Antalya sahillerini 5 yıldızlı otellerle donattı, şimdi kendi zincirini kuruyor

Antalya sahillerini 5 yıldızlı otellerle donattı, şimdi kendi zincirini kuruyor
Antalya'da çok sayıda 5 yıldızlı otel yapan müteahhitlik şirketi Taca İnşaat, şimdi de kendi otel zincirini kurmak için harekete geçti.


Antalya sahillerinde çok sayıda 5 yıldızlı oteli inşa eden Taca İnşaat, kendi otel zincirini kuruyor. Şirket, ilk otelini 2018 yılının mart ayında İstanbul-Karaköy'de hayata geçirecek.

EXPO'NUN KULESİNİ DE O YAPTI

Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından olan ve başta Suudi Arabistan olmak üzere, dünyanın değişik ülkelerinde işler yapan Taca İnşaat, Antalya sahillerinde en çok beş yıldızlı otel inşa eden müteahhitlik şirketi olarak biliniyor. Antalya Botanik Expo’sundaki 115 metrelik kule, kongre merkezi ve Osmanlı Bahçesi de Taca imzası taşıyor.



Posta Gazetesi’nin Türkiye’nin Yıldızları ekine bilgi veren Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt, kendine ait ilk proje olan İstanbul Karaköy’deki otellerini  mart ayında işletmeye açacağı belirtti.

TURİZMDE BÜYÜYECEK

Taca, son dönemde yılların iş deneyimini, kendi otellerini inşa ederek turizm yatırımcılığında değerlendirme kararı aldı. Otel yatırımına soyunup, otellerini işleteceklerini belirten Akkurt, “Türkiye’nin çok yüksek seviyede turizm tesisleri ve hizmet anlayışı bulunuyor. Bize göre dünyada benzeri yok. Biz bu iyi kaliteye daha iyi hizmet üretmeye talip olduk” diyor.

TÜKİYE'DE VE YURT DIŞINDA BEŞ OTEL İNŞA EDECEK

Grup, turizmde büyüme hedefleri doğrultusunda ilk etapta ağırlıklı İstanbul’da olmak üzere 5 otel inşa edecek. Otel inşa edilecek bölgeler arasında Almanya ve ABD’de de var.

Taca, müteahhitliğini yürüttüğü Hatay’daki 5 yıldızlı otel yatırımını da yine gelecek yıl haziran ayında faaliyete geçirecek. Şirketin Ankara’daki otel projesi de yine aynı tarihlerde tamamlanmış olacak.

''DALGALANMALARI FIRSATA ÇEVİEBİLİRSEK...''

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt, “Dünya siyasetindeki gelişmelerin ekonomiye etkisinden dolayı dünya ekonomisinde dalgalanmalar olacaktır. Bu hareketliliği fırsata çevirmeyi başarabilirsek başarılı bir yıl geçirebiliriz” dedi.

Afrika’da yeni bir otel projesine başlayan Taca, Suudi Arabistan’da da bu alanda yeni bir proje devreye sokulacak. BAE’de iki adet otel ve bir adet de iş merkezi projesini yürütecek. Avrupa’da takip edilen inşaat projesinden biri 2018’in ikinci yarısında başlayacak. Tüm projelerin 2018’e ilişkin yatırım bedeli 300 milyon doları buluyor.




Bu Haber 05.01.2018 - 09:20:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Burak 06.01.2018 - 10:57

    Tayyar beyi uzun yıllardır tanıma fırsatım oldu. Başladığı işi ne kadar tutkuyla bitirdiğini görmek fırsatım oldu. Otelciliği de üst kalitede yapacağından eminim. Başarılar diliyorum

  • DİDİM 05.01.2018 - 02:53

    Çok değerli yatırımcıları EGE nin incisi DİDİM de 5 yıldızlı otel yada tatil köyü yapmaları için DİDİM i öneriyoruz.Didim de çok az sayıda 5 yıldızlı otel var ve DİDİM hem arazileri ile müsait bir belde otel yatırımı için hem de iç piyasa ve dış piyasadan yüksek talep gören bir belde .Personel istihdamı kolay ve her yere çok yakın BODRUM MİLAS Havaalanı ve Adnan Menderes İZMİR havaalanına yakın.Kumsalları plajları,tarihi iklimi ve sağlık ve spor turizmine uygunluğu harika .Didim hakkında biraz araştırma yapılırsa Ege nin yükselen değeri olduğunu görmek çok kolay.Yatırımcılar DİDİM den çok mutlu olacaklardır.Bunun örnekleri de var DİDİM de.

  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 05.01.2018 - 10:52

    Turizm tesis yapmak değil ki! Bunu anladığımız anda belki, eğer vakit kalmışsa turizm kurtulabilir ve para kazanabilir. Betona ruh veren işletme kuralları ve sistematiğidir. Ama en zor kısım budur. Özellikle de ülkemizdeki sosyal, politik ve ekonomik birikimleri "hizmet" yönünde izale edecek yöntemleri bulmak yanında uygulamak çok çok önemli. Farkında mıyız???

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.