Ankara’dan doğrudan uçuşa bakandan yeşil ışık

Ankara’dan doğrudan uçuşa bakandan yeşil ışık
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ı makamında ziyaret eden ASİAD Başkanı Barış Aydın’ın, Ankara’dan yurt dışına doğrudan uçuşlar konusundaki önerisi bakandan olumlu karşılık aldı

 
Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın’ın Ankaralı işadamlarının yurt dışı yatırımlarını daha kolay gerçekleştirebilmesi için gündeme getirdiği “Ankara’dan doğrudan uçuşların sayısının artırılması” önerisine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan destek geldi.
 
ASİAD Başkanı Barış Aydın ve beraberindeki heyet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ı makamında ziyaret etti.
 
Ziyarette “Ankara sevdalılarını bir araya getiren” ASİAD’ın çalışmalarından bahseden Barış Aydın, önümüzdeki dönemlerde tüm Anadolu’ya hitap edecek çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
 
Başkent işadamları için en büyük sıkıntılardan birinin yurt dışına doğrudan uçuş sayısının azlığı olduğunu kaydeden Aydın, “Sanayicimizin, işadamımızın bu konuda derdi büyük. İhtiyacı olan bir parça için yurt dışına çıkması gerekiyorsa, önce İstanbul’a gidiyor, ardından o ülkeye uçabiliyor. Bu da büyük zaman kaybına neden oluyor. Ankaralı işadamlarını kaybetmemek için yurt dışına doğrudan uçuş sayısının artırılması çok önemli. Bu konuda oluşturduğumuz kamuoyuna tüm çevrelerden büyük destek geldi. Sizin de bu sorunumuzun giderilmesine önderlik edeceğinize inanıyoruz” dedi.
 
Aydın’ın önerisine sıcak yaklaştıklarını belirten Bakan Lütfi Elvan, konuyla ilgili bakanlık olarak çalışmaların yapıldığını ifade etti.
 
Bakan Elvan, “Bakanlık olarak bu konuyla ilgili çalışmalarımız bulunuyor. İstanbul’daki havalimanı da bu anlamda kapasitesi üzerinde çalışıyor. Konuyla ilgili bakanlığımıza yönelik bazı teklifler de var. Mutlaka değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı. Bakan Elvan, ASİAD’ın yeni açılan modern hizmet binasında da üyelerle en kısa zamanda buluşarak sohbet toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.


Bu Haber 21.10.2014 - 11:35:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.