'Antalya otelleri, Rusya'daki kaybı telafi etmek için büyük aksiyonlar veriyor'

'Antalya otelleri, Rusya'daki kaybı telafi etmek için büyük aksiyonlar veriyor'
Rusya pazarında büyük kayıplar yaşayan Antalya'da, otel fiyatları dibe vurdu. Odaları doldurmak için uğraşan otelciler, diğer pazarlara büyük aksiyonlar veriyor.


TurizmGüncel

Alman iş ve turizm dergisi fvw, Rusya pazarında yaşanan daralmanın Antalya turizmine etkilerini konu alan bir habere imza attı. Haberde, odalarını doldurma telaşına düşen otelcilerin, Almanya başta olmak üzere, diğer pazarlarda büyük aksiyonlarla satış yaptığı kaydedildi.

KADİR UĞUR: KİMSENİN BİR PLANI YOK

Haberde Türk turizmcilerin görüşlerine de yer verildi. Ne politikacıların ne de turizm örgütlerinin bir planı olmadığını belirten Bentour CEO'su Kadir Uğur, "Şu ana kadar hiç çalışmadığım otellerden bir anda teklifler almaya başladım. Teklif edilen fiyatlarla müşteriye kaliteli servis sunmanın imkanı yok. Müşteri memnuniyetinin düşmemesi için bu tekliflerden uzak duruyoruz" dedi.

SAĞSÖZLÜ: BU SENE 10 EUROYA SATTIĞINIZ ODAYI SENEYE 30 EUROYA SATAMAZSINIZ

Benzer bir açıklama Gloria Hotels Satış ve Pazarlama Müdürü Mutlu Sağsözlü'den geliyor. Sağsözlü, "Fiyatlarla oynamak uzun vadede büyük sakıncalar barındırıyor. Bugün ben bir ürünü 10 euroya piyasaya sürüyorsam, gelecek yıl bu fiyatı 30 euroya çıkaramam." diyor.

ARTI 30 BİN YATAK İÇİN 1 MİLYON EK TURİSTE İHTİYAÇ VAR

Haberde, Antalya'da sürekli artan yatak kapasitesinin sektör üzerinde ekstra bir baskı oluşturduğuna dikkat çekilerek, "Bu yıl Antalya'da 30 bin yeni yatak devreye giriyor. Sırf bu yatakları doldurmak için bile Antalya'nın ekstra 1 milyon turiste ihtiyacı var. Dahası ziyaretçi sayısında düşüş yaanıyor. Sadece Almanya pazarında yüzde 21.6 gibi güçlü bir büyüme kaydedildi." değerlendirmesi yapılıyor.

HACISÜLEYMAN: ALMANYA'DAKİ BÜYÜME GEÇİCİ

Haberde görüşüne yer verilen AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise şu değerlendirmeyi yapıyor:

Almanya pazarında güçlü bir büyüme yakalanmış olsa da biz bu büyümenini geçici olduğunu düşünüyoruz. Sene sonunda Almanya'daki ortalama büyümenin yüzde 3 - 5 bandında olacağını öngörüyoruz.

KÖKÇE: ALTERNATİF PAZARLARA AÇILIYORUZ

Crystal Hotels Avrupa Pazarlama Müdürü Eyüp Kökçe ise, Rusya'da yaşanan kaybı telafi etmenin yollarından birinin başka pazarlara açılmak olduğunu belirtiyor. Kökçe, "Biz şu anda İskandinavya, Polonya, çek Cumhuriyeti, Slovenya gibi pazarları harakete geçirmeye çalışıyoruz. İlk aldığımız sinyaller ise oldukça olumlu." dedi.


Bu Haber 07.05.2015 - 14:49:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Türk müşteri 15.05.2015 - 11:28

    Geçen yıl yoğun çalışma temposundan bunalıp birkaç gün tatile gideyim dedim, eşim izin alamadı. Kariyerimi, çalıştığım Amerikan firmasını v.s.. herşeyi belirttiğim halde Tek başına erkek almıyoruz diye namus bekçiliğine soyundular. Müşteriyi rahatsız eden varsa ülkenin polisi var, jandarması var. Ayrıca personeliniz çok daha fazla rahatsızlık veriyor insanlara.Beter olun, hepiniz iflas edersiniz inşallah.

  • turizmdebuaksam 08.05.2015 - 08:37

    Bu daha başlangıç, kimse tehlikenin farkında değil, bir çok otel açılış tarihlerini öteleyip belki de hiç açmayabilir veya açık olanlar kapatabilir. Biz yine de yeni tahsisler vermeye devam edelim, yeni yeni oteller yapmaya devam edelim. Demek ki para çok herkeste...

  • Musteri 07.05.2015 - 05:09

    Utanmadan cıkıp birde aciklama yapıyorsunuz. Sozum Crystal Otele . Ben bir birey olarak Otelinizden tail almaya calıstım . Bana Otelın verdığı fıyat ile piyasadaki acenta fıyatı arasında cıdigi fark var. Acıkca kapıya gelen musterıyı ıcerıye almıyorsunuz . ilaki bir tur operatoru veya aracı gerekıyor . Kusura bakmayın sızın Musterıye ihtiyacınız yok .Siz musteri aramıyorsunuz Tur operatoru arıyorsunuz diger ulkelerde .

  • hotalier 07.05.2015 - 03:32

    Sahi bu ülkede turizm bakanlığı var mı? Varsa ne yapmaktalar acaba...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.