Aralık ayında Almanya'dan Antalya'ya yönelik rezervasyonlar yüzde 4 düştü

Aralık ayında Almanya'dan Antalya'ya yönelik rezervasyonlar yüzde 4 düştü
Almanya'nın önde gelen rezervasyon sağlayıcısı Traveltainment'in verilerine göre, Antalya'ya yönelik talepte gerileme var.


TurizmGüncel

Almanya'dan, Mayorka'ya yönelik tatil rezervasyonlarında yüzde 11'lik artış olduğu belirtilirken, aralık ayında tatil rezervasyonu yapılan en büyük 10 destinasyon içinde Palma de Mallorca Havalimanı'nın yüzde 23 paya sahip olduğu ifade edildi. Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yer alan habere göre bu artış, kasım ayında yaşanan yüzde 12'lik düşüşün ardından büyük bir gelişme.

Buna karşın, aralık ayında Antalya'ya yönelik tatil rezervasyonlarında yüzde 4'lük düşüş kaydedildi. Kasım ayında, en büyük 10 destinasyon arasında yüzde 31'lik payla üst sıralarda yer alan Antalya Havalimanı bu ayda da ancak yüzde 1'lik artış yakayabilmişti.

Geçtiğimiz aylarda Mısır rezervasyonlarındaki artış da Traveltainment'in rakamlarına yansıdı. Aralık ayında Hurghada rezervasyonları yüzde 35 oranında artarken, en büyük 1o destinasyon içinde, bölgedeki havalimanının payı yüzde 10 oldu. Mısır'a yönelik satışlarda, kasım ayında da yüzde 22 artış yakalanmıştı.

Kanarya Adaları, Palma ve Tenerife'ye yönelik rezervasyonlarda yüzde 1 - 3 arasında artışlar olduğu belirtilen haberde, Yunanistan'ın ise çok büyük sıçrama yaptığı ifade edildi. Buna göre, aralık ayında Yunanistan'ın Girit Adası'na yönelik rezervasyonlar yüzde 21, Rodos Adası'na yönelik rezervasyonlar ise yüzde 31 arttı.


Bu Haber 25.01.2015 - 11:35:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.