Atlajet 5 bin yolcuyu ücretsiz taşıdı, Kazakistan'dan tarifeli sefer yetkisi aldı

Atlajet 5 bin yolcuyu ücretsiz taşıdı, Kazakistan'dan tarifeli sefer yetkisi aldı
Son iki yıldır havacılık alanında sorunlar yaşanan Kazakistan, Atlasjet'e ülkenin 3 kentinden Türkiye'ye tarifeli sefer düzenleme yetkisi verdi. Gülnar Tour'un iflas etmesinin ardından mağdur olan Kazak yolcuları karşılıksız olarak ülkelerine taşıyan Atlasjet, Kazakistan'ın üç kentinden Türkiye'ye tarifeli sefer düzenleme yetkisi elde etti. Atlasjet'in karşılıksız olarak taşıdığı 5 bin yolcunun şirkete maliyetinin ise 3,2 milyon dolar olduğu belirtildi.


Sekiz senedir Türkiye ile Kazakistan arasında Charter seferler düzenleyen Atlasjet, Kazakistan'dan Türkiye'ye tarifeli sefer yapma yetkisi kazandı. Atlasjet, Kazakistan'ın Aktau, Almatı, Astana ve Karaganda şehirlerinden Türkiye'ye tarifeli seferler düzenleyebilecek.

Gülnar Tour'un iflas etmesinin ardından 5 bin Kazak yolcuyu karşılıksız olarak ülkelerine taşıyan Atlasjet'in, söz konusu operasyonlar için 3,2 milyon dolar maliyet üstlendiği belirtiliyor. Şirketin, bilet paraları Gülnar Tour'a ödenen ancak kendisine ödenmeyen yaklaşık 2 bin yolcu ile, başka havayolu şirketlerinden bilet almış 2 bin yolcuyu sorunsuz olarak olarak ülkesine taşıdığı belirtildi. Atlasjet'in ayrıca, başka acentelerden bilet almış bin yolcuya da 30 Eylül - 16 Ekim tarihleri arasında ücretsiz bilet hakkı sunduğu ifade edildi.

Atlasjet, Kazakistanlı yolcuların söz konusu olaylarda mağdur olmasının önüne geçerek, sekiz senedir devam eden düzenli operasyonlarıyla pazarda sağladığı güveni charter uçuşlardan sonra şimdi de tarifeli uçuşlarda devam ettiriyor. Kazakistan Sivil Havacılığı tarafından Atlasjet’e Yaz 2014 sezonu itibariyle Aktau’dan İstanbul’a haftada 4 sefer, Astana’dan Antalya’ya  haftada 3 sefer, Almatı’dan Antalya’ya haftada 3 sefer ve Karaganda’dan Antalya’ya haftada 2 sefer için tarifeli uçuş izinleri verildi.


Bu Haber 24.09.2014 - 16:22:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • jONTurK 24.09.2014 - 05:28

    Kaz gelecek yeden tavuk esirgenmez ne de olsa

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.