Antalya'nın tarihi 1000 yıl geriye gidecek

Antalya'nın tarihi 1000 yıl geriye gidecek
Antalya’da Doğu Garajı Projesi inşaatında ortaya çıkan ve kent tarihini milattan önce 3'üncü yüzyıla indiren arkeolojik yapılar, Türkiye’de ilk kez bulundukları yerde sergilenecek. Projenin Antalya’ya yeni bir cazibe merkezi kazandıracağı belirtiliyor.


 
Doğu Garajı’ndaki inşaat çalışmaları sırasında bir tarihi toplu mezarlık (nekropol) alanı keşfedilen Antalya'da bulguların M.Ö. 2 bin yıl öncesine dayandığı düşünülüyor. Söz konusu bulguların Antalya’nın tarihini bin yıl daha geriye çekeceği belirten Belediye Başkanı Menderes Türel, “Antalya’ya yeni bir cazibe merkezi kazandırmak için 10 senelik bir çalışmayla bu projeyi ortaya koyduk” dedi.


 
Projenin 2005 yılında Mimarlar Odası ile gerçekleştirdikleri yarışma sonucunda ortaya çıktığını ifade eden Türel, Antalya’nın geleneksel çarşı ve pazar kültürünü yaşatmaya yönelik projenin inşaat çalışmalarında tarihi toplu mezarlarla karşılaştıklarını belirtti.

Tarihi mezarlıkları gördüğünde petrol bulmuş kadar sevindiğini anlatan Menderes Türel, keşfedilen nekropol alanın Antalya'ya yeni bir cazibe alanı kazandıracağı belirtiliyor.
 
ESERLER KORUMAYA ALINDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Müze Müdürlüğü arkeologlarının titiz çalışmalarıyla çıkarılan eserlerin korumaya alındığını ifade eden Türel, proje hayata geçtiğinde orijinal kopyalarını sergileyeceklerini söyledi.


Bu Haber 31.01.2015 - 10:04:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.