Anı Tur’u çocuklarına bırakacak, 25 otelli zincirin başına geçecek

Anı Tur’u çocuklarına bırakacak, 25 otelli zincirin başına geçecek
Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, uzun vadede hem tur operatörlüğü hem de otelcilikle ilgili hedeflerini Turizm Güncel’e anlattı. Anı Tur luxury markasını lanse etmeye hazırlanan Veli Çilsal, 25 yeni otel açmayı planlıyor.


Eda Özsoy – Turizm Güncel

2014 yılının kendileri için çok iyi geçtiğini anımsatan Çilsal, biraz bayramda sıkıntılar yaşandığını anlattı. 2015 yılının da heyecan verdiğini kaydeden Çilsal, Ani Tur’un iki odak noktası olacağını söyledi. Bunlardan en önemlisinin otelcilik olduğunu belirten Çilsal, “Otelcilikle ilgili yatırımlara yaklaşık 7 yıl önce mülk alarak başladım. Daha sonrasında ise Arun adı altında ayrı bir işletme kurdum. Bu şirkette yine tek başınayım. Otellerimizden 7 tanesi hizmete girmek üzere.. Bunların 3 tanesi Didim’de.. Bir tanesi Kuşadası’nda, biri İstanbul, diğeri Safranbolu, Trabzon, Çankırı ve Alanya’da... Şu anda hedefimiz 25 otele çıkmak” dedi.

Sadece üç otel için 90 milyon dolarlık bir bütçe ayırdıklarını belirten Çilsal, tesislerin Anı Tur pazarlamasına sunulmayacağını hatırlattı. Örneğin Didim’deki tesislerini TUI’ye tek yetkili olarak verdiklerini kaydeden Çilsal, “Burası Fransız Tatil Kulubü olacak. 2015 mayıs ayında açıyoruz bu oteli” bilgisini verdi.

LÜKS OTELLERLE ÇALIŞACAĞIZ

25 otel projeleri içinde Bodrum, Kemer, Belek, Side,  İstanbul gibi destinasyonların olacağını ifade eden Çilsal, tur operatörlüğünde de ileriye yönelik adımlar atacaklarını bildirdi. Anı Tur luxury markasını kurduklarını belirten Çilsal, şu bilgileri verdi;

“Şirketimizde yeni bir yapılanmaya girdik. 60 ofisimizi yeniden tasarlıyoruz. Önümüzdeki sezondan itibaren E-ekonomik otellerin yanısıra, özel pr çalışmasıyla birlikte lüks otellerle çalışacağız. Kendimize 13 otel seçtik. Bunlar için ayrı servis, ayrı satış ekibi verilecek. Biraz daha kişiye özel elbise dikeceğiz.

ANI TUR’U ÇOCUKLARIMA BIRAKACAĞIM

Anı Tur markası 30 yıldır faaliyette... Ben, bu işi babamdan devraldım. Ben de evlatlarıma bırakacağım. Benim iki evladım var. Benim kendi planım çocuklara Anı Tour’a bırakmak, otellerin başına da kendim geçmek. Niyetimiz o, umarız başarılı oluruz.”

ÇOK CİDDİ RAHATSIZLIK VERİYOR

Son günlerde yaşanan tüketici mağduriyetlerine de değinen Çilsal, bu konudaki görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Bizim sıkıntımız kanunlarımızda. Hukuk bizi anlamıyor, biz hukuku anlamıyoruz. Aslında tur operatörlüğün ayrılması gerekiyor. Şimdi siz tatile giderken sizi sigortalayabiliriz. Ama gitmeden önce kimsenin bir sigortası yok ki.. Bunun için bir kanun yapılması gerekiyor. Bununla ilgili TÜRSAB’ın çalışmaları var. Destek veriyorum. Bu kanun çıkınca Avrupa’da olduğu gibi sorunlar yaşamayacağız. Şu anda hepimizi çok ciddi etkiliyor ve rahatsızlık veriyor. Bir de herkes bu işi yapmaya kalkıyor. Sonuçta baştan parayı topladığı için yapamayabiliyor. Bunun mutlaka bir teminat altına alınması gerekiyor. Yani herkes yapsın ama teminatlı yapsın. Mağduriyet yaşanmasın”


Bu Haber 25.09.2014 - 14:15:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.