Antalyalı turizmcilerden bakanlığa üçüncü havalimanı raporu

Antalyalı turizmcilerden bakanlığa üçüncü havalimanı raporu
Demre’de tahsis alan yatırımcıların kurduğu Demre Yatırımcıları İnşaat Turizm Ortak Girişimi Ticaret ve Sanayi A.Ş. (DETUYAB), Batı Antalya Havalimanı için gereksinimler ve yer tespiti için ön rapor oluşturdu.


Hazırlanan raporda havalimanının yapılması için en uygun alanın Kaş-Demre karayolu üzerinde yer alan Sarılar-Çerler bölgesi olduğu belirtildi. DETUYAB, Batı Antalya Havalimanı için hazırladığı ön raporu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan’a sundu. Bakanlığın üst düzey yetkililerinin Kaş-Demre karayolu üzerindeki bölgeyi helikopter ile inceleyecekleri öğrenildi.



DETUYAB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Y. Akıncıoğlu’nun imzasını taşıyan rapor ilk olarak havalimanına olan ihtiyacın nedenleri sıralandı. Raporda mevcut havalimanlarının Batı Antalya’ya olan uzaklığı, mevcut karayollarının yetersizliği, ulaşım zorluğu nedeniyle yatırımların yapılamaması, ekonomik faaliyetler için bölgenin dış pazarlara açılamaması, bölgedeki turizm ve tarım yatırımlarının verimli kullanılamaması, bölgede havalimanı yapılmasının nedenleri olarak sıralandı.

DETUYAB’ın raporunda havalimanı için en uygun bölgenin Kaş’a 15, Demre’ye 30 km mesafede yer alan Kaş-Demre karayolu üzerindeki Sarılar-Çerler mevkii olduğu belirtildi. 
Raporda Sarılar-Çerler bölgesinin, arkeolojik ve doğal Sit alanı olmadığı, Özel Çevre Koruma Alanı kapsamında yer almadığı ve su sıkıntısı nedeniyle tarım arazisi olarak kullanılmadığına dikkat çekiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün DETUYAB’a gönderdiği ve bölge içinde 2863 sayılı yasa kapsamında değerlendirilebilecek kültür varlığı bulunmadığını belirten yazı da raporda yer aldı. Tüm ayrıntıların değerlendirildiği raporda meteorolojik veriler de tablolar halinde verilmiş.

Bölgede yapılan ve yapılacak olan turizm yatırımlarının da ayrıntılı bilgisinin bulunduğu raporda bölgede bulunan Noel Baba Kilisesi’nin din turizmi açısından büyük öneminin bulunduğu ancak ulaşım zorluğu nedeniyle yeterli sayıda turistin bölgeye gelemediği vurgulandı.

Hazırladıkları ön rapor hakkında açıklamalarda bulunan DETUYAB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Y. Akıncıoğlu, “Hazırladığımız raporda bölge ekonomisi için havalimanına ihtiyacımızın bulunduğunu ve havalimanının yapılacağı arazi için öngörüde bulunduk. Batı Antalya’nın şu an için en önemli gereksinimi havalimanıdır. Batı Antalya, bu havalimanının yapılması durumunda, Antalya ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Bölgemiz inanç turizminin en önemli duraklarından Noel Baba Kilisesi’ni bünyesinde bulunduruyor. Ayrıca farklı turizm zenginlikleri ile bölge Türk turizmine çeşitlilik de katacaktır. Ulaşım koşullarının zorluğu nedeniyle bölgemiz potansiyelini tam olarak gösteremiyor. Bizim önerdiğimiz veya Bakanlık otoritelerinin uygun bulacağı başka bir bölgeye havalimanının yapılması ekonomik anlamda bölgemize ve Türkiye’ye ciddi bir katkı sağlayacaktır. Bölgede ciddi turizm tahsisleri yapıldı. Bu tahsislerin hayata geçirilmesi sonrasında da havalimanı en önemli ihtiyaç olacaktır. Bölgemizde daha fazla turist ağırlamak istiyorsak bu havalimanı en kısa zamanda hayata geçirilmeli. Yapılmasını arzu ettiğimiz ve fizibıl olacağını düşündüğümüz Yap-İşlet-Devret modeli ile çıkacak ihaleye DETUYAB olarak girmeye hazırız” diye konuştu. 


Bu Haber 09.05.2015 - 12:20:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • TURIZM 09.05.2015 - 05:46

    PEKI SAYIN YETKILILER NE ZAMAN ALANYA YI ACARSINIZ???

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.