Ant Yapı Rusya'da Avrupa'nın en büyük kulesini inşa ediyor, projede otel de var

Ant Yapı Rusya'da Avrupa'nın en büyük kulesini inşa ediyor, projede otel de var
Ant Yapı, Avrupa'nın en yüksek binasını Moskova'da inşa ediyor. Yüzde 70'ini Türk firmalarının üstleneceği OKO Towers projesinde kulelerin 42 bin 800 metrekaresi otel olacak.


Moskova'da inşa edilen Moscow City'deki 15 gökdelenden 8'ine imza atan Ant Yapı, Avrupa'nın en yüksek binasını haziran ayında teslim etmeye hazırlanıyor. Sabah'tan Pınar Çelik Nacar'a konuşan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Tokman iş hacminin yüzde 75'ini Rusya'da gerçekleştirdiklerini söyledi. Tokman, inşaatı devam eden ve haziranda teslim etmeye hazırlandıkları 352 metre yükselikteki OKO Towers ile de kendi rekorlarını kırdıklarını söyledi.

'MOSKOVA ŞANTİYELERİNDEKİ 7 BİN İŞÇİNİN YÜZDE 30'U TÜRK'
Ant Yapı, bir yandan da Moskova'nın 1.5 katı büyüklüğünde olması planlanan Yeni Moskova projesine odaklanmış durumda. Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, ağırlıklı olarak alt ve orta gelirlilere sosyal konut yapmak için inşa edilen Yeni Moskova'da 15 bin sosyal konut üreteceklerini açıkladı. Okay, "Şehrin yoğunluğunu azaltmak için tüm altyapısı ve kamu binalarıyla, merkezlerin dışında yeni bir şehir kuruluyor. Metrekare fiyatları şehrin içinde 4-6 bin dolardan başlarken, bu bölgede 1.5-2 bin dolar" diye konuştu.
 
Yeni Moskova projesinin yüzde 70'ini Türk firmalarının yapacağını dile getiren Ant Yapı'nın Rusya Temsilcisi ve Yurtdışı Projeler Genel Koordinatörü Ertan Beyaz ise, 4 milyar doların üzerinde iş hacminin yüzde 75'inin Rusya, geri kalanının ise Türkiye'de olduğunu söyledi. Beyaz, "Moskova şantiyelerindeki 7 bin işçinin yüzde 30'u Türk" dedi.
 
'KULELERİN 42 BİN 600 METREKARESİ OTEL OLACAK'
 
49 ve 85 katlı iki kuleden oluşan OKO Towers, 387 milyon dolar proje bedeliyle hayata geçirildi. Dünyanın önde gelen bina veritabanı sitesi Emporis.com'da, "Avrupa'nın en yüksek binası" unvanını alan projede, kulelerin 132 bin 500 metrekaresi ofis, 42 bin 800 metrekaresi otel ve 83 bin 700 metrekaresi konut olacak.
 
'KRİZ ÖZELLİKLE AVM VE OFİS PROJELERİNİ VURDU'
 
Rusya krizinin özellikle AVM-ofis projelerini vurduğunu dile getiren Mehmet Okay, şehirde inşa edilen Imperial House projesinin metrekare fiyatının 35 bin dolardan 15-20 bin dolara düştüğünü söyledi. "Ofis yatırımları durdu. Son 8 ayda başlaması gereken hiçbir proje başlamadı. Kriz öncesi çok ciddi para akışı vardı ve fiyatlar uçmuştu" diyen Okay, bu kötü resme rağmen krizden sonra 4 proje imzaladıklarını, taahhüt işine devam edeceklerini kaydetti.
 


Bu Haber 26.05.2015 - 11:01:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.