Bağlıkaya: 300 milyon TL borcu olan bir kurumda başarıdan söz edilebilir mi?

Bağlıkaya: 300 milyon TL borcu olan bir kurumda başarıdan söz edilebilir mi?
TÜRSAB başkan adayı Firuz Bağlıkaya, turizm yazarlarına verdiği video-röportajın üçüncü bölümünde TÜRSAB'ın borçları, kurumdaki yapılaşma ve yerine getirilmeyen vaatler ile ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


TÜRSAB yönetimine neden aday oldupuyla ilgili konuşan Bağlıkaya, kurum üzeriden menfaat elde etmenin mümkün olmadığını belirtti. ''Bu kafayla gelen bir insan zaten aday olmaz. Çünkü orası batık bir kurum'' diyen Bağlıkaya, ''Biz, sadece ve sadece meslektaşlarımızın hak ve menfaatlerini korumak için aday olduk. 2013-2014 yıllarında dertlerimizi doğru şekilde, doğru yerlere anlatabilseydik bugün bu durumda olmazdık. Bu arkadaşların seyahat acenteleriyle alakaları yok. Dolayısıyla ben istifa ettim. İstifa nedenim ise seyahat acenteleri ile ilgili olumlu bir şey yapılmamasıydı.'' ifadelerini kullandı.



''300 MİLYON LİRA BORCU OLAN KURUMDA BAŞARIDAN SÖZ EDİLEMEZ''

Mevcut yönetimin ve Başkan Ulusoy'un TÜRSAB'ı borç batağına soktuğunu ileri süren bağlıkaya, ''Videosunu izleyin. Ne diyor? ‘Asarım, keserim’ diyor. Ateş olsan nereyi yakarsın? Böyle tatlı su delikanlılığının alemi var mı? Biz korkacak olsak aday olmazdık. İpoteksiz bir tane malı var mı?  300 milyon lira borcu olan bir kurum başarıdan söz edemez. Sen asıl şirketlerin borçlarından bahsetsene. TÜRSAB’ın hiçbir şeyi yok kardeşim. Eskiden onurlu bir kurumdu. İtibarsız bir kurum haline getirdi. Koltuğu kaybetmek istemiyor, ben aday değilim ama bu çocuklara oy verin diyor. İnsanın biraz haddini bilmesi lazım.'' şeklinde konuştu

''VAATLERİNİN HİÇBİRİNİ HAYATA GEÇİRMEDİ''

Başaran Ulusoy'un seçimden önce verdiği vaatlerin hiçbirini yerine getirediğini dile getiren Bağlıkaya, ''On tane seçim kitabının hepsi bizde var. Başaran beyin vaatlerinin hepsini topladık ve onlardan bir kitap yaptık. Biraz daha konuşursa dağıtacağız o kitabı. Kaç senedir aynı sözleri verip yapmadığıyla ilgili doküman var elimizde. O kadar rahat yalan söylüyor ki, benimle ilgili söylediklerine şaşırmıyorum.” diye konuştu.



''YÖNETMELİĞE İTİRAZ EDİLMEDİ''

Seçimlerin ertelenmesi yüzünden Karayolları Taşıma Yönetmeliğine itiraz edilemediğini kaydeden Bağlıkaya, ''Seçimin ertelenmesi seyahat acentelerini mağdur etti. Temmuz 2017’den beri askıda duran Karayolları Taşıma Yönetmeliği Ocak 2018’de yürürlüğe girdi.  Yeni yönetim gelmiş olsaydı, buna itiraz etme şansı vardı. Sen seçimi neden üç ay erteledin?  Mevcut yönetimdeki arkadaşlar da en az Başaran Ulusoy kadar suçludur. Bütün camiaya ayıp etmişlerdir.” dedi.




Bu Haber 14.02.2018 - 09:14:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.