının bir ekonomik etkisi olabilir. Türkiye bu arayı yerli turistle kapatacaktır. Kısa dönemde vatandaşların son dakika satışlarında geçen seneye göre daha ucuz oteller bulacağını  düşünüyorum. Eğer Rusya pazarında bir gerileme olursa. Ancak bu duruma çok ihtimal vermiyorum. Yani beklediğimiz artış olmayabilir ancak düşüş olacağını zannetmiyorum.”
 


Bu Haber 28.03.2014 - 11:25:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İç Pazarcı 29.03.2014 - 09:55

    Bu yazıyı gören Türk yolcu nasıl Erken Rezervasyondan tatil alsın ? Firuz bey olumsuz bişey söylememiş ama başlık olayı biraz çarpıtmış. Sektörün istikrarı ve itibarı adına bu tarz konulara dikkat etmekte fayda var

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.