Antalyalı turizmciler her şey dahilde standartları belirledi, işte detaylar

Antalyalı turizmciler her şey dahilde standartları belirledi, işte detaylar
Akdeniz Turistik Otelciler Birliği, her şey dahil sisteminde asgari standartların belirlendiği bir kitapçık hazırladı. Bir toplantı ile kitapçığı AKTOB üyelerine anlatan Başkan Dr Erkan Yağcı, ''her şey dahili tartışalım ama çok iyi yaptığımız bu sistemi haksız yere eleştirmeyelim'' dedi.


TurizmGüncel - Antalya

Antalya-Belek'te bulunan Calista Luxury Resort'teki geleneksel AKTOB öğle yemeğinde üyelere seslenen Erkan Yağcı, hem sektörün gündemine ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulundu hem de AKTOB'un hazırladığı 'Her Şey Dahil Konsepti Standartları' kitapçığını üyelere tanıttı.



''GÜVENLİK, KRİZ VE BÜYÜME SEKTÖRÜN ANA GÜNDEMLERİ''

Başlarken turizm gündemine ilişkin değerlendirmeler yapan Yağcı, güvenlik hassasiyeti, krizler ve büyümenin sektörün ana gündemi olmaya devam ettiğini kaydetti. 

Avrupa Birliği'nde, güvenlik taramalarının büyük bölümünün seyahat öncesine alınmasını sağlayan yasal düzenleme yapıldığını ve bunun da havalimanlarında işleri hızlandıracağını ifade eden Yağcı, düzenlemenin biyometrik teknolojiye dayandığını ifade etti.

Türkiye'nin daha önce hayata geçirdiği e-vize hizmetinin diğer destinasyonlar tarafından da hayata geçirilmeye başladığını ifade eden Erkan Yağcı, vizelerin kolaylaştırılması için tüm ünyada bi hassasiyet oluştuğunu söyledi.

''ŞURA KARARLARI BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ''

Turizm Bakanının sektörden gelen bir isim olmasından memnuniyet duyduklarını söyleyen AKTOB Başkanı, ''Bakanımızın yoğun bir programının olduğunu biliyoruz. Ancak, 2017 yılında yaptığımız Turizm Şurasında alınan kararların bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor.'' dedi.



''İYİ OLDUĞUMUZ BU SİSTEMİ ELEŞTİRMEK HAKSIZLIK''

İşin içinde olan veya olmayan herkesin için her şey dahil sistemini eleştirdiğine dikkat çeken Erkan Yağcı, her şey dahil sisteminin tartışılmasının gerektiğini ancak Türkiye'nin iyi olduğu bu sistemi eleştirmenin de haksızlık olduğunu belirterek şunları söyledi:

''HER ŞEY DAHİLDE STANDARTLARI BELİRLEDİK''

Her şey dahil sistemine bir standart getirmemiz gerekiyor. Benden önceki AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman'ın başlattığı benim devam ettirdiğim iki yıllık bir çalışma sonucunda, her şey dahil sisteminde standartları belirledik. Bu çalışma, sistemdeki temel standartları belirliyor ve görüş ayrılıklarını ortadan kaldırıyor.

Biz yıllardır her şey dahilin imajının değiştirilmesi, iyi kalite ürünü iyi fiyata satmamız gerektiğini söyledik. Şimdi yaptığımız çalışmalarla hem misafir memnuniyetini arttıracak hem de misafirin sürprizlerle karşılaşmasını engelleyeceğiz.

HER ŞEY DAHİL İÇİN 3 TEMEL STANDART: TEMEL, ORTA, YÜKEK

Her şey dahil sistemi ile ilgili kitapçıkta, sistemi üç kategoriye ayırdık. Bunlar;  Temel HD, Ort HD ve Yüksek HD şeklinde isimlendirildi. Her sınıfa mensup tesislerin uyması gereken minimum standartlar belirlendi. Her şey dahil'in minimumu budur. Bu kriterlere uymayan tesisler, adını her şey dahil koymamalıdır. Bu isim çok erezyona uğradı.

KAHVALTI, ÖĞLEN VE AKŞAM YEMEKLERİ İLE İÇECEK BÜFELERİ ESAS ALINDI

Her şey dahilde AKTOB standartlarını belirlerken, kahvaltı, öğlen, akşam ve içecek büfelerini esas aldık. Yusuf Hacısüleyman tarafından başlatılan ve benim devam ettirdiğim çalışmada, Hamza Yalçın, Serdar Çavuşoğlu, Hasan Hüseyin Ceylan, Serdar Yücetin ve Cengiz Karabıyıkoğlu görev aldı.

''HD OTELLERİNDE ODA BÜYÜKLÜĞÜ 50-60 METREKAREEYE ÇIKTI''

Her şey dahil sistemi çeşitli segmentlere göre ayrıştı; aile, çiftler... Dünyada HD otellerin odaları 50-60 metrekareye çıkmış durumda. HD eksenli yeni bir lüks kavramı ortaya çıktı. Batı Avrupa ülkelerindeki işletmeler de yavaş yavaş her şey dahile geçmeye başladı. Her şey dahilin içeriğini tartışalım ama çok iyi yaptığımız bu işi de haksız yere eleştirmeyelim. Kitapçık tartışmaya ve gelişmeye açık. Bu nedenle üyelerimizden eleştiri ve önerilerini iletmelerini bekliyoruz. Biz de bu şekilde ikinci baskıyı güncelleyerek çıkartabiliriz.

AKTOB'un hazırladığı kitapçıkta, sabah, öğlen ve akşam yemeği büfeleri ile içecek büfesinin standartları şu şekilde belirlendi:














Bu Haber 14.08.2018 - 15:44:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.