'Antalya iç pazara yönelirse, Bodrum etkilenir'

'Antalya iç pazara yönelirse, Bodrum etkilenir'
Peda Hotels yöneticisi Mustafa Karagöz, Bodrum'daki turizm potansiyelini Turizm Güncel'e anlattı.


 Eda Özsoy - Turizm Güncel
 
Toplamda 4 otelleri olduğunu bunlardan birinin 4, üçünün 3 yıldızlı olduğunu anlatan Mustafa Karagöz,ekonomik tatilciye hitap ettiklerini söyledi.

Tesislerin Bodrum Gümbet'te olduğu için dolulukların iyi gittiğini ancak kar marjlarının genel olarak düştüğünü ifade eden Karagöz, şu bilgileri verdi: 
 
"Çok temkinli davranıyoruz. Fiyat arttırmakla zorlanıyoruz. Enflasyon artıyor. Yetişmiş personel yok Bodrum’da. En büyük sıkıntımız personel. Bizim gibi ekonomik oteller eğitim veriyorlar. Hizmet kalitesini artıramıyoruz. Bu da fiyata yansıyor. Bütün ürünlerin en iyisini kullanmamıza rağmen personel kalitesinde sıkıntı yaşıyoruz.
 
Avrupalı müşteriyi kaçırıyoruz. Kaçırdığımız için, iç pazara endeksli ürün oldu Bodrum. Ayrıca bu yıl genel olarak biraz tedirginiz. Rusya’daki ekonomik durum iyi değil. Antalya da Rusya’ya bağlı olduğu için mecbur iç pazara yönelecek. İç pazarda da Antalya otelleri daha yeni ve kaliteli olduğu için sıkıntı yaşayabiliriz. 
 
BİRÇOK ARKADAŞIMIZ SEZON ORTASINDA YER DEĞİŞTİRDİ
 
Bu yıl hep garantili anlaşmalar yapmaya çalışıyoruz. Geçen yıl Ramazan ayı çok etkiledi. Ramazan’dan dolayı ciddi kayıplar yaşadık. Ağustos ayında bile bütün sezonun yükünü alamadık. Bodrum’da birçok yönetici arkadaşımız yer değiştirmek zorunda kaldı. Kimse hedefine ulaşamadı, bunun için çoğu arkadaşımız işlerinden oldu. İyi bir sezon geçiremedik. Ama bizim otellerimiz ekonomik ürün olduğu için bizim doluluğumuz her yıl iyi oluyor ama karlılık açısından her yıl kötüye gidiyoruz."
 


Bu Haber 21.12.2014 - 20:21:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • alpaslan UNSAL 23.12.2014 - 03:18

    Mustafa Bey in tespitine Katılıyorum , Zor bir 2015 görülüyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.