Antalya gözünü 40 milyar dolarlık Hint düğün pazarına dikti

Antalya gözünü 40 milyar dolarlık Hint düğün pazarına dikti
Her yıl 40 milyar dolarlık iş hacmi yaratan Hint düğünlerinin bir bölümünün Antalya’da düzenlenmesi için düğmeye basıldı. Meclis Türkiye-Hindistan Dostluk Grubu Başkanı Gökcen Özdoğan Enç, “Yılda ortalama 15 düğüne ev sahipliği yapabilirsek Antalya için çok önemli bir girdi olacak” dedi.


Antalya, her yıl 10 milyona yakın düğün için 40 milyar dolar harcayan Hintlilerin ünlü düğünlerine talip oldu. Meclis Türkiye-Hindistan Dostluk Grubu Başkanı ve AKP Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, “Yılda ortalama 15 düğüne ev sahipliği yapabilirsek Antalya için çok önemli bir girdi olacak. Singapur ve Tayvan’ın etkili olduğu bu düğün pazarına girebilirsek kitle turizminin kapısını da açmış oluruz” dedi.
 
YILDA 10 MİLYON DÜĞÜN
 
Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın aberine göre, Gökcen Özdoğan Enç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da bu proje için devreye girdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Hindistan’da düğünler olmazsa olmaz. Geliri düşük olan için de yüksek olan için de düğünler bir prestij vesilesi, çok önemsiyorlar. Araştırmalarımıza göre Hindistan’da yılda ortalama 10 milyona yakın düğün yapılıyor, yurt dışında yapılırsa her bir düğünün maliyeti 1 milyon dolardan başlıyor 20 milyon dolara kadar çıkabiliyor. Düğünler toplamda 40 milyar dolarlık bir iş hacmi yaratıyor. Bu düğünlere en çok ev sahipliği yapan ülkeler ise Singapur ve Tayvan. Düğünler de daha çok ocak-eylül döneminde yapılıyor. Bizim düşük sezonumuz da kış ve bahar ayları olduğundan otelcilik sektörümüz için bu daha da cezbedici hale geliyor. 2016 Antalya turizmine çok iyi gelmedi. O nedenle a, b, c planlarınızın olması gerekiyor. Bu kriz bize bunları öğretti. Pazar çeşitlendirmesi de bunlardan biri. Bu açıdan Hindistan da uygun görünüyor.”
 
Darbe girişiminin bu düğünleri de etkilediğini anlatan Gökcen Özdoğan Enç, “15 Temmuz olmasaydı sonraki haftalarda Antalya’da 9 milyon dolarlık iki Hint düğünü daha olacaktı, ama kaptırdık” dedi.



Bu Haber 18.09.2016 - 09:30:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahishavi 20.09.2016 - 10:24

    Arkadaşlar ; Mardan battı batıyor .... Hindistan a gidip bu işleri buralara getiren Bünyatların , Ferhatların haklarını emeklerini yok saymak doğru değildir. Mardan servisi ile mutlaka iyi işlere imza atmıştır. Çetinlerin , Ardaların , Tarkanların da hakkını yemeyelim. Müşteriyi getirmek için en çok çabalayanın Tur Operatörleri , MICE Organizasyon çalışanları olduğunu unutmayın.

  • Selim İleri 19.09.2016 - 02:20

    Çok yaşa varol Mardan Palace,hint düğünleri onlar sayesinde gündeme geldi

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.